Wyłamany zamek w drzwiach wejściowych w klatce H - Budynek Orlińskiego 6
Re: Wyłamany zamek w drzwiach wejściowych w klatce H - Budynek Orlińskiego 6
No właśnie też mi się wydaje, że w takiej sytuacji klatkę powinno się otwierać kluczem, ja noszę klucz do klatki z innymi kluczami, nawet zwykle nie chce mi się wklepywać tego kodu, tylko po prostu korzystam z klucza.
Łatwiej wyłamać zamek. Po co nosić jeszcze jeden klucz 

Klucz często ma ktoś inny. Wiadomo, można dorobić i tak w kółko. Równie dobrze osoby mieszkające na parterze mogą wchodzić oknem, na upartego na 1 pietro tez bym do siebie wszedł. Nie macie tak, że skoro za to zapłaciliście to powinno działac? Czy teraz jak chce to zgłosić to mam zgłaszać do promosu czy do budimexu?
Czy dorobienie klucza za kilka złotych to taki mega problem? Jak nie będzie prądu ani sąsiadów na parterze to co zrobisz?
Popieram, zawsze w komplecie kluczy do mieszkania, powinno się mieć ze sobą także klucz do klatki. Oczywiście nie ma takiego nakazu, ale z praktycznego punktu widzenia, to jednak dobre rozwiązanie 

Z tego co ost zauważyłem, wystraczy znowu pchnąć drzwi i sie otwieraja
A do tego próg wygląda coraz lepiej ... 

Nie wspomnę o klatkach. Przecież one ciągle są uwalone. Wszystkie zakamarki białe, blok wygląda jakby miał kilka lat. A jest to moim zdaniem wina bx i nasza, że odebralismy mieszkania z takimi czesciami wspolnymi. Pisałem do Pana Lecha to odpisał, że skontaktuje się z ekipą sprzątająca. Ale chyba też nie w zakresie obowiązków Pań lezy skrobanie wszystkiego po bx
Wróć do „Orlińskiego 6 (etap II) – forum mieszkańców budynku”