Terminy odbiorów mieszkań od dewelopera Budimex - Orlińskiego 8

Forum dla osób, które kupują mieszkanie w budynku Orlińskiego 8 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
M&M

Re: Terminy odbiorów mieszkań od dewelopera Budimex - Orlińskiego 8

Postautor: M&M » 14 mar 2017, 8:25

S&A pisze:
Z całym szacunkiem, ale moim zdaniem to nic nie da. Powiedzą Ci starą spiewke taka jak wszystkim, że będzie gotowe to będzie odbiór. Termin jest do 31 marca zgodnie z umową i niestety, ale działają zgodnie z nią. Jeśli przekroczyliby ten termin wtedy powinni płacić kary. Moim zdaniem nie pozostaje nic innego niż czekać. Jestem wściekła na maksa i zastanawiam się czy na odbiór nie przyjść od razu z fachowcem od wykończenia ( to na pewno ) , ale rozniez z Panem od zabudowy meblowej oraz z ludźmi z firmy gdzie będę zamawiala podłogi i drzwi, jak i klimatyzację. A niech sobie już mierzą...skoro BDX leci w kulki to ja przylrowadze od razu wszystkich na pomiary na tą samą godzinę oczywiście. Nawet jak nie odbiore to przynajmniej pomierzone bedzie. Sorki ale nie mam już czasu...Ale by się wkurzyli pewnie z budimexu hahah

Witam,
Usia nie ma sensu jest wszystko zgodnie z umową. Słowa to słowa a jak nie ma na papierze to się nie liczy - takie czasy. Duży inwestor miał opóźnienia gdzie indziej to nic dziwnego, że u nas roboty utknęły na kilka miesięcy. Twoja propozycja "ślamazarnego" odbioru uderzy tylko w Naszych sąsiadów, gdyż mogą nie zdążyć z odbiorem mieszkań (budimex na pewno nie będzie gotowy na taką sytuacje, która i tak już napięta).
Pozdrawiam

Nic nie da, że się pójdzie do nich... Jedynie może nam się zrobić lepiej :P Ale to i tak nie jest wina tych na których się będzie krzyczało i wylewało żale. Ja też jestem wkurzony, ale teraz już nic nie poradzimy na to ;/ Jeżeli się wyrobią z odbiorem do 31.03 to nic nie poradzimy. A z tego co słyszałem to i tak te 'kary' to groszowe sprawy...

usia

Postautor: usia » 14 mar 2017, 10:06

S&A pisze:
Z całym szacunkiem, ale moim zdaniem to nic nie da. Powiedzą Ci starą spiewke taka jak wszystkim, że będzie gotowe to będzie odbiór. Termin jest do 31 marca zgodnie z umową i niestety, ale działają zgodnie z nią. Jeśli przekroczyliby ten termin wtedy powinni płacić kary. Moim zdaniem nie pozostaje nic innego niż czekać. Jestem wściekła na maksa i zastanawiam się czy na odbiór nie przyjść od razu z fachowcem od wykończenia ( to na pewno ) , ale rozniez z Panem od zabudowy meblowej oraz z ludźmi z firmy gdzie będę zamawiala podłogi i drzwi, jak i klimatyzację. A niech sobie już mierzą...skoro BDX leci w kulki to ja przylrowadze od razu wszystkich na pomiary na tą samą godzinę oczywiście. Nawet jak nie odbiore to przynajmniej pomierzone bedzie. Sorki ale nie mam już czasu...Ale by się wkurzyli pewnie z budimexu hahah

Witam,
Usia nie ma sensu jest wszystko zgodnie z umową. Słowa to słowa a jak nie ma na papierze to się nie liczy - takie czasy. Duży inwestor miał opóźnienia gdzie indziej to nic dziwnego, że u nas roboty utknęły na kilka miesięcy. Twoja propozycja "ślamazarnego" odbioru uderzy tylko w Naszych sąsiadów, gdyż mogą nie zdążyć z odbiorem mieszkań (budimex na pewno nie będzie gotowy na taką sytuacje, która i tak już napięta).
Pozdrawiam

No ale to właśnie napisałam, że nie ma sensu wojowac z budimexem i ich nachodzic w biurze, bo na razie wszystko zgodnie z umowa.
Po drugie nie napisałam nigdzie ze mój odbiór będzie ślamazarny, a że na ten czas umówie sobie wszystkich specjalistów do pomiarów. Z tego co wiem na mieszkanie jest przewidziane 1,5 godziny, w innych blokach nawaet odbierali po 2. Wydaje mi się ze to wystarczający czas aby odebrać i pomierzyc, tym bardziej że można podzielić się rolami z innymi członkami rodziny obecnymi przy odbiorze :)
Ps. Nic się nie martw przecież nie będę robić na złość nowym sąsiadom

usia

Postautor: usia » 14 mar 2017, 10:08

M&M pisze:
S&A pisze:

