Przy monitoringu jest przynajmniej potencjalna szansa na odnalezienia jakiegoś sprawcy kradzieży, albo kolizji itp. Tak jak sytuacja z mazdą jednego z mieszkańców. Nagranie idzie na policje i dochodzą po numerze rejestracyjnym do winowajcy. Takto pozostaje liczyć na jakiś świadków.
Ja podobnie uzyskałem informację, że umowa przedłużona do marca.
Czynsz / Opłaty za mieszkanie w Krakowie - Orlińskiego 6
-
Re: Czynsz / Opłaty za mieszkanie w Krakowie - Orlińskiego 6
58%? powariowali? 

Czy ktoś otrzymał dostęp do e-kartoteki? Wg umów miały być od 1.01.
Nic mi nie wiadomo, jak na razie o dostępie do dokumentów dotyczących budynku w formie elektronicznej. Ale faktycznie, przydałoby się go już mieć, chyba są tam wszystkie uchwały, które już zostały przez "wspólnotę" podjęte 

Ja we wtorek dostałam od Pana Lecha Zaborszczyka e-mail z loginem do e-kartoteki. Jednak login nie działa, ale może dlatego, że nie odebrałam jeszcze mieszkania.
Cześć,
Ja otrzymałem w zeszłym tygodniu dostęp do e-kartoteki. Loguję się bez większego problemu.
Ja otrzymałem w zeszłym tygodniu dostęp do e-kartoteki. Loguję się bez większego problemu.
Ja też mam już dostęp.
Przerażające są koszty utrzymania nieruchomości - prawie 3zł, standard to ok 1zł..
Przerażające są koszty utrzymania nieruchomości - prawie 3zł, standard to ok 1zł..
Drucha pisze:Ja też mam już dostęp.
zastanawia mnie po co się umieszcza takie posty. 1 zł w KRK nie starczy na opłatę dla firmy zarządzającej nieruchomością i sprzątanie, a wydatków związanych z utrzymaniem bloku jest duzo więcej
Trohgal pisze:Drucha pisze:Ja też mam już dostęp.
zastanawia mnie po co się umieszcza takie posty. 1 zł w KRK nie starczy na opłatę dla firmy zarządzającej nieruchomością i sprzątanie, a wydatków związanych z utrzymaniem bloku jest duzo więcej
Nie musisz tego rozumieć Kolego, wystarczy że większość Wspólnoty bloku jest za cięcie bezsensownych kosztów utrzymania nieruchomości.
Btw Z tego co widzę po postach to Ty jesteś z O4..
Jasne, że bezsensowne koszty trzeba ciąć, ale też nigdy nie spotkałam się z tym, żeby opłaty za m2 mieszkania dało się zbić do złotówki. Swoją drogą, to właśnie w Orlińskiego 4 udało się obniżyć opłaty o mniej więcej złotówkę na metrze po pozbyciu się ochrony. Zastanawiam się z czego jeszcze można by zrezygnować. Może niższe opłaty za utrzymanie wind, ale zdaje się, że przynajmniej przez okres gwarancji, powinny się nimi zajmować autoryzowane serwisy... Jakie są tu jeszcze pomysły?
Wróć do „Orlińskiego 6 (etap II) – forum mieszkańców budynku”