Zakończenie prac budowlanych i powykonawcze obmiary mieszkań w inwestycji Orlińskiego 8

Forum dla osób, które kupują mieszkanie w budynku Orlińskiego 8 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
usia

Re: Zakończenie prac budowlanych i powykonawcze obmiary mieszkań w inwestycji Orlińskiego 8

Postautor: usia » 09 sty 2017, 11:47

Zaczynają mnie denerwować.....3 miesiace mineły od zakończenia budowy, a nadal cisza...ani pomiarów, ani terminów....ekipie wykończeniowej nawet orientacyjnie nie jestem w stanie podać terminu :? wokół budowy nadal zasieki i wygląda dalej jak niedokończone.... :x ehh ten Budimex !

Piepia

Re: Zakończenie prac budowlanych i powykonawcze obmiary mieszkań w inwestycji Orlińskiego 8

Postautor: Piepia » 09 sty 2017, 11:51

Bez komentarza trzeba czekać i tyle. W porównaniu do innych deweloperów strasznie długo im to idzie ale to strasznie może się przykładają żeby nie było fuszerki jak na innych budowach hehe

karolina.j

Postautor: karolina.j » 09 sty 2017, 11:55

najlepsze jest to, że Pani z BDMX odpisała mi nie odpowiadając na moje pytanie po czym napisała "W przypadku pytań pozostaję do dyspozycji" :lol: :lol: :lol: :lol: chyba po to żeby znów nie odpowiedzieć na moje pytanie.

usia

Postautor: usia » 09 sty 2017, 12:05

karolina.j pisze:najlepsze jest to, że Pani z BDMX odpisała mi nie odpowiadając na moje pytanie po czym napisała "W przypadku pytań pozostaję do dyspozycji" :lol: :lol: :lol: :lol: chyba po to żeby znów nie odpowiedzieć na moje pytanie.

oni chyba mają jeden szablon odpowiedzi na wszystko.... :lol: żadnych konkretów- lanie wody, pierdu, pierdu :D

M&M

Postautor: M&M » 09 sty 2017, 12:30

Zacznijmy od tego, że A5 jeszcze nie zaczeło odbierać...

Obmiary podobno na Portalu znajdują się najpierw potem maile wysyłają ;) A co do odbioru to patrząc co się dzieje z zewnątrz to jeszcze chwile to potrwa... Sam fakt że zasłaniają okna na klatki schodowe oznacza że cos jest nie tak w środku....
Ja się nastawiam na marzec ;(

Gruzin

Postautor: Gruzin » 10 sty 2017, 0:57

M&M pisze:Ja się nastawiam na marzec ;(

Ja podobnie- patrząc na to wszystko racjonalnie. Zdaje się, że niedawno na jakimś zdjęciu widać było kartony ustawione obok drzwi. Prawdopodobnie były to płytki.
Odbiór w marcu. Do tego przy braku szczęścia należy doliczyć 60 dni na poprawki BDMX. Czyli mamy koniec maja. Zakładając, że dana osoba szybko załatwi ekipę wykończeniową, to dla wielu mieszkańców wprowadziny mogą być koło lipca. :x
Wcale nie jest to jakiś czarny scenariusz.

usia

Postautor: usia » 10 sty 2017, 10:26

Gruzin pisze:
M&M pisze:Ja się nastawiam na marzec ;(

Ja podobnie- patrząc na to wszystko racjonalnie. Zdaje się, że niedawno na jakimś zdjęciu widać było kartony ustawione obok drzwi. Prawdopodobnie były to płytki.
Odbiór w marcu. Do tego przy braku szczęścia należy doliczyć 60 dni na poprawki BDMX. Czyli mamy koniec maja. Zakładając, że dana osoba szybko załatwi ekipę wykończeniową, to dla wielu mieszkańców wprowadziny mogą być koło lipca. :x
Wcale nie jest to jakiś czarny scenariusz.

dla mnie niestety jest czarny :( do weekendu majowego chciałam się wprowadzić....ehh czarno to widzę jednak :?

jaro

Postautor: jaro » 10 sty 2017, 13:37

Jeżeli odbiór(przekazanie kluczy) nastąpi po 30.03.2017 (co jest zapisane w umowie deweloperskiej), to nie powinniśmy domagać się rekompensaty? W umowie wyraźnie podana jest data 30.03.2017. To ile akurat Budimex potrzebuje na ewentualne poprawki, nie powinno nas obchodzić. Odbiór mieszkania to w końcu dostanie kluczy do rąk, a nie dzień w którym on się zaczyna. Co myślicie w tej kwestii?

M&M

Postautor: M&M » 10 sty 2017, 15:30

jaro pisze:Jeżeli odbiór(przekazanie kluczy) nastąpi po 30.03.2017 (co jest zapisane w umowie deweloperskiej), to nie powinniśmy domagać się rekompensaty? W umowie wyraźnie podana jest data 30.03.2017. To ile akurat Budimex potrzebuje na ewentualne poprawki, nie powinno nas obchodzić. Odbiór mieszkania to w końcu dostanie kluczy do rąk, a nie dzień w którym on się zaczyna. Co myślicie w tej kwestii?

O ile się nie mylę chodzi tu o termin odbioru kluczy, co prawda możnaby tak brać to pod uwagę, ale myślę że to walka z wiatrakami

usia

Postautor: usia » 10 sty 2017, 15:47

jaro pisze:Jeżeli odbiór(przekazanie kluczy) nastąpi po 30.03.2017 (co jest zapisane w umowie deweloperskiej), to nie powinniśmy domagać się rekompensaty? W umowie wyraźnie podana jest data 30.03.2017. To ile akurat Budimex potrzebuje na ewentualne poprawki, nie powinno nas obchodzić. Odbiór mieszkania to w końcu dostanie kluczy do rąk, a nie dzień w którym on się zaczyna. Co myślicie w tej kwestii?

Do tej daty ( w moim akcie 31.03.2017 ) musimy być po 1 odbiorze. To, że będą ewentualne poprawki, które zgłosimy nie dotyczy tej jej. Klucze fizycznie (ze względu na wady mieszkania) to i w czerwcu teoretycznie można dostać.... :?

Wróć do „Orlińskiego 8 (etap IV) – forum mieszkańców budynku”