Mam przy okazji pytanie czy odbierając mieszkania zwracacie uwagę na części wspólne ? Korytarze, schody itp.
Jeśli tak to czy ew. uwagi są wczytywane do protokołu? Odbiór mam 31.03 (!) i zamierzam zwrócić uwagę na niewidoczne od frontu oznaczenie klatki C.
Odbiory mieszkań od dewelopera - Orlińskiego 8 (usterki odbiorowe)
Re: Odbiory mieszkań od dewelopera - Orlińskiego 8 (usterki odbiorowe)
Tak się zastanawiam - są jakies osobne plany zawierajace opis wszystkich instalacji w mieszkaniu? Mam plan mieszkania skserowany z całego rzutu piętra i tam niby są jakies oznaczenia, ale nie wiem czy przed odbiorem nie powinienem wziąć od nich jakiegoś dodatkowego planu do weryfikacji.
maciek pisze:Mam przy okazji pytanie czy odbierając mieszkania zwracacie uwagę na części wspólne ? Korytarze, schody itp.
Jeśli tak to czy ew. uwagi są wczytywane do protokołu? Odbiór mam 31.03 (!) i zamierzam zwrócić uwagę na niewidoczne od frontu oznaczenie klatki C.
W kwestii oznaczenia dostałem takie info mailowe ( bo kiedyś BDMX o to pytałem)
"oznaczenie klatki C będzie skorygowane i zamieszczone przed odbiorami po zewnętrznej stronie budynku/klatki. Zwróciłam ponownie uwagę na tę sprawę kierownikowi projektu.
Odnośnie murku okalającego mieszkania parterowe od strony ulicy – oczywiście będą one odpowiednio wykończone, jeżeli tylko będą odpowiednie warunki atmosferyczne to jeszcze przed odbiorami jeżeli pogoda nie będzie sprzyjała to w późniejszym okresie wiosennym."
Więc jeśli nie będzie dalej tego oznaczenia to warto informację ponownie poruszyć w trakcie odbioru, możecie też zamieścić info na temat niedokończonych murków od strony Avi i od strony Orlińskiego 10 (nieotynkowane).
Karo88 pisze:A czy samodzielnie możemy przenieść te skrzynki w inne miejsce? Jest taka możliwość techniczna?
Powiem szczerze, że nawet nie dopytywałam czy można to przenieść, bo założyłam, że oni mają mi to zrobić tak aby było dobrze. Wydaje mi się, że da się to zrobić, ale to chyba dużo roboty z przenoszeniem skrzynek w inne miejsce. Może jest tu ktoś kto zna się na elektryce to się wypowie

A ja przy okazji mam jeszcze inne pytanie - czy ktoś z Was mierzył wysokość mieszkania? Bo kurczę pomierzyłam sobie kuchnię i łazienkę, ale oczywiście z tego wszystkiego zapomniałam zmierzyć wysokość ścian

-
Hej. Klatka G. Dziś miałam odbiór. Odbieralam z moim fachowcem od wykończenia. Ogólnie niee mieliśmy zastrzeżeń. Okna parapety drzwi wszystko ok. Ściany wymagają gładzi. Nie były ładne i gładkie ale skoro i tak gładź będzie robiona to nawet nie zglaszalismy. Części wspólne które widziałam też wyglądały ok.
A&A pisze:Karo88 pisze:A czy samodzielnie możemy przenieść te skrzynki w inne miejsce? Jest taka możliwość techniczna?
Powiem szczerze, że nawet nie dopytywałam czy można to przenieść, bo założyłam, że oni mają mi to zrobić tak aby było dobrze. Wydaje mi się, że da się to zrobić, ale to chyba dużo roboty z przenoszeniem skrzynek w inne miejsce. Może jest tu ktoś kto zna się na elektryce to się wypowie
A ja przy okazji mam jeszcze inne pytanie - czy ktoś z Was mierzył wysokość mieszkania? Bo kurczę pomierzyłam sobie kuchnię i łazienkę, ale oczywiście z tego wszystkiego zapomniałam zmierzyć wysokość ścianTylko proszę nie śmiejcie się ze mnie
Wiecie jak wysokie są mieszkania?
O ile odbrze pamiętam 2.65 mają
-
Karo88 pisze:A czy samodzielnie możemy przenieść te skrzynki w inne miejsce? Jest taka możliwość techniczna?
Nawet jesli gwarancja tego nie zabrania to bedzie potrzebny podpis elektryka ktory po tym sprawdzi instalacje. Koszt pewie w okolicy 1000 zl. Krzyz na droge jak cos sie stanie, puszka bedzie przeniesiona i nikt tego nie klepnie pieczatka.
Klatka G. Mieszkanie odebrane 
Nie było żadnych poważnych problemów. Jedynie drobne zarysowania na parapecie w loggi i minimalnie zarysowana framuga drzwi balkonowych ale mają to poprawić.
Wylewki idealnie wypozimowane, zero pęknięć na ścianach, równiutki tynk na ścianach i na suficie. Okna ładnie się domykają i nic nie chaczy ani nie ma luzów w pozycji uchylonej. Na prawdę nie było się do czego przyczepić.
Zdziwiło mnie tylko że parapet na loggi ma spadek do wewnątrz (na balkon) ale podobno tak jest w projekcie. I wygląda na to że w przeciwległej klatce (chyba A) jest tak samo. Może ktoś z klatki G, pion z loggią, potwierdzić czy u was też tak jest?

Nie było żadnych poważnych problemów. Jedynie drobne zarysowania na parapecie w loggi i minimalnie zarysowana framuga drzwi balkonowych ale mają to poprawić.
Wylewki idealnie wypozimowane, zero pęknięć na ścianach, równiutki tynk na ścianach i na suficie. Okna ładnie się domykają i nic nie chaczy ani nie ma luzów w pozycji uchylonej. Na prawdę nie było się do czego przyczepić.
Zdziwiło mnie tylko że parapet na loggi ma spadek do wewnątrz (na balkon) ale podobno tak jest w projekcie. I wygląda na to że w przeciwległej klatce (chyba A) jest tak samo. Może ktoś z klatki G, pion z loggią, potwierdzić czy u was też tak jest?
-
zuzu pisze:Klatka G. Mieszkanie odebrane
@Zuzu, ja sprawdze. ktore pietro? U mnie wczoraj tez odbior bez zadnych wiekszych zastrzezen, bardzo mnie to zdziwilo ale i ucieszylo

Pierwsze piętro. Czyżby klatka G miała szczęście i wykończenie było robione przes dobrego podwykonawcę? 

Wróć do „Orlińskiego 8 (etap IV) – forum mieszkańców budynku”