Informacja z sądu o założeniu księgi wieczystej dla mieszkania - kiedy? O6

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku Orlińskiego 6 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
progreser

Re: Informacja z sądu o założeniu księgi wieczystej dla mieszkania - kiedy? O6

Postautor: progreser » 27 sty 2017, 18:53

A czy ktos z Orlinskeigo 6 nie podpisal jeszcze umowy przeniesienia wlasnosci i z roznych wzgledow tego nie chce jeszcze zrobic?

pOkA

Postautor: pOkA » 27 sty 2017, 19:51

Niestety do dnia dzisiejszego nie odebraliśmy mieszkania, no i co za tym idzie nie przenieśliśmy własności :/

sarve

Postautor: sarve » 27 sty 2017, 20:15

Ja też nie odebrałam mieszkania (były już 3 podejscia), więc mimo namów Bx nie przeniosę własność do czasu odbioru kluczy.

progreser

Postautor: progreser » 29 sty 2017, 14:35

pOkA i sarve,
Nie wiem dlaczego ale nie moge tutaj odpiswac na prywatne wiadomosci. Prosze was o pilny kontakt [...]
Budimex wezwal mnie do podpisania przeniesienia umowy w czwartek po poludniu mailem i informacja, ze zostalo to wyslane pismem. A pisma do tej pory nie dostalem, wiec strasznie malo czasu do wtorku i na zoerienotwanie sie co z tym zrobic, podejrzewam, ze moze to byc nawet celowe z ich strony. Chcialbym sie z wami skonsultowac
Wyslijcie mi najlepiej nr tel na maila, oddzownie jak najszybciej. Mysle ze razem zdzialamy wiecej.

[Edit]
Dzieki admin! Juz moge odpisywac na PW.
Ostatnio zmieniony 07 lut 2017, 11:16 przez slwk, łącznie zmieniany 3 razy.
Powód: Nie ma sprawy

nadka

Postautor: nadka » 29 sty 2017, 23:09

Napiszcie coś więcej o tym, co macie nie tak z mieszkaniami, może by założyć na to jakiś dodatkowy temat. Być może ktoś może mieć podobne problemy i usterki w nowym mieszkaniu, a przeoczył je podczas odbioru mieszkania. Dacie znać, bo było nie w porządku i czego nie mogą Wam naprawić w mieszkaniach już tyle czasu?

progreser

Postautor: progreser » 30 sty 2017, 10:25

Skonsultowalem sie z dwiema powyzszymi osobami, wiec jak ktos ma jeszcze podobny problem, prosze pisac.
Z checia wymienie sie doswiadczeniami na ten temat bo od pewnego czasu jestem juz ciety na podejscie budimexu.
Ja osobiscie ciekawy jestem, czy to kwestia przypadku ze cala nasza trojka ma jako osobe kontaktowa przy odbiorach tego samego pana, czy moze wlasnie ten pan tak "profesjonalnie" wszystko przekazuje i zalatwia, ze wychodzi jak wychodzi...
A tak z ciekawosci, czy tym ktorzy oderbali mieszkania wychodza juz jakies fuszery?

ngy16687

Postautor: ngy16687 » 06 lut 2017, 21:19

Na portalu https://ekw.ms.gov.pl/ zaczęły pojawiać się pierwsze wyodrębnione księgi.

nadka

Postautor: nadka » 07 lut 2017, 11:50

Czyli powili można się spodziewać otrzymania pisma z sądu, wreszcie :) Przy większych kworach, to jednak obniżenie raty kredytu hipotecznego po doniesieniu tego do banku, może być znaczące. Choć szkoda, że trwa to tyle czasu, bo przez tych kilka miesięcy można by też kilka zł zyskać...

wkurzający mąż

Postautor: wkurzający mąż » 07 lut 2017, 20:55

Mi w banku powiedzieli ze sad sam do nich wysle - jedna kopie a druga do mnie

jasiek

Postautor: jasiek » 07 lut 2017, 21:18

Sąd przesyła pismo do banku bezpośrednio. Nie nastawiała bym się jednak na szybki wpis. W Krakowie trwa to 6-7 miesięcy niestety..

Wróć do „Orlińskiego 6 (etap II) – forum mieszkańców budynku”