Niszczenie części wspólnych w bloku - budynek Orlińskiego 6

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku Orlińskiego 6 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
gucio

Re: Niszczenie części wspólnych w bloku - budynek Orlińskiego 6

Postautor: gucio » 08 lut 2017, 13:47

Mieszkaniec81 pisze:Witam pomysł z umieszczeniem wzdłuż chodnika słupków lub "donic"jest absurdalnym pomysłem bo co komu przeszkadza auto zaparkowane na chodniku w całym krk tak się parkuje, nie każdy z nas wiedział że będzie to tak wyglądało u nas na osiedlu bo z kąd mógł wiedzieć. Pozdrawiam

KAZDY wiedzial.........................i to bardzo dobrze .....................pisanie bzdur to mozna dzieciakom w przedszkolu kazac a nie doroslym osobom
Jesli na chodniku zostanie Panu 1.5 metra dla pieszych to niech Pan sobie parkuje i nikt nie bedzie mial pretensji ani zalu ale z tego co widze to nie ma na osiedlu takich szerokich chodnikow jak w wyzej wymienionej przez Pana HUCIE....
Prosze jeszce nie zapomniec zeby zostawic miejsce dla wyjezdzajacych ze SWOICH miejsc parkingowych pojazdach bo po to one sa i tyle kosztowaly i byly wlasnie po to kupowane zeby nie musiec jezdzic dookola osiedla po kilka razy zeby znalesc miejsce lub parkowac na parkingu kilkaset mertrow od swojej klatki
WLASNIE PO TO.>>>>>>>

newkind

Postautor: newkind » 08 lut 2017, 13:56

antek pisze:Skąd niby pewność, że mieszkańcy Orlińskiego 4 mieliby chcieć ruchu jednokierunkowego pod swoim blokiem? Mało korzystne raczej, bo w tej sytuacji droga obsługiwałaby ich blok, część blok Orlińskiego 6 (wjazd do garażu i miejsca naziemne) oraz duży parking, tymczasem teraz jest tego znacznie mniej. Pomysł z donicami / słupkami jest właśnie jak najlepszy, w końcu dla samochodów są ulice, a dla pieszych chodniki :)

Yyyy ja nie chcę nic mówić ale to jest jedna połączona droga jakbyś nie zauważył. Czyli wyobrażasz to sobie tak, że pas wzdłuż O4 jest tylko dla O4 a cały ruch związany z parkingiem i O6 ma się odbywać na tamtym jednym pasie wzdłuż boku 6, żeby przypadkiem "u was" się nie zwiększył?

I nie ma tu znaczenia chcieć czy nie chcieć, tylko po pierwsze może nie być innej opcji z powodów, które napisałem powyżej (po prostu dwa samochody się nie zmieszczą), a po drugie ludzie, to nie jest tak że ta droga należy do 4-ki i postawicie płoty i się obwarujecie. To jest zarówno dojazd do dużego parkingu i bloku 6 tak samo jak i w drugą stronę droga wzdłuż 6-ki jest też dojazdem do parkingu i 4-ki od strony Avii ...

Tak to powinno wyglądać moim zdaniem :
Obrazek
Ostatnio zmieniony 08 lut 2017, 14:05 przez newkind, łącznie zmieniany 5 razy.

gucio

Postautor: gucio » 08 lut 2017, 13:59

tam sie nawet dwa samochody nie mina na tej drodze wiec to jest Jedyne rozwiazanie :-) :D

antek

Postautor: antek » 08 lut 2017, 15:03

newkind pisze:Yyyy ja nie chcę nic mówić ale to jest jedna połączona droga jakbyś nie zauważył. Czyli wyobrażasz to sobie tak, że pas wzdłuż O4 jest tylko dla O4 a cały ruch związany z parkingiem i O6 ma się odbywać na tamtym jednym pasie wzdłuż boku 6, żeby przypadkiem "u was" się nie zwiększył?

Każdy może sobie jeździć jak chce i niech tak zostanie. A na to, żeby każdy mógł się minąć na drogach pod blokami, rozwiązanie jest jedno i proste, po prostu nie parkować w miejscach, które nie są do tego przeznaczone i utrudniają innym życie :)

morth

Postautor: morth » 08 lut 2017, 15:40

Mieszkaniec81 pisze: może i nie oszukujmy się nie każdy z nas wiedział że będzie to tak wyglądało u nas na osiedlu bo z kąd mógł wiedzieć. Pozdrawiam

To mnie rozśmieszyłeś :D

Po 1 primo - to jak coś to skąd a nie z kąd ( aż razi po oczach)
Po 2 primo-przeglądałeś plany osiedla przed zakupem? Raczej nie było to ukrywane- wystarczyło zerknąć. Logicznie myśląc było wiadomo, że albo kupi się miejsce, albo będzie się parkować daleko od osiedla ( ale jak widać niektórzy starają się przeforsować 3 opcje).
Po 3 primo ultimo- słupki to najlepsze i chyba jedyne rozwiązanie na bieżącą sytuację, jednak będzie można je przegłosować jedynie większością wspólnoty ( Budimex ich nie postawi), więc twoje zapędy niestety, ale są w miarę bezpieczne- bo znając życie więcej takich Januszy na osiedlu, którzy zagłosują przeciw.

