Pierwsze spotkanie wspólnoty mieszkaniowej bloku Orlińskiego 6

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku Orlińskiego 6 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
lolek

Re: Pierwsze spotkanie wspólnoty mieszkaniowej bloku Orlińskiego 6

Postautor: lolek » 05 kwie 2017, 13:12

Przypominam mieszkańcom, którzy jeszcze nie zagłosowali o konieczności zagłosowania przez Internet ZA odwołaniem ochrony, musimy uzbierać większość głosów :)

ngy16687

Postautor: ngy16687 » 09 kwie 2017, 11:09

Czy przyszła Rada Mieszkańców orientuje się jaki jest status głosowania za odwołaniem ochrony? Może warto wydrukować jakieś info i przykleić na drzwiach wejściowych do każdej klatki, aby ludziom przypomnieć o oświadczeniach do głosowania przez e-kartoteke i sprawie obniżenia kosztów czynszu przez rezygnację z ochrony?

Naciskajcie też wyraźnie na Zarządce, bo to jest w interesie mieszkańców, aby szybko obniżyć koszty funkcjonowania Wspólnoty. Ze swojej strony poprosiłem go o wyraźne, na czerwonym albo zielonym papierze informacje w gablotach w ww. sprawach. Jeśli to nie pomoże, trzeba się po prostu przejść po mieszkaniach w jakąś środę/czwartek między 18 a 21, tak jak to ma miejsce w innych wspólnotach i zebrać te głosy.

lolek

Postautor: lolek » 10 kwie 2017, 21:06

Kto potrzebuje kilkadziesiąt złotych miesięcznie? :)

ten głosuje za likwidacją ochrony, teraz zaraz w e-kartotece :)

BO6

Postautor: BO6 » 11 kwie 2017, 14:46

Podejrzewam, że przyszła Rada Mieszkańców się nie orientuje i działań żadnych nie podejmuje - bo jak ma podejmować, jeżeli uchwała ws. jej powołania nie została przegłosowana. Nie wspomnę o pozostałych uchwałach. Aż dziw bierze i zażenowanie trąci, że o obowiązku głosowania przypominać trzeba w każdym poście na tym forum. Jak jakimś cudem Wspólnota przegłosuje te uchwały w krótkim czasie, to mam nadzieję, że przyszła Rada Mieszkańców zmieni ten stan rzeczy. Póki co żenada, że mieszkańcy tak lekkomyślnie podchodzą do swoich interesów.

sam.slater

Postautor: sam.slater » 11 kwie 2017, 16:41

To chyba nie jest problem dla przyszłej Rady wydrukować kartkę i przywiesić na każdych drzwiach do klatek? Czy Rada musi czekać z tym aż się "ukonstytuuje"?
Cóż to jest za koszt skserować kartkę 8 razy i powiesić ją...Tak w ogóle to powinien zrobić to Zarządca.

Nie ma się co żenować że ludzie nie głosują, bo zwyczajnie mogą nie wiedzieć o głosowaniach. Nie każdy mógł dojechać na zebranie w środku tygodnia o 18...tak samo jak nie każdy zagląda na nasze forum.

BO6

Postautor: BO6 » 11 kwie 2017, 18:32

Problemem jest brak zainteresowania ze strony lokatorów. Póki co od Rady nie ma jak cokolwiek wymagać...ponieważ formalnie nie istnieje. Dla tego tak ważne jest, aby podjąć przedmiotową uchwałę ws. jej powołania i szereg innych, choćby związaną z ochroną.

Z tego co na zebraniu wspólnoty Zarządca mówił, to praktycznie każde mieszkanie było już po pierwszej rejestracji i logowaniu w e-kartotece. Nie wierzę, że mieszkańcy nie sprawdzają jej na bieżąco (choćby pod kątem spraw finansowych) - tym bardziej, że każdorazowo na maila przychodzi powiadomienie o umieszczanych w niej informacjach.

Jasne, że nie ma problemu, aby przejść i rozwiesić stosowną informację po klatkach - do tego Rada nie jest potrzebna. Póki jej nie ma może to zrobić każdy z nas. Jednak za lepsze rozwiązanie uważam opinię >sam.slater<, aby zrobił to Zarządca. Stosowną informacje już do nich wysłałem.

ngy16687

Postautor: ngy16687 » 11 kwie 2017, 18:48

Wy tu sobie piszecie, a ktoś zdążył napisać i rozkleić :D Info od Promosa było, ale mało widoczne w gablotach. "Oczowidoczne" dziś też przykleili, także od tej pory są dwa i mam nadzieję, że nikt nie przeoczy i każdy zrozumie po co te uchwały.

Obrazek

Obrazek

sam.slater

Postautor: sam.slater » 11 kwie 2017, 19:02

skuteczni jesteśmy ;)

BO6

Postautor: BO6 » 11 kwie 2017, 19:43

Wow jestem pod wrażeniem! :-)

Wlascicielka

Postautor: Wlascicielka » 11 kwie 2017, 21:46

Czy ktoś może mi wytłumaczyć na czym polega absurd głosowania nad najnowsza uchwała odnośnie parkowania na drodze pożarowej?
Mieszkańcy mają głosować czy zgadzają się na parkowanie na drodze pożarowej???

Przecież to juz jest totalny absurd.
Czy może ja czegoś nie rozumiem?

Wróć do „Orlińskiego 6 (etap II) – forum mieszkańców budynku”