Nowy park w Krakowie Czyżynach - projektujemy i dyskutujemy

Forum Dzielnicy Czyżyny - sprawy ważne dla jej mieszkańców, remonty, nowe inwestycje, szkoły i przedszkola oraz miejsca do spędzania wolnego czasu. Propozycje zmian w Czyżynach i pinie o obecnie prowadzonych.
iti

Re: Nowy park w Krakowie Czyżynach - projektujemy i dyskutujemy

Postautor: iti » 22 lut 2017, 12:01

lrc1912 pisze:Swoją drogą ciekawe czy park będzie ogrodzony i zamykany na noc, bo jak wiadomo wandalizm jest wszędzie.

No nie po to kupowałem mieszkanie na osiedlu bez płotu, żeby mi teraz bok niego park grodzili :) Też o to chodzi, żeby przez park móc dojść do bloków na osiedlu, a nie wzdłuż Stella-Sawickiego i to nie tylko w dzień, ale i w nocy, bo wtedy też się wraca do domu. No i co jeśli ktoś będzie miał ochotę posiedzieć w parku w lecie po 22?

A wandalizmem bym się tu nie przejmował, bo jednak park będzie otoczony blokami, a to gwarantuje mu stały nadzór z okien ;)

GrzegorzDragon

Postautor: GrzegorzDragon » 22 lut 2017, 13:52

iti pisze:
lrc1912 pisze:A wandalizmem bym się tu nie przejmował, bo jednak park będzie otoczony blokami, a to gwarantuje mu stały nadzór z okien ;)

widzę, że pokładasz dużą wiarę w ludzkość ;-P

lrc1912

Postautor: lrc1912 » 22 lut 2017, 14:29

iti pisze:
A wandalizmem bym się tu nie przejmował, bo jednak park będzie otoczony blokami, a to gwarantuje mu stały nadzór z okien ;)

Tak tylko, że w społeczeństwie panuje takie zgubne zjawisko, które nazywa się: obojętność. Nie raz zostałem wybudzony ze snu, bo gówniarze naćpani lub nachlani darli mordę. Już chciałem dzwonić gdzie trzeba, ale zabrali swoje cztery litery w troki.
Ostatnio zmieniony 02 sie 2017, 20:07 przez lrc1912, łącznie zmieniany 1 raz.

Ekspresjah

Postautor: Ekspresjah » 22 lut 2017, 20:54

Nie grodźmy parków, niech przynajmniej zieleń będzie ogólnodostępnym terenem. Rzeczywiście latem młodzież, a i starsi, dużo dłużej siedzą na otwartej przestrzeni, spacerują, wyprowadzają zwierzęta, randkują, a nawet nielegalnie piją piwo na ławce;) Tak było zawsze i zawsze będzie. Aspekt funkcjonalny - możliwość przejścia wrzesz, na ukos i w dowolne strony - również nie jest bez znaczenia. Zresztą park jest dla wszystkich, nie tylko dla mieszkańców Avii i Orlińskiego, ale też starszych osiedli, a nawet - co może się niektórym nie podobać - studentów Politechniki;) Kto miałby go otwierać, zamykać, w jakich godzinach, i jak sprawdzać, czy nikogo nie ma w środku? Ochroniarz?

lrc1912

Postautor: lrc1912 » 22 lut 2017, 21:38

Masz racje :) ale chyba nikogo nie uraziłem, bo przecież każdy ma prawo dodać coś od siebie odnośnie urządzenia parku nawet wtedy, kiedy spotka się to z krytyką.

Ekspresjah

Postautor: Ekspresjah » 23 lut 2017, 16:08

lrc1912 pisze:Masz racje :) ale chyba nikogo nie uraziłem, bo przecież każdy ma prawo dodać coś od siebie odnośnie urządzenia parku nawet wtedy, kiedy spotka się to z krytyką.

Jasne, że tak!:)

Forum umila mi czas oczekiwania na moje pierwsze, własne M w Avii 7:)

ngy16687

Postautor: ngy16687 » 08 mar 2017, 19:39

Zarząd Zieleni Miejskiej w Krakowie ogłosił przetarg na wyłonienie wykonawcy opracowania koncepcji projektowej i realizacji kompletnego projektu architektoniczno-budowlanego i wykonawczego dla zagospodarowania terenu przyszłego parku w Czyżynach w Krakowie.

Więcej na zzm.krakow.pl/index.php/przetargi.html?task=szczegolyPrzetarg&id=73

gucio

Postautor: gucio » 08 mar 2017, 20:07

No nareszcie. Ciekawe tylko co spłodzą te architekty od planowania zieleni ;-)
Żeby to było coś użytecznego . . .

gucio

Postautor: gucio » 08 mar 2017, 20:10

Bo pod galeria krakowska w high5 przed biurowcami jakiś agent wymyślił bieżnie do biegania na długości kilkunastu metrów. Ja nie wiem czy już nie nadazam za tym światem w wymyślaniu idiotyzmow czy jestem juz porostu za stary i się nie ogarniam tego . . . :x

duda88

Postautor: duda88 » 08 mar 2017, 20:15

Super wieści :D czy jest jakiś ostateczny termin zakończenia tej inwestycji ? Fajnie że na naszych oczach będzie rosło nasze wspólne dzieło ;) oby bez podobnych "idiotyzmów" i betonu - jak najwięcej zieleni :)

Wróć do „Dzielnica Czyżyny w Krakowie - sprawy ważne dla mieszkańców”