Mieszkaniec81

Postautor: Mieszkaniec81 » 08 lut 2017, 17:53

Po 1 Primo załóż okulary jak Cie razi niestety nikt nie jest tak idealny i wspaniały jak Ty a piszac na smartfonie błędy się zdarzają.
Po 2 Primo dobrze wiedzieć komu przeszkadzają zaparkowane auta na chodniku i może ostatni przyjazd Policji jest dziełem właśnie takich osiedlowych Januszy .
Po 3 primo Sam posiadam miejsce parkingowe a parkowanie na chodnikach jak wcześniej pisałem osobiście mi nie przeszkadza w wyjeździe i jest to coś normalnego na każdym osiedlu. Ale najwięcej mają do decydowania ludzie którzy sami jak jadą odwiedzić rodzinę parkują na innych osiedlach lub w centrum Krakowa właśnie na takim samym chodniku i wtedy nie przejmują się mieszkańcami. Pozdrawiam

slwk
Administrator

Postautor: slwk » 08 lut 2017, 18:08

Darujmy sobie personalne przytyki i starajmy się dyskutować merytorycznie :)

Vero_nika

Postautor: Vero_nika » 08 lut 2017, 19:09

gucio pisze:
Mieszkaniec81 pisze:Witam pomysł z umieszczeniem wzdłuż chodnika słupków lub "donic"jest absurdalnym pomysłem bo co komu przeszkadza auto zaparkowane na chodniku w całym krk tak się parkuje, nie każdy z nas wiedział że będzie to tak wyglądało u nas na osiedlu bo z kąd mógł wiedzieć. Pozdrawiam

KAZDY wiedzial.........................i to bardzo dobrze .....................pisanie bzdur to mozna dzieciakom w przedszkolu kazac a nie doroslym osobom
Jesli na chodniku zostanie Panu 1.5 metra dla pieszych to niech Pan sobie parkuje i nikt nie bedzie mial pretensji ani zalu ale z tego co widze to nie ma na osiedlu takich szerokich chodnikow jak w wyzej wymienionej przez Pana HUCIE....
Prosze jeszce nie zapomniec zeby zostawic miejsce dla wyjezdzajacych ze SWOICH miejsc parkingowych pojazdach bo po to one sa i tyle kosztowaly i byly wlasnie po to kupowane zeby nie musiec jezdzic dookola osiedla po kilka razy zeby znalesc miejsce lub parkowac na parkingu kilkaset mertrow od swojej klatki
WLASNIE PO TO.>>>>>>>

slwk pisze:Darujmy sobie personalne przytyki i starajmy się dyskutować merytorycznie :)

Dokładnie ;)
Z reszta dobrze by było gdyby szanowni "Sąsiedzi" z innych bloków wypowiadali sie na swoich forach :P
Nawiazując do Gucia , niestety nie każdy wiedział bo kupując mieszkanie w 2014 r. Nawet dziury w ziemi nie było i informacji na temat ruchu drogowego na osiedlu rownież! Moze jak kupowałeś mieszkanie w bloku 01 to już takie inf.byly. Pozdrawiam

gucio

Postautor: gucio » 08 lut 2017, 19:25

Szanowna Pani moje mieszkanie było rezerwowane w listopadzie 2014 i na pierwszym spotkaniu byłem informowany o współczynniku 0.6 na tym osiedlu i każdej broszurce także widniała ta informacja a to jak ktoś kupował i nie był zainteresowany takimi informacjami to niestety Zonk :-)
Dlatego proszę nie pisać że kogoś nie szanuje bo jak widać osoby które najwięcej teraz narzekają na brak miejsc raczej to Nas nie szanują i zajmując miejsca które nie powinni i są zdziwieni ze tak nie wolno i nikt im nie powiedział .....
Pozdrawiam i miłego wieczoru ;-)

ngy16687

Postautor: ngy16687 » 08 lut 2017, 19:29

266 mieszkań, 160 wyłącznie płatnych miejsc postojowych. Na co liczyli kupujący mieszkania bez miejsc postojowych, że ogólnodostępne miejsca się zrobią same pod naporem samochodów? :D

Jako mieszkańcy Krakowa i ludzie płacący tu podatki (bo płacicie?) udajcie się na Plac Wszystkich Świętych i zacznijcie rozmawiać z Panem Wiceprezydentem Trzmielem. Nie chcę, żeby to było odebrane źle, ale poza bankami, które mogą skredytować garaż dla Was, Waszych gości, rodzin etc., tylko urzędnicy mogą podjąć decyzję o budowie ogólnodostępnych parkingów. Wylewanie pomyj na tych, którzy kupili miejsca lub nie mają samochodów, a jak ludzie chcą poruszać się po osiedlu jest nie na miejscu.

https://www.bip.krakow.pl/?sub_dok_id=16577
Ostatnio zmieniony 08 lut 2017, 19:38 przez ngy16687, łącznie zmieniany 1 raz.

Wróć do „Orlińskiego 6 (etap II) – forum mieszkańców budynku”