Podwyżki opłat za utrzymanie mieszkania od maja - Avia 2 Kraków
Podwyżki opłat za utrzymanie mieszkania od maja - Avia 2 Kraków
jest juz na stronie zarzadcy nowa oplata od maja nowe obciazenie wywoz nieczystosci stalych mnie oplata wzrosla 60 zl wywoz nieczystosci przeliczany jest na zuzycie wody .Uwazam ze sie to nie oplaca w przeliczeniu na zuzycie wody korzystniej by bylo na osobe jak sadzicie.
Re: Podwyżki opłat za utrzymanie mieszkania od maja - Avia 2 Kraków
za wodę jest sprawiedliwiej bo mało kto zgłasza dodatkowe osoby
-
Pytanie czy ta stawka jest normalna... dziwi mnie to że w innej części miasta można płacić połowę tej kwoty przy tylu osobach w lokalu jak tu.
Ten zarządca jest do wyje*****!
Jest też rozliczenie za pierwszy kwartał 2017.
Najciekawsza jest rubryka wywozu odpadów budowlanych za które płacimy 25 zł/m-c (kontener). Wychodzi na to że za wywóz tych odpadów budowlanych musimy dopłacić po ok. 90 zł na lokal ....chore!
Czy gdzieś można sprawdzić wyniki głosowań z ost. zebrania wspólnoty ?
Ten zarządca jest do wyje*****!
Jest też rozliczenie za pierwszy kwartał 2017.
Najciekawsza jest rubryka wywozu odpadów budowlanych za które płacimy 25 zł/m-c (kontener). Wychodzi na to że za wywóz tych odpadów budowlanych musimy dopłacić po ok. 90 zł na lokal ....chore!
Czy gdzieś można sprawdzić wyniki głosowań z ost. zebrania wspólnoty ?
Na następnym zebraniu wspólnoty w maju będę głosował za opłatą od osoby nie mam zamiaru tyle płacić mieszkam sam opłata 25 zł wywóz nieczystości-odpady budowlane oraz wywóz nieczystości stałych 60 zl razem mnie wynosi 85 zł wywóz śmieci to jest chore ,a wyrzucam worek 30l czsem 2 śmieci tygodniowo
Opłata połączona z wodą jest najbardziej sprawiedliwa. Jak zmieni się na ilość osób mieszkających to wszędzie będzie mieszkała tylko jedna osoba i opłaty tak samo skoczą do góry.
Uwazam inaczej skoro mam kawalerke mieszkam sam to nie mam zamiaru oszczedzac na wodzie I chodzic brudny tylko place za wode wedlug licznika ile faktycznie zuzylem a w wiekszych mieszkaniach nieszkaja po 3 -4 osoby generuja dozo wiecej smieci I to ma byc sprawiedliwe jesli oplata wzrosnie tak jak piszesz to wzrosnie dla wszystkich z tym sie zgadzam ,ale na wodzie nie mam zamiaru oszczedzac by za smieci placic mniej
Jest ktos z mieszkancow za tym aby placic od osoby?
Chodzi o to, aby zrobić tak, żeby zmniejszyć opłaty miesięczne.
Napiszę wam, ile to powinno kosztować. Na os. Akademickim, kilkaset metrów dalej, zeszli do 1,8zł/mkw. (1.5 roku temu ktoś się tym chwalił, oficjalne dane). Nie ma ciecia, ale sprzątaczka, i ogrodnik musi być, i to wyższy standard, i mniejsze budynki/wspólnoty(czyli droższe w utrzymaniu). Co ciekawe opłaty za m. parkingowe też kilkukrotnie mniejsze, ale to szczegół.
Media w Avji chyba są opomiarowane! Mierniki indywidualne są niedokładne, i są jeszcze dodatkowe zbiorcze. Z różnych powodów(np. kapiąca woda) są różnice, którymi obciąża się wszystkich po równo. Te mętne opłaty za gruz, filtro-wentylacje wymuszoną(elektryczną), pętle cyrkulacyjne ciepłej wody..., działkę infrastrukturalną, bramę do zabawy dla parkujących, itp. fanaberie nie mogą kosztować aż tyle. Na pokrewnym wątku było już o 4zł/mc za m.kw.
Wynika z tego, że Admin musi opłaty obniżyć o przeszło połowę. Inaczej po kilku latach można by odłożyć na lokal w lepszym miejscu, i tańszy w utrzymaniu. Nie chcę się wymądrzać, ale ten temat jest na forum tylko w jedną stronę,tzn.: wysokie koszty.
Napiszę wam, ile to powinno kosztować. Na os. Akademickim, kilkaset metrów dalej, zeszli do 1,8zł/mkw. (1.5 roku temu ktoś się tym chwalił, oficjalne dane). Nie ma ciecia, ale sprzątaczka, i ogrodnik musi być, i to wyższy standard, i mniejsze budynki/wspólnoty(czyli droższe w utrzymaniu). Co ciekawe opłaty za m. parkingowe też kilkukrotnie mniejsze, ale to szczegół.
Media w Avji chyba są opomiarowane! Mierniki indywidualne są niedokładne, i są jeszcze dodatkowe zbiorcze. Z różnych powodów(np. kapiąca woda) są różnice, którymi obciąża się wszystkich po równo. Te mętne opłaty za gruz, filtro-wentylacje wymuszoną(elektryczną), pętle cyrkulacyjne ciepłej wody..., działkę infrastrukturalną, bramę do zabawy dla parkujących, itp. fanaberie nie mogą kosztować aż tyle. Na pokrewnym wątku było już o 4zł/mc za m.kw.
Wynika z tego, że Admin musi opłaty obniżyć o przeszło połowę. Inaczej po kilku latach można by odłożyć na lokal w lepszym miejscu, i tańszy w utrzymaniu. Nie chcę się wymądrzać, ale ten temat jest na forum tylko w jedną stronę,tzn.: wysokie koszty.
-
endriu pisze:Jest ktos z mieszkancow za tym aby placic od osoby?
Płacenie od osoby podniesie koszty dla osób mieszkających same, a obniży dla mieszkań gdzie mieszka więcej osób, a jest to ukrywane.
Przy obecnej liczbie osób zgłoszonych w naszym bloku jedynie przelicznik na wodę się kalkuluje.
Idąc tokiem myślenia zarządcy dlaczego mam teraz płacić za odpady budowlane skoro remont już dawno skończyłam. A jak przyjdzie lato i prysznic będziemy brać częściej to za śmieci wyjdzie mi z 200 zł. Przecież to jakaś kpina !!! Nasz zarządca za przeproszeniem jakieś jaja sobie robi z mieszkańców.
Wróć do „Avia 2 (etap III) - forum mieszkańców budynku”