Witam,
Pozdrawiam

Nic nie da, że się pójdzie do nich... Jedynie może nam się zrobić lepiej :P Ale to i tak nie jest wina tych na których się będzie krzyczało i wylewało żale. Ja też jestem wkurzony, ale teraz już nic nie poradzimy na to ;/ Jeżeli się wyrobią z odbiorem do 31.03 to nic nie poradzimy. A z tego co słyszałem to i tak te 'kary' to groszowe sprawy...

O tym właśnie pisałam, że to bez sensu iść do biura bo i tak to nic nie da, usłyszy się starą spiewke. Przecież na razie wszystko zgodnie z umowa. A to że lecą w kulki i czekają do ostatniej chwili, no cóż - taki to deweloper.

M&M

Postautor: M&M » 14 mar 2017, 17:04

Klatka C zaczynają 30 marca - info dostałem. ;)

Danielcyfra

Postautor: Danielcyfra » 14 mar 2017, 17:17

Czy ktoś z szanownych sąsiadów nie chce zamienić sie na termin odbioru 29.03.2017 godz. 10.30?
Zależy mi na wcześniejszym odbiorze (nawet 1-2 dni), bo później muszę wyjechać :(

Jeśli ktoś chciałby się zamienić terminami prośba o kontakt mailowy: danielcyfra @ o2.pl
Czeka wysoka nagroda :)

morth

Postautor: morth » 14 mar 2017, 18:07

Klatka C 30 marca godzina 12:00

usia

Postautor: usia » 14 mar 2017, 22:25

Ja też odbiór 30 marca , klatka C ;)

zuzu

Postautor: zuzu » 15 mar 2017, 0:46

Zastanawiam się jak dużo osób bierze ze sobą jakiegoś specjalistę na odbiór. Ja na razie nie planuję nie brać fachowca tylko znajomego który się trochę zna na budowlance.
Na podstawie własnych przemyśleń i opisów odbiorów na Orlińskiego 6 zrobiłam listę rzeczy do sprawdzenia.
Może się komuś przyda, a może macie sugestie co jeszcze dopisać?

Rzeczy do sprawdzenia:
1. Równość ścian i ich pion
2. Gładkość położonego tynku
3. Pęknięcia tynku
4. Głuchy odgłos przy opukiwaniu ścian, pęcherze, czy barwa tynku jest jednolita i nie ma wykwitów
5. Poziom podłóg
6. Równość sufitów
7. Kąty proste we wszystkich pomieszczeniach
8. Czy jest właściwy spadek na balkonie
9. Poprawność ułożenia płytek na balkonie
10. Czy balustrada na balkonie jest poprawnie zamontowanie i nie ma odprysków farby, bąbli lub rys
11. Domykanie okien i uszczelnienie
12. Rysy na szybach okiennych
13. Parapety wewnętrzne i zewnętrzne – czy nie są porysowane lub uszkodzone
14. Rysy na drzwiach balkonowych
15. Domykanie drzwi balkonowych i uszczelnienie
16. Domykanie drzwi wejściowych
17. Uszczelka w drzwiach wejściowych
18. Wymiary otworów na drzwi wewnętrzne
19. Ciąg wentylacji
20. Energia elektryczna w gniazdach i punktach świetlnych
21. Grzejniki – sprawdzić czy nie ciekną
22. Liczba przyłączy ciepłej i zimnej wody – zgodność z projektem
23. Liczba gniazdek – zgodność z projektem
24. Ujścia kanalizacyjne – zgodność z projektem
25. Sprawdzić i spisać stan liczników
26. Sprawdzić części wspólne

Tommy

Postautor: Tommy » 15 mar 2017, 1:55

no i na końcu najważniejsze: przypilnować, żeby pani z Budimexu nie zapomniała zostawić szampana albo Finlandii
:twisted:

usia

Postautor: usia » 15 mar 2017, 9:17

prosba do osób, które odbiorą w najbliższych dniach : możecie zmierzyć i podać wysokość i szerokość otworów drzwiowych łazienka i pokoje oraz grubość ścian do futryn ? Muszę już zamówić drzwi, a mój odbiór dopiero 30 marca :? :roll: Liczę, że każde mieszkanie ma taki sam wymiar drzwi i ścianki są tej samej grubości, jesli się myle- prosze poprawcie mnie ;) :)

Wróć do „Orlińskiego 8 (etap IV) – forum mieszkańców budynku”