Nowy park w Krakowie Czyżynach - projektujemy i dyskutujemy
Re: Nowy park w Krakowie Czyżynach - projektujemy i dyskutujemy
Ręce opadają...
I zaczęły się problemy. . . Pewnie stanie stacja benzynowa . . . 

@gucio, może zamiast wieszczyć czarne scenariusze bez żadnych podstaw, wyślij trochę maili / podzwoń do Zarządu Zieleni Miejskiej i urzędników. To pewnie bardziej konstruktywne by było 

Lepiej pobiadolić .... 

W takim razie dobrego biadolenia... 

A zamiast narzekać, to dowiedziałem, się, że firma, która wygrała przetarg na realizacje nowego parku, również nie wie nic o ewentualnym ograniczeniu zakresu planowanych prac, więc tu nic nie wskazuje na to, żeby w wielkości parku miało się cokolwiek zmienić.
A z Zarządu Zieleni Miejskiej dostałem informację:
Czyli wychodzi na to, że nie było zaznaczonego tego terenu, jako parku, ale będzie, choć park i tak ma być realizowany
Trochę to zagmatwane, zobaczymy czy ostatecznie działki znajdą się w opracowaniu, ale chyba odpowiedź wskazuje na to, że powinny. W każdym razie warto sprawę monitorować.
I może jeszcze czegoś się z prasy dowiemy na ten temat, mam nadzieję

A zamiast narzekać, to dowiedziałem, się, że firma, która wygrała przetarg na realizacje nowego parku, również nie wie nic o ewentualnym ograniczeniu zakresu planowanych prac, więc tu nic nie wskazuje na to, żeby w wielkości parku miało się cokolwiek zmienić.
A z Zarządu Zieleni Miejskiej dostałem informację:
W odpowiedzi na zgłoszenie, jakie wpłynęło do tut. jednostki w sprawie utworzenia nowego parku w Czyżynach, uprzejmie informuję, iż jeśli chodzi o dokument ‘Kierunków rozwoju i zarządzania terenami zieleni w Krakowie …’, to uwaga, aby wskazane działki zostały uwzględnione jako tereny zieleni została już wysłana, tym bardziej, że będziemy tam realizować park.
Czyli wychodzi na to, że nie było zaznaczonego tego terenu, jako parku, ale będzie, choć park i tak ma być realizowany

I może jeszcze czegoś się z prasy dowiemy na ten temat, mam nadzieję

"Na przygotowanie koncepcji firma będzie miała pół roku. Za jej stworzenie ZZM zapłaci 195 tysięcy złotych"
czyli miesięcznie przygotowanie "koncepcji" kosztuje 32 tys zł

No wreszcie jest 
Choć szkoda, że pomylili źródło mapek :/
A te różne błędy, to zastanawiające są, ciekawe co by było, gdyby się tak "pomylili" i zabrakło kawałka Plant w takich opracowaniach. To dopiero byłaby pewnie burza

- Na mapie którą pan widział, jest błąd, który zostanie poprawiony. Park będzie realizowany na założonym terenie – mówi Jan Machowski kierownik referatu ds. informacji medialnej w biurze prasowym urzędu miasta Krakowa.
Choć szkoda, że pomylili źródło mapek :/
A te różne błędy, to zastanawiające są, ciekawe co by było, gdyby się tak "pomylili" i zabrakło kawałka Plant w takich opracowaniach. To dopiero byłaby pewnie burza

Odetchnę dopiero jak zobaczę tam drzewka itp.
Wróć do „Dzielnica Czyżyny w Krakowie - sprawy ważne dla mieszkańców”