Samopoczucie na osiedlu Orlińskiego i jakość mieszkania / opinie o osiedlu
-
Samopoczucie na osiedlu Orlińskiego i jakość mieszkania / opinie o osiedlu
Cześć, czy tylko ja nie mogę się odnaleźć w miejscu które ma być moją ostoją prawdopodobnie do końca? Nie chodzi o życie w bloku, bo znam tylko takie, nie chodzi o problem z parkowaniem, bo miejsce mam, nie chodzi o wścibskich uciążliwych sąsiadów, gdyż nie zaznałem, lokalizacja super - do pracy 20 minut autem oczywiście. Ale mimo wszystko coś mi tu nie gra... Czuję się obco, dziwnie, mało komfortowo. Czegoś brakuje... Nie sądzę aby to była wyłącznie zasługa mojej miękiej duszy, jako że przez 7 lat mojej aktywności zawodowej mieszkałem w sześciu miastach i poza Włocławkiem
nie czułem tego co tutaj. Mieszkam od grudnia, więc liczę że czas popracuje na moją korzyść...

Re: Samopoczucie na osiedlu Orlińskiego i jakość mieszkania
Póki co nie mieszkam na osiedlu i jeszcze co najmniej rok minie, nim to nastąpi, ale bywam tam dość często 
I nie wydaje mi się, żeby w ogóle było możliwe czuć się dobrze mieszkając na placu budowy...

I nie wydaje mi się, żeby w ogóle było możliwe czuć się dobrze mieszkając na placu budowy...
Owszem, też czekam, aż z osiedla zniknie plac budowy, na szczęście nie jest to jakaś odległa, nieskończona perspektywa (poza działką ze . drzewami, ale ona jest na uboczu). Jeszcze jakoś uregulować kwestie parkowania, otworzyć lokale usługowe na parterach wzdłuż ulicy Orlińskiego, zrobić park obok hangaru w Czyżynach, i już powinno być całkiem dobrze 

Jak z perspektywy czasu oceniacie jakość mieszkania na osiedlu Orlińskiego, kiedy już Budimex wyprowadził się z okolicy, otwarły się sklepy w lokalach usługowych i uregulowano kwestię parkowania pod częścią bloków (pod pozostałymi zapewne to jeszcze nastąpi w ciągu najbliższych miesięcy).
Ja sobie chwalę mieszkanie na osiedlu Orlińskiego, na zakupy blisko, tramwaj też niedaleko i mnóstwo lokali usługowych dodatkowo
A i samo osiedle mi się podoba, mnóstwo młodych ludzi - jak dla mnie, to była bardzo dobra inwestycja, a jak Wy to widzicie?
Ja sobie chwalę mieszkanie na osiedlu Orlińskiego, na zakupy blisko, tramwaj też niedaleko i mnóstwo lokali usługowych dodatkowo

-
Ja oceniam dobrze. Sklepy na osiedlu zapewniają możliwość pełnych zakupów. Brakuje niektórych usług np. dentysta, lekarz, ale myślę że to kwestia czasu. Po uporządkowaniu parkowania nie muszę się stresować zablokowanym miejscem parkingowym i na chodniku jest też luźniej. Gorzej pod tym kątem na całej Orlińskiego, ale myślę że to tylko kwestia czasu aż ludzie się nauczą parkować. Jakość mieszkania podniesie się jeszcze po wybudowaniu parku i skrzyżowania ze światłami i przystankami przy Stella Sawickiego. Polecam mieszkanie w naszym osiedlu, dużo się o nim negatywnie pisało, ale na razie się większość nie sprawdza. Mówiono o ciasnocie, ja tego nie odczuwam, ludzi jest sporo, ale widać że osiedle żyje. Mieszkam tu już od 12.2016 więc mam już stosunkowo długi staż 

sam.slater pisze:Mówiono o ciasnocie, ja tego nie odczuwam, ludzi jest sporo, ale widać że osiedle żyje.
Dokładnie, mnie się to właśnie podoba, że są ludzie, w większości młodzi, są lokale usługowe, jest ruch, jest życie - mnie się to podoba, jest całkiem śródmiejsko

Jeszcze tylko stacja metra w Czyżynach i częściowe puszczenie ul. Stella-Sawickiego tunelem, na wysokości osiedla, i będzie ekstra
Bo powstanie parku, to już raczej pewnik.

sam.slater pisze:Ja oceniam dobrze. Sklepy na osiedlu zapewniają możliwość pełnych zakupów. Brakuje niektórych usług np. dentysta, lekarz, ale myślę że to kwestia czasu. Po uporządkowaniu parkowania nie muszę się stresować zablokowanym miejscem parkingowym i na chodniku jest też luźniej. Gorzej pod tym kątem na całej Orlińskiego, ale myślę że to tylko kwestia czasu aż ludzie się nauczą parkować. Jakość mieszkania podniesie się jeszcze po wybudowaniu parku i skrzyżowania ze światłami i przystankami przy Stella Sawickiego. Polecam mieszkanie w naszym osiedlu, dużo się o nim negatywnie pisało, ale na razie się większość nie sprawdza. Mówiono o ciasnocie, ja tego nie odczuwam, ludzi jest sporo, ale widać że osiedle żyje. Mieszkam tu już od 12.2016 więc mam już stosunkowo długi staż
Dentysta został otwarty przy ul. Orlińskiego jakiś rok temu - gabinet znajduje się obok Żabki oraz biura Budimexu. Korzystałem i jestem zadowolony z jakoś usług.
nadka pisze: tramwaj też niedaleko
Raczysz żartować ? - pokonywanie 15min marszem to jest dla CIebie "spoko" odległość do tramwaju ? Jakby chociaż był bus który by dowoził mieszkańców, coś jak telebus na płaszowie
- Wściekły Wąż
Micha pisze:
Raczysz żartować ? - pokonywanie 15min marszem to jest dla CIebie "spoko" odległość do tramwaju ? Jakby chociaż był bus który by dowoził mieszkańców, coś jak telebus na płaszowie
Się w dupach millenialsom poprzewracało...
Wróć do „Osiedle Orlińskiego – dyskusje na tematy ogólne”