Deweloper Budimex wykańcza inwestycję Avia 3 w Krakowie Czyżynach

Forum dla osób, które zamieszkają w budynku Avia 3 budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach.
dorciak64

Re: Deweloper Budimex wykańcza inwestycję Avia 3 w Krakowie Czyżynach

Postautor: dorciak64 » 07 kwie 2017, 8:29

Musza zakonczyc budowe tak jest w umowie ciekawe czy parkingi beda oddane to mnie bardziej zastanawia. Ogolnie czujemy sie oszukani :cry:

kazlev

Postautor: kazlev » 07 kwie 2017, 9:18

Wpis o 100% pojawi się zapewne nie 8 tylko później datą na 8go (tak do tej pory było).
Dorociak - dlaczego czujecie sie oszukani?

DarthMoon

Postautor: DarthMoon » 07 kwie 2017, 10:05

Czy cokolwiek wyjaśniło się z miejscami dla niepełnosprawnych. Ciekawi mnie co Budimex zrobi z osobami, które kupiły takie miejsce nie wiedząc, że jest to miejsce dla niepełnosprawnych.
Wczoraj usłyszałem, że BX w tej sprawie nie oddzwania i nie odpisuje na maile. Masakra.

dorciak64

Postautor: dorciak64 » 07 kwie 2017, 11:07

czujemy sie oszukani odnosnie miejsca parkingowego . niewiadomo jak sprawa sie rozstrzygnie :cry:

Bishop

Postautor: Bishop » 07 kwie 2017, 19:05

Hej, na maile Budimex odpisuje, ale brak jakichkolwiek konkretów;

Szanowny Panie,
dziękuję za informacje. Decyzja PINBu w sprawie os. Avia 4, jest dla nas również zaskoczeniem. Czynimy starania, żeby sprawę jak najszybciej wyjaśnić. Pana maila przesłałem do moich przełożonych, i oczywiście wszyscy klienci, którzy nabyli u nas miejsca z oznaczeniem dla osób niepełnosprawnych, otrzymają oficjalną odpowiedź Spółki w tej sprawie.

Szanowny Panie,
informacja o tym, że miejsce jest dostosowane do potrzeb osób niepełnosprawnych znajduje się na stronie 6 umowy. Niestety, ale nie jestem Panu w stanie udzielić informacji, kiedy dokładnie otrzyma Pan oficjalną odpowiedź i jakie stanowisko zajmie firma w tej sprawie. Mogę tylko dodać, że nam również zależy na jak najszybszym rozwiązaniu sprawy i na zadowoleniu wszystkich naszych klientów, dlatego dołożymy wszelkich starań by takie zadowolenie podtrzymać.

Gambit

Postautor: Gambit » 07 kwie 2017, 20:00

Faktycznie jest jedno zdanie "miejsce jest dostosowane do korzystania przez osoby niepełnosprawne". Gdyby cała ta sytuacja nie miała miejsca to uznałbym to za normę bo w instrukcji mojego telefonu też pisze, że jest dostosowany do korzystania przez niepełnosprawnych.

Podobnie jak dostosowane są sklepy, autobusy i pociągi jak rozumiem. Nikt nie informował nas że te miejsca będą oznaczone w taki sposób. Co więcej nawet nie mieliśmy wyboru gdzie chcemy kupić miejsce a to miejsce zostało nam wskazane podczas zakupu przez sprzedawcę.

To, że jest dostosowane ma znaczenie tylko takie że ewentualnie może być wykorzystywane przez niepełnosprawnego bezpiecznie w kontekście tej umowy.

Bishop

Postautor: Bishop » 07 kwie 2017, 20:18

Cytując umowę to, że miejsce jest "dostosowane do korzystania przez osoby niepełnosprawne" nie implikuje tego, że jest przeznaczone tylko i wyłącznie dla takich osób, a chyba tak to jest interpretowane.

Proszę o pilne informowanie jak sprawa wygląda w przypadku Avii 4 i mam nadzieję, że do czasu odbiorów w Avii 3 wszystko będzie wyjaśnione.

Taka też była moja odpowiedź i Budimex już nie odpisał

jarko

Postautor: jarko » 08 kwie 2017, 2:33

duda88 pisze:To mieszkanie nad Twoim, 2 piętro :)

Dzięki. Już myślałem że mam gości na chacie a ja o niczym nie wiem :)

duda88

Postautor: duda88 » 08 kwie 2017, 8:03

:lol:

dexter

Postautor: dexter » 10 kwie 2017, 11:28

Jest 100% :D na 05 kwietnia jest wpis o zakończeniu budowy na razie do wglądu w biurze, grunt że jest :)

Wróć do „Avia 3 (etap V) - forum mieszkańców budynku”