Pierwsze zebranie wspólnoty mieszkaniowej os. Avia 2 w Krakowie
Pierwsze zebranie wspólnoty mieszkaniowej os. Avia 2 w Krakowie
dowiedziałem się dzisiaj od zarządcy iż zebranie wspólnoty budynku AVIA 2 ma się odbyć 24.marca.2017.
Re: Pierwsze zebranie wspólnoty mieszkaniowej os. Avia 2 w Krakowie
Witam
Wiadomo o której godzinie?
Wiadomo o której godzinie?
-
Mam nadzieje że wywieszą jakąś informacje z godziną i miejscem spotkania.
Jeśli chodzi o to, jak przekazywana jest informacja o pierwszym zebraniu wspólnoty mieszkaniowej, to chyba pojawiają się karki na klatkach z informacją, a też mailem albo listem do skrzynki pocztowej chyba powiadamiali.
-
W skrzynkach na listy są zaproszenia na zebranie wspólnoty (23 marzec). W kopercie można znaleźć zestawienie kosztów za rok 2016.
Jakieś wnioski, propozycje po zapoznaniu się z liczbami/kwotami ?;)
Jakieś wnioski, propozycje po zapoznaniu się z liczbami/kwotami ?;)
Wniosek jeden : szykują się mega podwyżki, nie można się na to zgodzić. Dotychczas opłata administracyjna łącznie wynosiła 3.27 jakimś cudem chcą ją podnieść do ok 4zl jeżeli zostaniemy przy opcji ochrony całodobowej. Możliwe, że jest to związane z podwyżka cen usług ochrony ( m.in. zwiększenie płacy minimalnej itp.) ale bez przesady z tym 4 zł za metr. Takich stawek nie ma nawet na drogich osiedlaxh.
magdalena88 pisze:Mam nadzieje że wywieszą jakąś informacje z godziną i miejscem spotkania.
Zebranie 23.03 o godz 17:30 w szkole podstawowej nr. 52 takiego smsa dziś dostałam
mim pisze:Wniosek jeden : szykują się mega podwyżki, nie można się na to zgodzić. Dotychczas opłata administracyjna łącznie wynosiła 3.27 jakimś cudem chcą ją podnieść do ok 4zl jeżeli zostaniemy przy opcji ochrony całodobowej. Możliwe, że jest to związane z podwyżka cen usług ochrony ( m.in. zwiększenie płacy minimalnej itp.) ale bez przesady z tym 4 zł za metr. Takich stawek nie ma nawet na drogich osiedlaxh.
Czy przypadkiem z akcie notarialnym nie ma zapisu, że przez 2 lata opłata administracyjna nie podlega zmianie ?
Swoją drogą to ciekawe dlaczego u nas jest taka wysoka 3,27 zł m, dla porównania na Avii 6 opłata ustalona odgórnie w akcie notarialnym wynosiła 2,20 zł m a po 2 latach uchwałą wspólnoty jest zmieniona na 1,47 zł za m. To zaledwie 2 bloki dalej a różnica w opłatach ogromna. Dla porównania znajomy za mieszkanie o takim samym metrażu jak moje płaci 90 zł do zarządcy a ja 210 zł

Wróć do „Avia 2 (etap III) - forum mieszkańców budynku”