Odbiory mieszkań od dewelopera - Orlińskiego 8 (usterki odbiorowe)

Forum dla osób, które kupują mieszkanie w budynku Orlińskiego 8 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
p@tsu

Re: Odbiory mieszkań od dewelopera - Orlińskiego 8 (usterki odbiorowe)

Postautor: p@tsu » 20 mar 2017, 19:12

zdjęcia dla tych co nie widzieli jeszcze mieszkań w BDX

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

p@tsu

Postautor: p@tsu » 20 mar 2017, 19:14

niestety mogę dodać tylko 4 zdjęcia za jednym razem

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

gucio

Postautor: gucio » 20 mar 2017, 19:17

bardzo ladne , odbior bez problemow?

p@tsu

Postautor: p@tsu » 20 mar 2017, 19:23

tylko na ładne wygląda :P jest mnóstwo "pomysłów" gdzie musiałam zbierać szczękę z podłogi (np. włącznik światła we wnęce na szafę, ręcznikowiec na środku jedynej ściany gdzie można dać lustro w łazience + po jednej stronie włącznik światła a po drugiej włącznik wentylacji). Będzie bardzo dużo przenoszenia instalacji - have fun! :)

Karo88

Postautor: Karo88 » 20 mar 2017, 20:41

Te skrzynki z bezpiecznikami też mogli dać pod sufit żeby ładnie to wszystko wyglądało, zero koncepcji i zamysłu wszystko po kosztach...

gucio

Postautor: gucio » 20 mar 2017, 21:10

Karo88 pisze:Te skrzynki z bezpiecznikami też mogli dać pod sufit żeby ładnie to wszystko wyglądało, zero koncepcji i zamysłu wszystko po kosztach...

Skrzynki niestety nie mogą być nad drzwiami takie prawo budowlane juz kiedyś był ten temat poruszamy w którymś wątku ale nie pamiętam w którym

pawd_tbg

Postautor: pawd_tbg » 20 mar 2017, 21:21

Ale mogły by być wpuszczone w ścianę, aby ich mniejsza część wystawała. W niektórych mieszkaniach jest. Widać to na zdjęciach na stronie Budimeksu. Nie mam pojęcia od czego to zależy.

jasiek

Postautor: jasiek » 20 mar 2017, 21:31

pawd_tbg pisze:Ale mogły by być wpuszczone w ścianę, aby ich mniejsza część wystawała. W niektórych mieszkaniach jest. Widać to na zdjęciach na stronie Budimeksu. Nie mam pojęcia od czego to zależy.

Jeśli w korytarzu jest ściana lana z betonu nie wkuwali się (za dużo zachodu), jeśli jest z cegieł to skrzynki były wkuwane w ścianę (jedna z teorii).

A&A

Postautor: A&A » 20 mar 2017, 22:47

No i po odbiorze! Oczywiście kluczy nie mamy :( Mieszkanie mamy w takim układzie jak p@tsu i właśnie największym problemem są te nieszczęsne skrzynki za drzwiami. U nas ewidentnie im nie wyszło, bo skrzynki nie pozwalają na pełne otwarcie drzwi (nie ma nawet 90 stopni otwarcia) drzwi obijają się o skrzynki. Poza tym to takie drobniejsze usterki jak brak kąta prostego w jednym rogu, pęknięcie w innym rogu, zarysowania na parapetach itp. Generalnie nie jest źle :) po czytaniu forum spodziewałam się większych problemów. Ale hitem jest domofon na środku przedpokoju haha, powiem szczerze, że nawet na to nie zwróciłam uwagi wcześniej na planach, no ale jak popatrzyłam na plan to faktycznie tam miał być..

Karo88

Postautor: Karo88 » 20 mar 2017, 23:21

A czy samodzielnie możemy przenieść te skrzynki w inne miejsce? Jest taka możliwość techniczna?

Wróć do „Orlińskiego 8 (etap IV) – forum mieszkańców budynku”