Montaż rolet zewnętrznych na parterach w mieszkaniach - os. Avia 2

Forum przeznaczone dla osób, które zamieszkają na osiedlu Avia 2 budowanym przez Budimex w Czyżynach.
Bogdan

Postautor: Bogdan » 14 lut 2017, 15:33

dowiedziałem się dzisiaj od zarządcy iż zebranie wspólnoty budynku AVIA 2 ma się odbyć 24.marca.2017.
jeżeli innym właścicielom z mieszkań z parteru zależy na założeniu rolet zewnętrznych to jest to najlepsza okazja by Wspólnota zmieniła regulamin i wyraziła zgodę na ich instalację ( przemawiają za tym , pomimo ochrony ; względy bezpieczeństwa )
proszę o opinie w tej sprawie i podjęcie tematu na zebraniu

D89

Postautor: D89 » 15 lut 2017, 23:11

Na A4 i A6 chyba nie ma rolet na parterach, poza tym jest ogrodzenie i (miejmy nadzieję) będzie monitoring. Jeśli właściciele mieszkań na parterze zdecydują jednak że dodatkowo chcą mieć rolety to nie mam nic przeciwko pod jednym warunkiem: uzgodnijcie między sobą jednego producenta i kolor rolet pasujący do elewacji, tak żeby nasz blok wyglądał przynajmniej trochę lepiej od faweli.

przemu

Re: Montaż rolet zewnętrznych na parterach w mieszkaniach - os. Avia 2

Postautor: przemu » 16 lut 2017, 10:27

D89 pisze:Jeśli właściciele mieszkań na parterze zdecydują jednak że dodatkowo chcą mieć rolety to nie mam nic przeciwko pod jednym warunkiem: uzgodnijcie między sobą jednego producenta i kolor rolet pasujący do elewacji, tak żeby nasz blok wyglądał przynajmniej trochę lepiej od faweli.
zgadzam sie

Bogdan

Postautor: Bogdan » 17 lut 2017, 14:37

Faweli nie będzie , rolety mają być w kolorze okien a ja od 2 miesięcy usiłuję się dowiedzieć jaki kolor mają te ciemne okna.
dziś zaświtał promyk nadziei , może w końcu się dowiem
dziękuję za wsparcie moich aspiracji w kierunku zwiększenia poczucia bezpieczeństwa

wojtekf

Postautor: wojtekf » 18 lut 2017, 12:20

Na A6 rolety są na całym parterze, są one schowane w specjalnych wnękach nad oknami. Te wnęki są w każdym bloku na Avii i Orlińskiego. Na O4 chyba tylko jedno mieszkanie zamontowało rolete we wnęce.

Wróć do „Avia 2 (etap III) - forum mieszkańców budynku”