Na Avia ochrona musi być ale w ilości 5 osob na całe duże osiedle a nie 2-3 osoby na blok.
Kupiłem tutaj mieszkanie aby czuć się beziecznie.
Ochrona w bloku Avia 2 - co z nią dalej, czy warto utrzymywać
-
Re: Ochrona w bloku Avia 2 - co z nią dalej, czy warto utrzymywać
Jak ja kupowalam mieszkanie to byla informacja ze Avia bedzie ogrodzona i tyle. Nie bylo i nie ma zadnej wzmiani w mojej umowie na temat tego ze mam dodatkowo placic za utryzmanie ochroniarzy ktorzy wedlug mnie i wielu osob (patrz opinie na forum Avii/Orlinskiego/ inne grodzone osiedla) w praktyce mija sie z celem bo nic to nie daje.
Ja nie lubie wyrzucac pieniedzy w bloto
na pewno bede glosowala za zrezygnowaniem calkowicie z ochrony moim bloku
Ja nie lubie wyrzucac pieniedzy w bloto

Ja również jestem za zrezygnowaniem z ochrony w naszym bloku. Według mnie, wystarczy ochrona w budce przy wjeździe na osiedle, a nie przy każdej enklawie z osobna.
Jestem za zlikwidowaniem ochrony w naszym boku biorac pod uwage nową ustawę.
A czy to prawda, że z naszego budynku jest usuwana ochrona? Podobno zarządca tak zadecydował, nikogo to nie interesuje? Nie widze tutaj info o tym żadnego
Nie wiem czy to prawda ale ponoć ochrona to 12.000 zł. miesięcznie.
"A czy to prawda, że z naszego budynku jest usuwana ochrona? Podobno zarządca tak zadecydował, nikogo to nie interesuje? Nie widze tutaj info o tym żadnego"
dla wyjaśnienia - ochrona kończy swoje urzędowanie na koniec czerwca 2017. tak wynika nie z decyzji zarządcy a wspólnoty która przyjęła plan finansowy na rok 2017 bez kosztów ochrony. zarządca realizuje jedynie to co wspólnota uważa za godne opłacania.
odrębnej uchwały odnośnie do wypowiedzenia umowy firmie ochroniarskiej nie udało się przegłosować i jeżeli ktoś uważa że usunięcie ochrony godzi w jego interes może zaskarżyć uchwałę finansową do sądu z uwagi na wątpliwą podstawę upoważnienia zarządcy do wypowiedzenia umowy ochronie ( sam fakt nie uwzględnienia w preliminarzu kosztów opłat za ochronę nie może być podstawą do jej usunięcia ; w końcu to tylko zaliczki )
odnośnie do p. Józka , Zdziska czy Adeli - zawsze można poprosić o zmianę zachowania daną osobę , albo o zmianę danej osoby
pozdrawiam
Bogdan
dla wyjaśnienia - ochrona kończy swoje urzędowanie na koniec czerwca 2017. tak wynika nie z decyzji zarządcy a wspólnoty która przyjęła plan finansowy na rok 2017 bez kosztów ochrony. zarządca realizuje jedynie to co wspólnota uważa za godne opłacania.
odrębnej uchwały odnośnie do wypowiedzenia umowy firmie ochroniarskiej nie udało się przegłosować i jeżeli ktoś uważa że usunięcie ochrony godzi w jego interes może zaskarżyć uchwałę finansową do sądu z uwagi na wątpliwą podstawę upoważnienia zarządcy do wypowiedzenia umowy ochronie ( sam fakt nie uwzględnienia w preliminarzu kosztów opłat za ochronę nie może być podstawą do jej usunięcia ; w końcu to tylko zaliczki )
odnośnie do p. Józka , Zdziska czy Adeli - zawsze można poprosić o zmianę zachowania daną osobę , albo o zmianę danej osoby
pozdrawiam
Bogdan
-
Bogdan pisze:"A czy to prawda, że z naszego budynku jest usuwana ochrona? Podobno zarządca tak zadecydował, nikogo to nie interesuje? Nie widze tutaj info o tym żadnego"
pozdrawiam
Bogdan
Na tą chwilę koszty ochrony są ogromne i nieopłacalne...
Większość zdecydowana jest za usunięciem ochrony i dobrze jak stanie się to jak najszybciej...
Po zakończeniu wszystkich inwestycji na os. Avia należy zrobić jedną wspólna ochronę w celu zmniejszenia kosztów... Wtedy będzie to miało ręce i nogi...
Koszty po obecnej obniżce juz spadły o kilkadziesiąt zł a spadną o koleją kwotę po usunięciu, na tą chwilę zbędnej ochrony...
Pozdrawiam
Cała działka infrastrukturalna jest już w tej chwili chroniona i każdy właściciel mieszkania płaci za tę ochronę w czynszu. Więc jakiś rodzaj ochrony już jest. Nie chronią bloków, ale ich otoczenia. Można się zacząć zastanawiać jak ta ochrona "ogrodzonego terenu osiedla" ma działać w przyszłości.
W chwili obecnej wpływ mamy na to mały (mało udziałów = mało do powiedzenia), gdyż większość ma Budimex, lecz niedługo powinno się to zmienić. Ale myśleć można zacząć już teraz
.
W chwili obecnej wpływ mamy na to mały (mało udziałów = mało do powiedzenia), gdyż większość ma Budimex, lecz niedługo powinno się to zmienić. Ale myśleć można zacząć już teraz

To ja też popieram wspominiany ochroniarz potrafi zatrzaskiwać bramkę 2 metry przede mną gdy ide z siwtka zakupow...
Wróć do „Avia 2 (etap III) - forum mieszkańców budynku”