Jakie sklepy w nowym budynku Avia 3 w Krakowie Czyżynach

Forum dla osób, które zamieszkają w budynku Avia 3 budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach.
maamba

Re: Jakie sklepy w nowym budynku Avia 3 w Krakowie Czyżynach

Postautor: maamba » 13 cze 2017, 9:29

gość_767 pisze:Piekarnia ma być, tudzież sklep z pieczywem, kawą, kanapkami :)

Mam mieszkanie nad lokalem użytkowym, mam nadzieję że nie będzie tam nic związanego z gastronomią !! :(

mordredo

Postautor: mordredo » 14 cze 2017, 8:16

gość_767 pisze:Piekarnia ma być, tudzież sklep z pieczywem, kawą, kanapkami :)

Chyba nikt z Was nie myślał, że Awiteks odpuści taka miejscówke :lol: Dla jednych MORDOR dla innych ELDORADO 8-)

gość_767

Postautor: gość_767 » 15 cze 2017, 9:19

Najważniejsze by było miło i smacznie. Jak tam będzie Awitex czy Buczek, to ani jedno ani drugie nie nastąpi :? A co do gastronomi pod mieszkaniem, to nie rozumiem za bardzo po co kupowałeś mieszkanie nad lokalem. Liczyłeś na bank, bo chyba tez nie na sklep z rybami :D :lol:

maamba

Postautor: maamba » 16 cze 2017, 16:01

gość_767 pisze: A co do gastronomi pod mieszkaniem, to nie rozumiem za bardzo po co kupowałeś mieszkanie nad lokalem. Liczyłeś na bank, bo chyba tez nie na sklep z rybami :D :lol:

Wyobraź sobie że tak bywa ze czasem ludzie kupują mieszkanie nad lokalem i mają nadzieje ze otworzy się tam kosmetyczka, fryzjer itp. nie widzę w tym nic dziwnego...

gość_767

Postautor: gość_767 » 17 cze 2017, 17:07

Jakiś czas temu mieszkałem nad wjazdem do garazu. Kupując nowe mieszkanie nie wpadłbym na pomysł by powtórzyć błąd.
Ale nie ma sensu kontynuować, bo nie tego dotyczy temat ;)

maamba

Postautor: maamba » 17 cze 2017, 23:05

Chodzi glownie o to ze do piekarni dzień w dzień baardzo wczesnym porankiem przychodzą dostawy i myślę ze nie będzie to przeszkadzało jedynie na 1szym piętrze ale również na kilku obok i kilku wyżej....dlatego nie uważam jedynie siebie za pokrzywdzana jeśli otworzy się akurat piekarnia. Ale z drugiej strony może to tylko zbędne obawy... zobaczymy ;)

DarthMoon

Postautor: DarthMoon » 18 cze 2017, 22:56

Mieszkałem nad piekarnią, o 4 rano przyjeżdżali po koszyki i w totalnej ciszy na osiedlu wszystkie odgłosy docierały do mieszkań na Ip.(stuki, otwieranie drzwi, muzyka z radia samochodowego). O 6 dostawa bez "ciszy nocnej", to koszykami rzucali do samochodu. Nigdy więcej niskiego mieszkania, tylko na wysokich piętrach, żeby nocne rozmowy, krzyki, trąbienia, piekarnie, restauracje itd nie przeszkadzały. Na wyższych piętrach, tylko sąsiedzi mogą zakłócić spokój:)

jasiek

Postautor: jasiek » 19 cze 2017, 6:57

Oj żebyś się nie przeliczył. To zależy jak budynki są względem siebie ułożone.Tak echo niesie na Orlinskiego żena wyższych piętrach jest to samo co na dole, a ulicę nawet bardziej słychać wyżej niż stojąc przed klatką..

DarthMoon

Postautor: DarthMoon » 19 cze 2017, 20:32

Mam na bieżąco dostęp do trzech mieszkań na Orlińskiego w dwóch różnych blokach i różnica jest znaczna na wyższych piętrach. Jeżeli ktoś będzie trąbił przed blokiem, to każdy usłyszy, ale rozmowy pod klatką przez telefon itd, już do mnie nie docierają. Jest duża różnica, przynajmniej dla mnie.

gość_767

Postautor: gość_767 » 20 cze 2017, 10:19

Ale czy myślicie, ze ktoś będzie koszyki przerzucał??? Ze dostawy bedą o 5 rano??? Ludzie ogarnijcie sie. To jest Krakow. Popatrzcie jak działają takie lokale. W 90% są czynne od 8. Pozostałe 10% pózniej. Ludzie przychodzą po bułkę, kanapkę, kawe i pieczywo. Cos wszamac na miejscu i ruszać do obowiązków.
To ma byc cos takiego. A nie PIEKARNIA. W którym lokalu miała by ona byc? Chyba ze namiot we wnętrzu na trawie by rozłożyli. A raczej jakiś spory baldachim :D

Wróć do „Avia 3 (etap V) - forum mieszkańców budynku”