Do 20.04 mamy przlać do BX kolejną transzę - co ma odpowiadać 75% wykonania inwestycji. Ale na stronie jest info, że "ostatni oficjalny" stopień zaawansowania, to chyba 74%?
Robicie przelewy? Kontaktował się ktoś w tej sprawie z BX?
Kolejne transze kredytu na zakup mieszkania w inwestycji Orlińskiego 12
-
Re: Kolejne transze kredytu na zakup mieszkania w inwestycji Orlińskiego 12
Mogłabyś podesłać link do stronki gdzie można sprawdzić owy stan 74%?
Dzięki
Dzięki

Nie kombinowałbym, w końcu konto jest powiernicze. Budimex dostanie kasę dopiero jak wykona plan. A za opóźnienie w płatności transzy mogą naliczyć odsetki. Przesuniecie transzy za zgoda Budimexu i banku pewnie wygenerowałoby kolejne koszty, wiec nie czepiałbym się tego 1%. Na O4 były większe opóźnienia a ostatecznie wszystko zamknęli w terminie.
-
Arav - po zalogowaniu się na swoje budimexowe konto masz takie informacje.
Trohgal - to nie o to chodzi, kiedy BX dostanie pieniądze, tylko ile ja ewentualnie niesłusznie zapłacę od przedwcześnie wypłaconej transzy odsetek bankowi.
Trohgal - to nie o to chodzi, kiedy BX dostanie pieniądze, tylko ile ja ewentualnie niesłusznie zapłacę od przedwcześnie wypłaconej transzy odsetek bankowi.
-
Małgosiu 1% różnicy
nawet bank to zlekceważy. Z innej beczki, czy właściciele mieszkań na O12 mieli okazję zakupu miejsc na dużym parkingu?

to zabawne bo u mnie ukończyli zaledwie 73% hehe 

-
hehe, wszystko się zgadza - pisałam, że "chyba" bo nie pamiętałam ile dokładnie, oprócz tego że za mało na 75% 

-
Otzrymałem maila o opoźnieniu w budowie. Wy też?
Też
Nie wiem jak w innych bankach ale w Pekao życzą sobie podpisania nowego aneksu więc trzeba się pofatygować do biura I notariusza znów....

Arav pisze:TeżNie wiem jak w innych bankach ale w Pekao życzą sobie podpisania nowego aneksu więc trzeba się pofatygować do biura I notariusza znów....
Zależy od oddziału

Wróć do „Orlińskiego 12 (etap VIII) – forum mieszkańców budynku”