Terminy odbiorów mieszkań od dewelopera Budimex - Orlińskiego 8

Forum dla osób, które kupują mieszkanie w budynku Orlińskiego 8 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
A&A

Re: Terminy odbiorów mieszkań od dewelopera Budimex - Orlińskiego 8

Postautor: A&A » 09 mar 2017, 21:44

No to powiedz mi morth co ja mogę zrobić jeśli mówią, że nie mogę tego dostać i nie mogę zrobić zdjęcia? Mam być chamska i zrobić na siłę, czy może w ogóle sama mam sobie zabrać plany. To, że mają obowiązek nie ma nic wspólnego z tym co robią. Budimex żeruje na ludzkiej niewiedzy i niedoinformowaniu. Najważniejszy plan instalacji (elektryka) mam już od 2 lat. Reszty nie dostałam od razu bo kobieta nie miała czasu mi tego zrobić (swoją drogą to miałam wrażenie, że kseruje mi to ukradkiem). Nie zajmowałam się tym w międzyczasie bo stwierdziłam, że załatwię sobie przed odbiorem. Teraz mówią mi, że nie dostanę, mogę jedynie obejrzeć.. Nie chce mi się wchodzić z nimi w dyskusje bo oni i tak "zawsze mają rację".

zuzu - tak, mogę Ci podesłać namiary na priv, ale nie mogę wysyłać na forum prywatnych wiadomości, więc jak coś to odezwij się na aa.orlinskiego@gmail.com
Ostatnio zmieniony 09 mar 2017, 22:27 przez slwk, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Już możesz wysyłać prywatne wiadomości. Z pozdrowieniami

Jasina

Postautor: Jasina » 09 mar 2017, 22:03

morth pisze:
Jasina pisze:A&A kiedy nie można zrobić zdjęć instalacji? Po odbiorze??? Mam nadzieję, że mówisz o opcji zdjęć przed odbiorem? :shock:

Idzesz do nich do biura mają obowiązek zrobić ci druk tych dkumentów. Sam o te dokumenty zadbałem jakieś pół roku temu. Więc niech jakiś niedoinformowany doradca nie wciska Ci kitu. Takie plany mogłeś nawet dostać zaraz po zakupie jakbyś o nie poprosił.

Ja je mam od chwili podpisania umowy bo o nie poprosiłam :) Pytałam A&A bo myślałam, że to kolejny chory pomysł Budimexu. A Jasina to ona ;)

morth

Postautor: morth » 09 mar 2017, 22:09

A&A Ja bym nie przyjąl do wiadomości że nie ma czasu mi tego zrobić, bo co to za problem podejść do kopiarki i zeskanować.To my mamy mieć mnóstwo czasu żeby co chwila ich odwiedzać ? To chyba tak nie powinno wyglądać. Masz prawo się zapoznać z planami przed odbiorem a nie na szybko w trakcie odbiorów łaskawie CI je dadzą.

Jasina Sorka za pomyłki płciowe pisałem na szybko :P

karolina.j

Postautor: karolina.j » 09 mar 2017, 22:33

Do mnie dzwonił Pan. Był bardzo grzeczny. Przedstawił termin, powiedział że wyśle mailem potwierdzenie i gdyby mi termin nie pasował to żebym odpisała na maila. Wszystko bardzo profesjonalnie.

zuzu

Postautor: zuzu » 09 mar 2017, 23:00

karolina.j pisze:Do mnie dzwonił Pan. Był bardzo grzeczny. Przedstawił termin, powiedział że wyśle mailem potwierdzenie i gdyby mi termin nie pasował to żebym odpisała na maila. Wszystko bardzo profesjonalnie.

Ja też nie mogę narzekać na kontakt z Budimexem. Podczas rozmowy przez telefon Pani powiedziała to samo, żebym odpisała na maila że termin mi nie odpowiada, ale zaznaczyła że wtedy ustalą termin w kwietniu.
Podejrzewam, że nie bez przyczyny chcą żeby odpisać im wtedy na maila. Będą mieli podkładkę, że mimo ich "szczerych chęci" nie mogli dokonać odbioru przed końcem marca bo Klientowi termin nie odpowiadał.

Paleus

Postautor: Paleus » 09 mar 2017, 23:16

karolina.j pisze:Do mnie dzwonił Pan. Był bardzo grzeczny. Przedstawił termin, powiedział że wyśle mailem potwierdzenie i gdyby mi termin nie pasował to żebym odpisała na maila. Wszystko bardzo profesjonalnie.

Do mnie pani dzownila, ale rownie profesjonalnie.
BTW. Z obserwacji oddawania wlascicielom innych budynkow, nie dalo sie doszukac zadnej chronologii. Tutaj tez bym na to czasu nie marnowal. Zadzwonia do wszystkich.

usia

Postautor: usia » 10 mar 2017, 0:08

W klatce C i D wyszły jakieś "kwiatki" i muszą coś tam poprawic, dlatego jednak dzwonią do klatki G :roll: jak mają poprawiać, ok niech robią, byle na tyle, żeby faktycznie było dobrze i żeby odebrać.
Druga sprawa to trzeba sobie przeliczyć ( w przypadku osób wynajmujących dotychczas mieszkania ) czy nie lepiej pójść na pewne ustepstwa i odebrac z malymi wadami, naprawic we wlasnym zakresie czy placic kolejne miesiące wynajmu....ehh jakoś to trzeba ogarnąć...ja mam nadzieję na odbiór w 1-Szym terminie. Na szczęście jestem tak dogadana w pracy że mogę rzucić wszystkim i lecieć na odbiór :D

Jasina

Postautor: Jasina » 10 mar 2017, 10:02

usia pisze:W klatce C i D wyszły jakieś "kwiatki" i muszą coś tam poprawic, dlatego jednak dzwonią do klatki G :roll: jak mają poprawiać, ok niech robią, byle na tyle, żeby faktycznie było dobrze i żeby odebrać.
Druga sprawa to trzeba sobie przeliczyć ( w przypadku osób wynajmujących dotychczas mieszkania ) czy nie lepiej pójść na pewne ustepstwa i odebrac z malymi wadami, naprawic we wlasnym zakresie czy placic kolejne miesiące wynajmu....ehh jakoś to trzeba ogarnąć...ja mam nadzieję na odbiór w 1-Szym terminie. Na szczęście jestem tak dogadana w pracy że mogę rzucić wszystkim i lecieć na odbiór :D

Usia czy masz taka informacje pewna z Budimexu? Ja jestem właśnie taka wynajmująca i zwodzą mnie od Grudnia,a atakuje ich z każdej możliwej strony. Właścicielka mieszkania idzie mi na rękę jak mało kto,ale umowa mi się kończy i jak przeczytałam ,ze w klatce C są jakieś kwiatki zrobiło mi się goraco :x Pisalam do nich prosby,chodziłam i dzwonilam i miałam zapewnienie,ze będę w pierwszej kolejności przy odbiorach. Jedna wielka ściema.

morth

Postautor: morth » 10 mar 2017, 10:32

Ciekawe co to ... mam nadzieję że nie coś dużego co teraz na szybko chcą zamaskować ( typu jakiś zaciek). Info z pewnego źródła?

Lukasz__

Postautor: Lukasz__ » 10 mar 2017, 10:33

Myślę że wizyta w większym gronie w biurze sprzedaży przyniosła by efekt.

Wróć do „Orlińskiego 8 (etap IV) – forum mieszkańców budynku”