Witam,
Ostatnimi czasy dużo się dzieje u nas na osiedlu i z tego co widzę to nie są to dobre rzeczy, ktoś się chyba bardzo zirytował:
http://nowekoszmary.pl/
Ale skoro większość rzeczy jest udokumentowana zdjęciami to niestety tak jest, zresztą część z tych rzeczy sam zauważam, ale tu to bym się wstydził na miejscu Budimexu:
http://nowekoszmary.pl/?p=139
Pozdrawiam
Piotrek
Co się dzieje na Avii - opinie o deweloperze Budimex i osiedlu
Co się dzieje na Avii - opinie o deweloperze Budimex i osiedlu
Ostatnio zmieniony 31 sty 2017, 16:39 przez Piotrek, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: Co się dzieje na Avii - opinie o deweloperze Budimex i osiedlu
Czy to na pewno o Avii? Wygląda jak żywcem wzięte z forum mieszkańców Alternatywy 4.
Ta zawilgocona piwnica wygląda jak z Orlińskiego 4... :/ Czyli, że w Avii jest podobny problem?
iti pisze:Ta zawilgocona piwnica wygląda jak z Orlińskiego 4... :/ Czyli, że w Avii jest podobny problem?
Tak, jest dokładnie taki sam problem jak na Orlińskiego.
Ale to dość poważna sprawa - wygląda, że podchodzi woda?
Podobnie wyglądała wilgoć w bloku Orlińskiego 4 - wychodzi na to, że to nie są odosobnione problemy. Może jednak technologia tzw. białej wanny nie taka dobra, albo wykonanie spartaczone... Co na to Budimex w przypadku Avii 4 

iti pisze:Podobnie wyglądała wilgoć w bloku Orlińskiego 4 - wychodzi na to, że to nie są odosobnione problemy. Może jednak technologia tzw. białej wanny nie taka dobra, albo wykonanie spartaczone... Co na to Budimex w przypadku Avii 4
Po roku przepychanki na maile i pisma właśnie nam zaczęli uszczelniać fundamenty i płyte garażową, zobaczymy co z tego wyjdzie
Sorry ale ta strona http://nowekoszmary.pl/ to jakieś nieporozumienie. Połowa z tych problemów które tam są znikną jak tylko wszystkie budynki będą zamieszkałe. To że w nocy ktoś leje beton lub koparka stoi na przejeździe to problemy tylko czasowe ale ponarzekać trzeba bo to takie Polskie. Albo to że ktoś musiał dopłacić do mieszkania za naprawę usterek to tylko wyłącznie głupota właściciela że nie zabrał ze sobą ekipy która zna się na odbiorach. Nie chodzi mi o to że takie strony są bez sensu ale przeszkadza mi to że ktoś na silę próbuje robić z całkiem normalnego osiedla jakiegoś koszmaru. Wierz mi na innych osiedlach tez znajdzie się masa niedoróbek. Proponuje wejść na jakiekolwiek forum nowo wybudowanego osiedla w Krakowie a znajdziesz tam cała listę usterek itp Przeciekające garaże i to w większej skali można znaleźć na nowym osiedlu "Fajny Dom" albo "Bagry Park" ATALU gdzie można znaleźć ogrom problemów niedoróbek i nieprzyjemne zapachy. Dlatego proponuje trochę ochłonąć i nie stwarzać na silę wrażenie apokalipsy... Może ktoś ma w tym jakieś celowe działania aby obniżyć renomę osiedla.
Ostatnio zmieniony 05 mar 2017, 0:08 przez pago, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Pago, jestem takiego samego zdania jak Ty.
Kilka dni temu skomentowałam któryś z postów na tej stronie (posługując się nikiem takim, jaki mam tu). Pozwolę go sobie skopiować, pewne zamieszczone w nim uwagi dotyczą również tego forum.
Uprzedzając ewentualne zarzuty o moje powiązania z deweloperem (takie pojawiły się pod moim komentarzem na nowychkoszmarach), piszę, że nic poza zakupionym mieszkaniem nie łączy mnie z Budimeksem.
Kilka dni temu skomentowałam któryś z postów na tej stronie (posługując się nikiem takim, jaki mam tu). Pozwolę go sobie skopiować, pewne zamieszczone w nim uwagi dotyczą również tego forum.
Kupiłam mieszkanie na Avii, przeprowadzka za rok.
Z jednej strony rozumiem, że obecni mieszkańcy mogą mieć już dość różnych problemów.
Ale z drugiej wolałabym, by problemy w miarę możliwości były rozwiązywane na linii klient – deweloper, ewentualnie klient – urzędnik – deweloper, z pominięciem mediów. Nie chcę, by ktoś – jak Krakus powyżej – współczuł mi zakupu, by na FB pod każdym ogłoszeniem o wynajmie mieszkania w Nowych Czyżynach, internauci wylewali pomyje na miejsce, które ma być moim pierwszym, własnym domem i już teraz jestem z nim emocjonalnie (i finansowo) związana.
Być może w którymś z bloków na Avii na 200 mieszkańców, niezadowolonych jest 30. Oni właśnie regularnie komentują na forum, żalą się, krytykują, szukają publicznie pomocy. Pytanie, czy z taką samą częstotliwością korespondują z Budimeksem?
Większości na osiedlu mieszka się dobrze, nie wchodzą na forum, nie zostawiają komentarzy… Mimo to wieść gminna niesie, że wszystkie mieszkania są beznadziejne, że wszyscy żałują zakupu.
Jeszcze przed podpisaniem umowy rezerwacyjnej spotkałam na osiedlu dziewczynę wprowadzającą się właśnie do Avii 2. Była z tatą, ja z mamą. Szczerze rozmawialiśmy o osiedlu. Okazało się, że jej brat już od kilkunastu miesięcy mieszka na Avii czy Orlińskiego, z żoną, z dzieckiem. Wszyscy są zadowoleni z mieszkania do tego stopnia, że w ich ślady poszła też siostra. Na forum nie widziałam ani jednego komentarza z tak pozytywnym wydźwiękiem.
Uprzedzając ewentualne zarzuty o moje powiązania z deweloperem (takie pojawiły się pod moim komentarzem na nowychkoszmarach), piszę, że nic poza zakupionym mieszkaniem nie łączy mnie z Budimeksem.
-
Co powiedzą Państwo na ankietę na temat zadowolenia z mieszkania w Nowych Czyżynach?
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc-_4mMC3Yjh0LL3KId4E9Zcg6Oe_gmY4NeQO7E6FTbQllmEQ/viewform
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc-_4mMC3Yjh0LL3KId4E9Zcg6Oe_gmY4NeQO7E6FTbQllmEQ/viewform
Wróć do „Osiedle Avia - forum dotyczące tematów ogólnych”