Furtka z osiedla Avia w stronę kościoła św. Brata Alberta w Krakowie

Forum przeznaczone dla osób, które zamieszkają na osiedlu Avia 2 budowanym przez Budimex w Czyżynach.
szt

Re: Furtka z osiedla Avia w stronę kościoła św. Brata Alberta w Krakowie

Postautor: szt » 01 lut 2017, 17:23

D89 pisze:Nie chrzań głupot i nie wywołuj kolejnej gównoburzy. Furtka będzie prowadziła do ulicy GMINNEJ i nikt nic tam nie ogrodzi.

Gdzie tam widziałeś jakąś gminną ulicę? Furtka przy okrąglaku ma wychodzić na prywatną działkę na pasie startowym i pewnie będzie działać do czasu aż właściciel tej działki nie zdecyduje się jej zablokować.

A płot spółdzielni o którym pisał genk powstał pomiędzy Orlińskiego 9 a pawilonem handlowym spółdzielni i faktycznie jedynym uzasadnieniem dla jego powstania może być utrudnienie mieszkańcom nowych osiedli korzystania z infrastruktury na Dywizjonu 303.

D89

Postautor: D89 » 01 lut 2017, 20:34

Za Avia 8 będzie uliczka i tam będzie furtka, jest to na planie osiedla. Koło O9 jest ogrodzony jakiś wybieg dla psów, po zakończeniu budowy przejście będzie bo część działek jest tam miejska.

szt

Postautor: szt » 02 lut 2017, 10:07

Naokoło zawsze się jakaś droga znajdzie, ja pisałem o najkrótszej drodze do kościoła, czyli przez pas startowy.

genk

Postautor: genk » 04 lut 2017, 21:32

D89 pisze:Nie chrzań głupot i nie wywołuj kolejnej gównoburzy. Furtka będzie prowadziła do ulicy GMINNEJ i nikt nic tam nie ogrodzi.

Nie chrzanie głupot tylko pisze to co zaobserwowałem. Być może mówiliście o innej furtce ale płot istnieje

Poniżej link z zdjęciami siatki :D
Budowa inwestycji Orlińskiego 9

adi

Postautor: adi » 04 lut 2017, 22:42

A to nie jest płot postawiony przez Budimex? :)

I ja najbardziej czekam na to, aż wreszcie da się przejść pomiędzy blokami przy Orlińskiego w stronę osiedla Dywizjonu 303. Niestety wygląda na to, że przez problemy ze . działką biegnącą wzdłuż pasa startowego, jeszcze szybko to nie nastąpi i raczej chodzi o lata :/

wojtekf

Postautor: wojtekf » 04 lut 2017, 23:20

Ten płot przy O9 postawiła spółdzielnia Czyżyny.

Katarzyna

Postautor: Katarzyna » 20 lut 2017, 21:27

Rozmawiałam z Panią z Budimexu na temat furtki. Poradziła, zeby pisac wnioski/prośby w tej sprawie na adres recepcja.krakow@budimex.pl
Z tego wniosek, ze furtka nie była w planie. Piszcie, im więcej maili, tym większa szansa.

mim

Postautor: mim » 21 lut 2017, 18:44

Dziwne, jak ja kupowałem mieszkanie, to furtka była na planach...

D89

Postautor: D89 » 21 lut 2017, 19:00

Razem z aktem notarialnym, albo jeszcze umową wstępną każdy dostał rysunki z m. in. planem osiedla i tam wyraźnie jest narysowana furtka koło A8, mniej więcej na wysokości chodnika biegnącego z tyłu naszego bloku. Także nie panikujcie, nie srajcie ogniem i nie róbcie gównoburzy, bo furtka będzie jak skończą budować A8.

miśka

Postautor: miśka » 24 lut 2017, 0:59

hmm... nie znalazłam niczego takiego w mojej umowie - wrzucisz skan albo fotkę :?:

Wróć do „Avia 2 (etap III) - forum mieszkańców budynku”