Odbiory mieszkań od dewelopera - Orlińskiego 8 (usterki odbiorowe)
Re: Odbiory mieszkań od dewelopera - Orlińskiego 8 (usterki odbiorowe)
Drugi odbiór planuje również z firmą. Sam nie jestem w stanie precyzyjnie ocenić czy wszystko zostało poprawione zgodnie z protokołem z pierwszego odbioru. Ktoś mi mówił że gdyby nie naprawili zgłoszonych usterek z którym się zgodzili to można się starać o zwrot kosztów z tytułu utraconego czasu no i fachowca który też kosztuje. Może ktoś z Was wie coś więcej lub ma już takie doświadczenie ?
Mam pytanie do osób, które nie odebrały swoich mieszkań za pierwszy razem. Czy Bdx się już z Wami kontaktował w sprawie drugiego odbioru ? Pytam bo miałem pierwszy odbiór na koniec marca i do dziś cisza. Dzwoniłem do Bdx i usłyszałem że jeszcze nie gotowe i nie są w stanie podać terminu. Jestem ciekaw czy u innych też tak jest.
A na jaki termin przedłużyli Ci usunięcie usterek? Ja miałam odbiór 20 marca, niestety przedłużyli termin usunięcia usterek do 45 dni. W zeszły czwartek 45 dni minęło więc zadzwoniłam w piątek i dowiedziałam się, że wszystko zrobione, mam kolejny odbiór w tym tygodniu.
Odbiór 27 marca. Na ponowny odbiór nadal czekam. BDX nie wie, kiedy prace zostaną zakończone.
W piśmie od nich była informacja że z częścią rzeczy powinni wyrobić się do końca kwietnia a z innymi do 60 dni. Nie wiem jak liczyć te 60 dni. Jeżeli od daty odbioru to mija 20 maja, a jeżeli od daty pisma to 3 czerwca. Wczoraj dowiedziałem się że jest lista zaplanowanych odbiorów do dnia 19.05 i mojego mieszkania tam nie ma. Słabe to jest. Ekipa się denerwuje kiedy zacznie prace. Kredyt płacić trzeba, a mieszkanie nadal nie gotowe 

Witam, ja miałem 6 usterek a odbiór miałem 15 marca i dostałem pismo że do 60 dni się odezwą, czyli do 15 maja liczę 

To tak dla formalność:
My odebraliśmy w pierwszym terminie i teraz obserwuję jak BDX osuwa usterki. Obok w mieszkaniu w drugim tygodniu po odbiorach przez tydzień pracowali a teraz cisza....
Na przeciwko dopiero dziś malowali parapet zewnętrzny, nie widać dużo ekip pracujących.. przecież mają czas...
My odebraliśmy w pierwszym terminie i teraz obserwuję jak BDX osuwa usterki. Obok w mieszkaniu w drugim tygodniu po odbiorach przez tydzień pracowali a teraz cisza....
Na przeciwko dopiero dziś malowali parapet zewnętrzny, nie widać dużo ekip pracujących.. przecież mają czas...
-
S&A pisze:To tak dla formalność:
potwierdzam
Również potwierdzam, jakoś nie widać ich tam za bardzo 

Może ktoś z Was będzie wiedział, czy takie betonowe murki , od podłoża po prawej i lewej stronie ( nie estetyczne i nie wyglądające na skończone) przy wejściach do klatek np. D i wszystkich z tej strony tak mają wyglądać finalnie? Przy całej elewacji wyglądają fatalnie, jakby ktoś zapomniał coś z nimi zrobić.
Wróć do „Orlińskiego 8 (etap IV) – forum mieszkańców budynku”