[Bud. D] Oględziny przed odbiorem mieszkania - Centralna Park od LC Corp

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku D Osiedla Centralna Park od LC Corp w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
sojus

Re: [Bud. D] Oględziny przed odbiorem mieszkania - Centralna Park od LC Corp

Postautor: sojus » 19 mar 2017, 18:09

Demiko pisze:
jafarek pisze:Mam kuzyna który zajmuje się zawodowo odbiorami więc w maju czy czerwcu spędzi tam pół dnia i będzie się czepiał wszystkiego.
Godzina to niestety jest pstryknięcie palcem jak chce się spisać konkretny protokół odbioru więc nie ma sensu.
Myślisz, że deweloper da Ci możliwość "spędzenia połowy dnia" na odbiorze? Tym bardziej, że celem omawianych tu oględzin jest poniekąd usprawnienie procesu odbiorów?

Dokladnie :)

Cieszy mnie to ze póki co nie ma żadnych poważnych spraw które zgłaszacie wy - czyli w innych budynkach powinno być podobnie. Co do elektryki itp - nie wiem czy mogliście zgłaszać zmiany czy nie - jeśli tak to to pretensje sami do siemię możecie mieć chyba ze już kupione mieszkanie było jak stało i miło elektrykę nie to trzeba się pogodzić z tym co jest.

Ta skrzynka tez nie jest najlepiej umiejscowiona...
Pożodzenia w dalszych odbiorach :)

sojus

Postautor: sojus » 19 mar 2017, 18:12

sidney pisze:tylko niestety woda i sanitarka ułożona na ścianie więc zastanawiam się czy wkuć.

Z tego co ja się pytałem to takie są przepisy ze nie może isc w ścianach sąsiadujących z innym mieszkaniem instalacji ze względu na normy hałasu. Stad jest puszczona na zewnątrz. W kuchni to nie problem ale w łazience już troszkę się traci - mój plan jest zrobić półkęę na całej długości łazienki - zawsze się przyda i problem się rozwiąże :)

sidney

Postautor: sidney » 19 mar 2017, 20:37

To dopytaj jeszcze raz i poproś o źródło tych przepisów.
Po za tym instalację wody pod prysznic w moim przypadku umieszczono w scianie a pod wanne na scianie, tej samej scianie :shock:

karolajna

Postautor: karolajna » 19 mar 2017, 23:41

MieszkankaD pisze:Sąsiedzi czy otrzymaliście przy przeglądzie jakieś rzuty z wymiarami ścian ,jakie powinny mieć?

dostaje sie wydrukowany plan, taki jaki sobie można ściągnąć ze strony lcc, sa tam chyba wymiary podane, ale nie zwróciłam uwagi, bo miałam swoje rzuty podrukowane.

jedyne co mnie uderzyło w mieszkaniu to ta skrzynka teletechniczna i . tak bez pomyslunku umiejscowione w przedpokoju. zwłaszcza ten domofon.

misstrout

Postautor: misstrout » 20 mar 2017, 0:07

sidney pisze:To dopytaj jeszcze raz i poproś o źródło tych przepisów.
Po za tym instalację wody pod prysznic w moim przypadku umieszczono w scianie a pod wanne na scianie, tej samej scianie :shock:

A u mnie umieszczono na ścianie mimo, że ściana jest zewnętrzna i z nikim nie sąsiaduję...

sojus

Postautor: sojus » 20 mar 2017, 2:11

No jak klient nie zgłosił zmian żeby wpuścić to ładują na wierzchu... takie info z LC Corp

MieszkankaD

Postautor: MieszkankaD » 20 mar 2017, 13:19

My już po. Jestem naprawdę miłe zaskoczona tym jak to wygląda. Pani która oprowadzała odpowiedziała na wszystkie pytania, dodatkowo kierownik budowy przyszedł i również pytał czy wszystko gra.

blakeg1

Postautor: blakeg1 » 20 mar 2017, 13:28

MieszkankaD pisze:My już po. Jestem naprawdę miłe zaskoczona tym jak to wygląda. Pani która oprowadzała odpowiedziała na wszystkie pytania, dodatkowo kierownik budowy przyszedł i również pytał czy wszystko gra.

podziel sie z nami zdjeciami jesli chcesz:)

MieszkankaD

Postautor: MieszkankaD » 20 mar 2017, 15:06

blakeg1 pisze:
MieszkankaD pisze:My już po. Jestem naprawdę miłe zaskoczona tym jak to wygląda. Pani która oprowadzała odpowiedziała na wszystkie pytania, dodatkowo kierownik budowy przyszedł i również pytał czy wszystko gra.

Niestety nie moge ich wstawić , nie da się i nie wiem dlaczego :(.

blakeg1

Postautor: blakeg1 » 20 mar 2017, 15:33

MieszkankaD pisze:
blakeg1 pisze:

Niestety nie moge ich wstawić , nie da się i nie wiem dlaczego :(.

pewnie sa za duze, sprobuj zmiejszyc w paintcie. powinny miec kolo 100 KB/per zdjecie zeby mogly byc wgrane na forum

Wróć do „[Bud. D] (etap I) Osiedle Centralna Park – forum mieszkańców budynku”