Wygląd części wspólnych czyli klatek, schodów, poręczy itd.
Wygląd części wspólnych czyli klatek, schodów, poręczy itd.
Czy ktos wie lub moze slyszal jak beda wygladaly Nasze klatki bo po kilku probach dowiedzenia sie sie od pracownikow Budimexu nie sa w stanie udzielic mi jakiejkolwiek informacji na ten temat , Po mocniejszym nacisku z mojej strony uslyszalem ze takie rzeczy wychodza w trakcie zatem ..... pytam co? jak? gdzie i kiedy? kolor scian , podlogi poręczy uchwytow windy ////
Re: Wygląd części wspólnych czyli klatek, schodów, poręczy i
Na Facebooku na stronie NoweCzyzyny.com jest kilka zdjęć z tego, jak wyglądają klatki, wykończenia balkonów itp. na osiedlu Avia 6, czyli tej skończonej już części. Nie jest źle, jeśli tak byłoby na Orlińskiego, to bym się nie obraził, choć może Budimex będzie chciał wprowadzić tu nieco niższy standard. Ale generalnie dobrze byłoby się na to nie zgodzić. Tyle, że jeśli będzie wszystko, to jest w materiałach informacyjnych, to nie będzie do czego się "przyczepić". Generalnie nie martwiłbym się tak bardzo, ja liczę na to, że wszystko będzie zrobione poprawnie 
Niestety Orlińskiego 1 to nie AVIA
Czyli o wykończenie w drewnie możemy zapomnieć , jak również oświetlenie typu - lampy jarzeniowe rodem z PRLu czyli typowy sklep SPOŁEM

Czyli o wykończenie w drewnie możemy zapomnieć , jak również oświetlenie typu - lampy jarzeniowe rodem z PRLu czyli typowy sklep SPOŁEM
Nie będzie tak. Części wspólne muszą wykończyć analogicznie do Avii.
Virginia pisze:Nie będzie tak. Części wspólne muszą wykończyć analogicznie do Avii.
proszę o zapoznanie się z technologia wykonania budynku (§ 4 Budowa) Orlińskiego 1 i analogicznym porównaniem jej z umową Avia
Zupełnie inne standardy wykonania wizualizacji i wykończenia
Różnice, względem Avii to:
- brak meblowo-stolarskich obudów wejścia do windy,
- brak meblowo-stolarskich obudów wejść do mieszkań,
- brak meblowo-stolarskich obudów skrzynek pomiarowych dla mediów (będą metalowe drzwiczki),
- brak drewnianych nakładek poręczy schodów,
- posadzki z płytek gresowych w jednym kolorze (bez wstawek i wzorków).
- brak meblowo-stolarskich obudów skrzynek pomiarowych dla mediów (będą metalowe drzwiczki),
- brak drewnianych nakładek poręczy schodów,
- posadzki z płytek gresowych w jednym kolorze (bez wstawek i wzorków).
Ostatnio zmieniony 05 sty 2015, 22:57 przez Staś, łącznie zmieniany 1 raz.
[quote="Staś"]Różnice, względem Avii to:
- brak brak drewnianych nakładek poręczy schodów,
- posadzki z płytek gresowych w jednym kolorze (bez wstawek i wzorków).[/quote
Czyli obraz nędzy i rozpaczy za tą samą kwotę co w AVI , no cóz SORRY TAKI MAMY KLIMAT
- brak brak drewnianych nakładek poręczy schodów,
- posadzki z płytek gresowych w jednym kolorze (bez wstawek i wzorków).[/quote
Czyli obraz nędzy i rozpaczy za tą samą kwotę co w AVI , no cóz SORRY TAKI MAMY KLIMAT
Nędza chyba nie, ale raczej standard blokowy. Swoją drogą może to i lepiej. Takie meblowe nakładki pewnie szybko zostaną poobijane, oskubane i będą straszyć przez wiele lat.
No ale czy ktokolwiek komukolwiek obiecywał jakiś wysoki standard wykończenia części wspólnych na Orlińskiego? Technologia budowy jest ta sama co na Avii, ale o tym, że w szczegółach będą różnice mówili handlowcy od początku. Grunt, żeby było w miarę schludnie i tak powinno być. Drewno na windzie nie jest mi specjalnie do szczęścia potrzebne
Nie ma tu nad czym lamentować, wodotrysków nie będzie, ale gołego betonu raczej też nie zostawią. Zapewne najwcześniej zobaczymy co i jak na przykładzie Orlińskiego 4
No i kilkaset złotych na metrze kwadratowym też robi swoje. Chyba taniej byłoby się zrzucić z sąsiadami na obłożenie windy sklejką, gdyby było to komukolwiek potrzebne 
Mi odpowiada Orlinskiego 1, bo nie jest zamkniętym osiedlem i znajduje się zaraz przy ulicy, więc blisko wszędzie. Nie jestem zwolenniczka dużych osiedli, które są zamykane.
Wróć do „Orlińskiego 1 (etap III) – forum mieszkańców budynku”