Terminy odbiorów mieszkań od dewelopera Budimex - Orlińskiego 8
Re: Terminy odbiorów mieszkań od dewelopera Budimex - Orlińskiego 8
eeee spokojnie !
pisząc "kwiatki" miałam tylko na myśli, że jeszcze są jakieś poprawki
pewnie podmalowywanie itp
wczoraj poznym wieczorem świeciło sie tam w kilku mieszkaniach, więc jeszcze cos na szybko poprawiają 
Nie podnoś ciśnienia
i tak człowiek w nerwach siedzi co zastanie 
Karolina, dziękuję bardzo za odpowiedź. Z tego co widzę wasz blok czeka chyba jak dotąd najdłużej na odbiory względem terminu zakończenia prac.
morth pisze:Nie podnoś ciśnieniai tak człowiek w nerwach siedzi co zastanie
sorki
Minęło 5 miesięcy z hakiem od zakończenia budowy to wcale nie tak długo
inny deweloperzy oddają po 2 miesiącach
ale teraz człowiek tyle czekał to już nie robi mi różnicy 2 tygodnie niech tylko wszystko z mieszkaniem będzie dobrze.
Witam, ja mam na 15 Marca klatka A, szukałem długo kogoś do pomocy przy odbiorze w internecie (nie jakiś kolega co niby się zna...) i tutaj też dopytajcie co taki fachowiec może podważyć budimexowi, tzn. dzwoniłem do kilku firm i np. Pani mi powiedziała 200zł i sprawdza elektrykę ale nie ma do tego uprawnień, itp itd, ja znalazłem jakąś firme za 400zł ( koszt jest uzależniony od metrażu, ja mam 50m2), najlepiej jak by ktoś dał od razu info po odbiorze jak mu się sprawdził fachowiec itp, postaram się napisać zaraz po odbiorze pozdro Krzysiek
Jeśli chodzi o firmy pomagające w odbiorze mieszkań w Krakowie, to w podlinkowanym dziale na forum można znaleźć. My odbieraliśmy z nimi, generalnie potrafili uzasadnić ludziom z Budimexu przy odbiorze mieszkania, dlaczego daną rzecz powinno się do protokołu wpisać
Nie ma chyba czegoś takiego, jak uprawnienia do odbioru mieszkań, chyba raczej trzeba wiedzieć czego szukać, jak szukać i potrafić się posługiwać sprzętem pomiarowym, jeśli się go ma.
Info dla mieszkancow klatki C. Generalny nie odebral klatki i terminy odbiorow z końcem marca. Tyle się dowiedzialam. 
Ciekawe, co jest powodem. Tego pewnie ofc nie chcieli zdradzić!
morth pisze:Ciekawe, co jest powodem. Tego pewnie ofc nie chcieli zdradzić!
Twierdzą,ze tak dokładnej informacji nie posiadają. Ze sprzedaza rozmawiałam.
Wróć do „Orlińskiego 8 (etap IV) – forum mieszkańców budynku”