Informacja dot. zakończenia budowy Avia 3 i opóźnia w budowie bloku
Re: Informacja dot. zakończenia budowy Avia 3 i opóźnia w budowie bloku
W związku z koniecznością aneksowania umowy w banku muszę zapłacić 50zł. Czy będę w stanie odzyskać je od dewelopera? Nie chodzi mi o pieniądze, ale o zasady.
Tak budimex zwraca pieniądze trzeba to tylko udokumentowac po podpisaniu aneksu ja w banku place 150 zl za aneks
Ale w sumie co to za różnica? Dla osób którym ostatnią transzę wpłaca bank nic się nie zmienia. Można przecież pozostawić tą sprawę, bank wypłaca pieniądze a one czekają w depozycie. Mniej kłopotów a wychodzi na to samo. Mylę się?
Nie dostalam ani maila ani listu od Budimexu w sprawie opoznienia i nie wiem co myslec... 

Nam bank doradził, żeby nic z tym nie robić ( tzn. nie aneksować umów). Ostatnia nasza transza to dopłata MDM.
maamba pisze:Ale w sumie co to za różnica? Dla osób którym ostatnią transzę wpłaca bank nic się nie zmienia. Można przecież pozostawić tą sprawę, bank wypłaca pieniądze a one czekają w depozycie. Mniej kłopotów a wychodzi na to samo. Mylę się?
tak, bo odsetki liczą się od momentu przelania transzy przez bank a nie od momentu kiedy pieniądze trafią do dewelopera. Banku nie interesuje że ta kasa będzie leżakować na rachunku powierniczym przez 2 miesiące.
Jeśli komuś cała transza pokrywa wpłate z MDM to chyba nie ma różnicy (tak mi się wydaje).
SylwekG pisze:Nam bank doradził, żeby nic z tym nie robić ( tzn. nie aneksować umów). Ostatnia nasza transza to dopłata MDM.
U nas tak samo.
Wróć do „Avia 3 (etap V) - forum mieszkańców budynku”