Wygląd części wspólnych czyli klatek, schodów, poręczy itd.

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku Orlińskiego 1 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
Staś

Re: Wygląd części wspólnych czyli klatek, schodów, poręczy i

Postautor: Staś » 06 sty 2015, 10:28

Popieram. Będzie tu kawałek miasta ze sklepami, a nie getto ze szlabanem, który nic nie daje, bo jak widać, do Avii każdy może wejść i wjechać.

Virginia

Postautor: Virginia » 06 sty 2015, 17:40

Może aż tak źle to nie jest, zamknięte osiedla są fajne, ale moim zdaniem tylko w przypadku niskiej zabudowy i niewielkiej ilości mieszkań na całym osiedlu. W innym wypadku zamknięte osiedle moim zdaniem traci swoją zaletę.

iti

Postautor: iti » 07 sty 2015, 11:30

No właśnie dla mniej jednym z ważnych kryteriów przemawiających za wyborem Orlińskiego, a nie Avii było to, że nie będzie płotów. Strasznie tego nie lubię, kiedy jeśli chce się przejść z punktu A do punku B, które w linii prostej są oddalone od siebie o 200 m, trzeba zrobić kilometr, bo wszędzie są płoty :) Od wielu lat mieszkam w blokach, które nie są ogrodzone (stare osiedla) i przez brak płotu nie czuję się zagrożony. Podobnie z kamerami, wszędzie monitoringi, a jak ktoś chce komuś obrobić piwnicę czy podprowadzić rower, to i tak to zrobi. A jak coś jest, to okazuje się, że nagranie niewyraźne, sprawca w czapce i nic nie widać itp. itd., więc faktycznych korzyści niewiele, a płacić trzeba :) Chyba, żeby gdzieniegdzie atrapy pozakładać, na jedno by wyszło ;)

ATM

Postautor: ATM » 11 sty 2015, 13:09

gucio

Postautor: gucio » 11 sty 2015, 17:12

I jak tak będzie wyglądała Nasza wspólna klatka to będę przeszczęśliwy. :-)

jasiek

Postautor: jasiek » 11 sty 2015, 18:30

W prospekcie informacyjnym jest opisane jak będzie wykończona klatka itp. Aż takiego wypasu jak na Avii na pewno nie będzie bo Orlińskiego to tańszy odpowiednik Avii. Więc styl będzie zachowany taki jak na Avii ale nie z wykorzystaniem takich samych materiałów. W ogóle to nie wiem w czym Wy widzicie problem. Ja sobie nie zaprzątam głowy tym jak będzie wyglądać moja klatka schodowa bo nie będę na niej mieszkać. Ważne żeby była schludna a jaki kolor będą miały ściany czy płytki to co mi z tego. Będzie pasować do wykończenia i wystroju budynku i to mi wystarcza. A poza tym to do ukończenia budowy Orlińskiego 1 jeszcze tyle czasu, że Budimex może jeszcze zmienić coś (wiadomo, że zgodnie z prospektem) widząc np, że w blokach wcześniejszych (O4 czy O6) coś się nie sprawdziło czy nie wygląda jednak tak jak chcieli lub jest niefunkcjonalne.

kuba

Postautor: kuba » 16 sty 2015, 10:41

ATM pisze:W sieci znalazłem coś takiego:
http://www.urbanity.pl/malopolskie/krak ... ia/wnetrza

A ja mam takie pytanie, czy tak jak na tych zdjęciach będzie wyglądał stan developerski na Orlińskiego?
Pzdr. :P

jasiek

Postautor: jasiek » 16 sty 2015, 10:59

Kuba raczej tak, wylewka, gładź z jedną warstwą na biało i płytki na balkonie. Kaloryfery, parapety okna itd :)

gucio

Postautor: gucio » 17 sty 2015, 0:25

jasiek pisze:Kuba raczej tak, wylewka, gładź z jedną warstwą na biało i płytki na balkonie. Kaloryfery, parapety okna itd :)

Tak nie będzie wyglądało:-( tak wygląda Avia , tam jest wyższy standard lepsze materiałmateriały i wizualnie bardziej na poziomie. Mam tylko nadzieje ze nie będzie wszystko na biało i sztucznie wyglądało jak za PRLu

jasiek

Postautor: jasiek » 17 sty 2015, 0:56

Gucio tak jest w prospekcie wymienione co do wykończenia. A jak sobie zrobisz potem to juz od Ciebie zależy. Czytałeś w ogóle prospekt? Po co kupujesz mieszkanie na Orlińskiego skoro caly czas narzekasz i mówisz, ze okna małe, klatka uboga, wykończenie nie takie. Jak chcesz full opcje to dlaczego nie zdecydujesz sie na inne osiedle w cenie 6000 zł wzwyż. Przecież sam wybierasz osiedle, mieszkanie, piętro.. Jak nie jesteś do czegoś przekonany to poprostu nie kupuj.. :roll:

Wróć do „Orlińskiego 1 (etap III) – forum mieszkańców budynku”