Pas startowy po wschodniej stronie ul. Stella-Sawickiego w Krakowie

Forum Dzielnicy Czyżyny - sprawy ważne dla jej mieszkańców, remonty, nowe inwestycje, szkoły i przedszkola oraz miejsca do spędzania wolnego czasu. Propozycje zmian w Czyżynach i pinie o obecnie prowadzonych.
ked14

Re: Pas startowy po wschodniej stronie ul. Stella-Sawickiego w Krakowie

Postautor: ked14 » 21 mar 2017, 8:41

lrc1912 pisze:Proponuje wyjść ze swojej nory, że tak powiem i przyjrzeć się najmłodszym to stwierdzisz, że coraz mniej bawi się w tradycyjny sposób dlatego, że pojawił się ten kretyński internet, smartfony i tym podobne głupoty. Ja w młodym wieku szlajałem się po lotniskach tam był ciekawszy widok. Po drugie gorączkujesz się jakbym miał za chwile wpaść na to osiedle i zrównać je z ziemią.:lol:

Zdaje się, że prędzej dzieci wyjdą na ten plac zabaw niż samoloty wylądują na tym "lotnisku" ;)

lrc1912

Postautor: lrc1912 » 21 mar 2017, 10:22

:lol:
Ostatnio zmieniony 10 lut 2022, 13:16 przez lrc1912, łącznie zmieniany 1 raz.

D89

Postautor: D89 » 21 mar 2017, 21:16

lrc1912 pisze:Proponuje wyjść ze swojej nory, że tak powiem i przyjrzeć się najmłodszym to stwierdzisz, że coraz mniej bawi się w tradycyjny sposób dlatego, że pojawił się ten kretyński internet, smartfony i tym podobne głupoty. Ja w młodym wieku szlajałem się po lotniskach tam był ciekawszy widok. Po drugie gorączkujesz się jakbym miał za chwile wpaść na to osiedle i zrównać je z ziemią.:lol:
1. Plac zabaw jest już wykorzystywany, pomimo że większość bloków nie jest jeszcze zamieszkała i że Bx wywiesił kartki zabraniające wstępu. Także na pewno będzie wykorzystywany.
2. Oprócz placu zabaw dla dzieci jest tam np. boisko do siatkówki, ławeczki i przestrzeń rekreacyjna która będzie użyteczna dla dorosłych. Bardzo dobre miejsce nawet na sobotniego grilla.
3. Nie gorączkuje się, tylko koryguje fałszywe informacje dla utrzymania porządku dyskusji.
4. Fakt jest taki że pas nie jest zabudowany, zgodnie z wytycznymi konserwatora zabytków przestrzeń pasa pozostała wolna. Dzięki temu pas pozostanie "niewidzialnym zabytkiem" i jest to znacznie lepsze niż spękane betonowe płyty.
youtu.be/8O9HpyyYGoQ
youtu.be/7Tazm2DVYAw

Wróć do „Dzielnica Czyżyny w Krakowie - sprawy ważne dla mieszkańców”