Postępy budowy osiedla Murapol Bieńczycka
Postępy budowy osiedla Murapol Bieńczycka
Jako, że interesuje mnie kupno mieszkania na osiedlu Murapolu Bieńczycka, byłem ostatnio odwiedzić tą okolicę. Na pewno jej plusem jest to, że zaraz obok mieści się przystanek tramwajowy, więc komunikacja miejska jest tam zapewniona na niezłym poziomie i to zarówno w kierunku centrum Krakowa, jak i Nowej Huty. Na placu budowy jak na razie zbyt dużo się nie dzieje, sprowadzili odrobinę ciężkiego sprzętu i pewnie roboty ruszą, a większe zmiany da się zauważyć w najbliższych tygodnia. Dołączam też zdjęcie, żeby nie było, że jest inaczej 

- Załączniki
-
- Plac budowy osiedla Murapol Bieńczycka
- zIMG_20141122_151817.jpg (84.43 KiB) Przejrzano 8887 razy
Re: Postępy budowy osiedla Murapol Bieńczycka
Teraz dzieje się tam jeszcze więcej, powstaje wykop pod osiedle Murapol Bieńczycka, na placu budowy pojawiły się koparki i ciężarówki i robiona jest dziura pod powstający budynek. Więcej informacji można znaleźć pod linkiem 

Dodam jeszcze, iż w Sylwestra montowali żurawia (żółtego
).

No to jednak zmieniło się tam już sporo w porównaniu do tego, co jest na zdjęciach w serwisie
Dzięki za info 
Co myślisz o tej lokalizacji
Wydaje się dobra, ale zdaje się, że mieszkasz gdzieś w tamtych okolicach.
A może wrzucisz nowy temat w tym wątku o tym właśnie?

Co myślisz o tej lokalizacji

A może wrzucisz nowy temat w tym wątku o tym właśnie?
Nowy temat w sensie o czym? Bo nie ogarnąłem zbytnio
Lokalizacja spoko, blisko przystanek i Carrefour ale też blisko ulica i chyba z tego co słyszałem to będą mieszkania w parterze - jeśli tak to wg mnie masakra. Teren chyba ogrodzony ale na parterze nie chciałbym mieszkać. Nie widziałem (ale poszukam) rzutów całości inwestycji, ale na razie chyba jest realizowany I etap.
A widok mam z daleka, bardziej na Atala i hotel Lipsk, a Murapol tylko z daleka, przez długi czas tylko żurawia będę widział.
Trochę aktualniejszych zdjęć sprzed Świąt:
http://www.skyscrapercity.com/showpost. ... count=6941
PS. Czemu nie mogę wstawić kilku linków w jednym poście? Prośba do Adminów o połączenie ww. postów w jeden.

Lokalizacja spoko, blisko przystanek i Carrefour ale też blisko ulica i chyba z tego co słyszałem to będą mieszkania w parterze - jeśli tak to wg mnie masakra. Teren chyba ogrodzony ale na parterze nie chciałbym mieszkać. Nie widziałem (ale poszukam) rzutów całości inwestycji, ale na razie chyba jest realizowany I etap.
A widok mam z daleka, bardziej na Atala i hotel Lipsk, a Murapol tylko z daleka, przez długi czas tylko żurawia będę widział.
Trochę aktualniejszych zdjęć sprzed Świąt:
http://www.skyscrapercity.com/showpost. ... count=6941
PS. Czemu nie mogę wstawić kilku linków w jednym poście? Prośba do Adminów o połączenie ww. postów w jeden.
A tu widać dotychczasowe efekty prac dewelopera Murapol przy budowie osiedla Bieńczycka. Spor już w fundamentach zrobione, niedługo prawdopodobnie zacznie się zbrojenie ścian zewnętrznych poziomu garaży podziemnych.

[Budowa osiedla Murapol Bieńczycka.]

[Budowa osiedla Murapol Bieńczycka.]
Budowa już mocno zaawansowana. Na parterze już okna są a do pierwszego piętra leżą instalacje wod-kan. ściany działowe stoją do 4 piętra, zaczynają już murować 5.
Dzieje się.
Dzieje się.
Zdaje się, że w najbliższym czasie zostanie już zakończona budowa inwestycji Murapol Bieńczycka, o czym tekst można znaleźć na stronie pod podanym wcześniej linkiem. Deweloper ma tu chyba coraz mniej do zrobienia i poza tym, że brakuje płotu (ma to być osiedle ogrodzone), wszystko wygląda już na gotowe. Poniżej jeszcze kilka dodatkowych zdjęć z prowadzenia tej inwestycji, sami zobaczcie. Co prawda mają już kilka dni, więc może być tylko lepiej, ale jak na razie wygląda nieźle 

Ja już rozpocząłem wykończenie mieszkania. Mam nadzieję, że będzie fajnie wszystko.
Teraz czekam na windy. Wczoraj je obili i mają uruchomić na dniach.
Teraz czekam na windy. Wczoraj je obili i mają uruchomić na dniach.
Wróć do „Osiedle Bieńczycka Murapol - forum mieszkańców”