Reforma oświaty i likwidacja gimnazjów - opinie o rządowym projekcie
Reforma oświaty i likwidacja gimnazjów - opinie o rządowym projekcie
Dobrze, że powstała reforma oświaty i gimnazja poszły na odstrzał ponieważ młodzież zamiast się uczyć, to zajmuje się tylko i wyłącznie tym kto ma lepszy telefon, droższe ubranie lub ładniejszą dziewczynę, a w szczególności dotyczy to prywatnych placówek. W tych latach kiedy ja chodziłem do gimnazjum, to czegoś takiego nie było, a uczniowie zajmowali się tylko i wyłącznie nauką. Jak ktoś ma wątpliwości to polecam oglądnąć serial pod tytułem Szkoła. W tymże jakże idiotycznym serialu pokazane jest oblicze współczesnej młodzieży. Nic tylko głupoty im w głowie.
Ostatnio zmieniony 15 lut 2022, 19:14 przez lrc1912, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: Reforma oświaty i likwidacja gimnazjów - opinie o rządowym projekcie
Wszystko się zgadza
Gimnazja powinny być zlikwidowane, bo zepsuły młodzież!
Ale tutaj przecież mamy inny problem - vide tytuł wątku (łączenie szkół w Czyżynach).
Chodzi o to, że przeprowadzenie reformy szkół w naszej dzielnicy przebiega niewłaściwie, bo jak zwykle diabeł tkwi w szczegółach.
Moje powyższe pytania pozostają nadal bez odpowiedzi...
Zachęcam do refleksji. Podałam wyżej główne wytyczne i sama próbuję rozwikłać tę zagadkę, dlaczego ...
dlaczego tak, a nie inaczej?

Ale tutaj przecież mamy inny problem - vide tytuł wątku (łączenie szkół w Czyżynach).
Chodzi o to, że przeprowadzenie reformy szkół w naszej dzielnicy przebiega niewłaściwie, bo jak zwykle diabeł tkwi w szczegółach.
Moje powyższe pytania pozostają nadal bez odpowiedzi...
Zachęcam do refleksji. Podałam wyżej główne wytyczne i sama próbuję rozwikłać tę zagadkę, dlaczego ...
dlaczego tak, a nie inaczej?

Ostatnio zmieniony 15 lut 2022, 19:14 przez lrc1912, łącznie zmieniany 1 raz.
Rzeczywiście jest to problem nie dający nam zasnąć. Każdy pracujący na umowie zlecenie/o dzieło mieszkaniec naszego osiedla rzuci wszystko i pobiegnie na posiedzenie rady miasta żeby własną piersią zasłonić biednych zwalnianych nauczycieli.iga pisze:Że nie wspomnę o planowanych zwolnieniach nauczycieli w obu okolicznych podstawówkach...
Widzę że kolejni "aktywiści" zwąchali że na tym forum łatwo znaleźć jeleni których można zaprząc do realizacji własnych interesów. Ja rozumiem że trzęsiecie się o wasze stołki i walczycie o synekury, ale trzymajcie to szambo we własnym gronie i nie wciągajcie do tego mieszkańców.
I naprawdę myślisz że zmiana tabliczki na szkole coś zmieni? Bo moim zdaniem zachowanie młodzieży nie zależy od napisu na ścianie, tylko od ich rodziców i wychowania.lrc1912 pisze:Dobrze, że powstała reforma oświaty i gimnazja poszły na odstrzał ponieważ młodzież zamiast się uczyć to zajmuje się tylko i wyłącznie tym kto ma lepszy telefon, droższe ubranie lub ładniejszą dziewczynę
Niestety D89 ale muszę się z tobą zgodzić, bo też tak uważam jest to swego rodzaju szukanie jelenia, którym nie zamierzam się stać. Co do wychowania to chodzi przede wszystkim o młodzież z bogatych domów im się najbardziej przewraca w główce, bo mamusia i tatuś zawsze kasę dadzą, Ja chcąc sobie coś kupić to muszę zapieprzać do roboty, a oni mają wszystko czego dusza zapragnie do czasu ponieważ jest takie powiedzenie: kto nie ma nic to nie ma nic do stracenia, a ten kto ma dużo najwięcej straci no i wychowanie też odgrywa tutaj ważną rolę.
lrc1912 pisze:Dobrze, że powstała reforma oświaty i gimnazja poszły na odstrzał ponieważ młodzież zamiast się uczyć to zajmuje się tylko i wyłącznie tym kto ma lepszy telefon, droższe ubranie lub ładniejszą dziewczynę
ida pisze:Wszystko się zgadzaGimnazja powinny być zlikwidowane, bo zepsuły młodzież!
Nie ogarniam takich tekstów. Rozumiem że do zmodernizowanych za wasze i moje pieniądze podstawówek będą chodzić inne dzieci, bez telefonów markowych ubrań, wszystkie cudownie nagle zaczną się uczyć. A umawiać na randki zaczną dopiero w liceum albo po 18 roku życia ?:D
Różnica będzie tylko taka że nie będziemy ich nazywać już gimbaza i będą mieli wpajane jakieś propagandowe poglądy już od czwartej klasy, a na całą reformę pójdzie bardzo dużo naszej kasy, z podatków, które mogłyby być spożytkowane dużo lepiej!!
Wróć do „Hydepark - czyli dyskusje o wszystkim”