Podstawówka nr 52 i możliwość jej wchłonięcia przez Zespół Szkół nr 14

Forum Dzielnicy Czyżyny - sprawy ważne dla jej mieszkańców, remonty, nowe inwestycje, szkoły i przedszkola oraz miejsca do spędzania wolnego czasu. Propozycje zmian w Czyżynach i pinie o obecnie prowadzonych.
Nowy

Podstawówka nr 52 i możliwość jej wchłonięcia przez Zespół Szkół nr 14

Postautor: Nowy » 24 sty 2017, 11:22

Był na forum taki temat, ale autor / autorka go usunęła, tymczasem to chyba ważna sprawa dla okolicy. Ma ktoś może jakieś informacje na ten temat :?: Dlaczego szkoła podstawowa nr 52 miałaby być połączona z Zespołem Szkół Numer 14 i co to zmieni dla okolicy i przede wszystkim czy będzie to dobra zmiana dla dzieci i ich rodziców :?: Ktoś się orientuje bardziej w sprawie :?:

iga

Re: Podstawówka nr 52 i możliwość jej wchłonięcia przez Zespół Szkół nr 14

Postautor: iga » 24 sty 2017, 18:46

Usunęłam wątek, ponieważ zagrożono mi pozwem do sądu o pomówienie :D
Wcale się nie przestraszyłam, ale muszę być ostrożna, ponieważ to jest poważna sprawa.
Z mojego prywatnego śledztwa wynika, że wcale sp52 nie zostanie wchłonięta, na szczęście obroniła się dzięki interwencji u samej pani minister!
Natomiast p.dyr.Dziekan zamarzyła sobie utworzyć swoją podstawówkę - w tym samym budynku, gdzie wygasza gimnazjum. Na szczęście ktoś poszedł po rozum do głowy i Urząd Miasta nie zgodził się na to.
Więc sytuacja się wyjaśniła. Śmiałe plany p.dyrektor spłonęły na panewce. Wyobrażacie sobie w jednym budynku trzy szkoły podstawowe?? Przecież tam jeszcze jest podstawówka Marcina Gortata. Z tego co wiem, ma jej już nie być. Nie wiemy dlaczego ? Tyle mogę powiedzieć. Reszta zostaje zasłonięta kurtyną milczenia.

lrc1912

Postautor: lrc1912 » 24 sty 2017, 19:34

Pozew do sądu :shock: nie wiedziałem, że w tym kraju nie można nawet prowadzić wątku na forum. Pozostawię to bez rozszerzonego komentarza.;)

iga

Postautor: iga » 24 sty 2017, 22:29

Też mnie to rozśmieszyło :D
W pozwie o pomówienie trzeba udowodnić, że ktoś mówi nieprawdę.
A pozwany powinien dowieść, że ma rację (ja nie miałabym z tym problemu :))
Jednak mam ważniejsze rzeczy do roboty.

Wróć do „Dzielnica Czyżyny w Krakowie - sprawy ważne dla mieszkańców”