Przyłącz licznika prądu w nowym mieszkaniu - Centralna Park Kraków

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku D Osiedla Centralna Park od LC Corp w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
Boston

Re: Przyłącz licznika prądu w nowym mieszkaniu - Centralna Park Kraków

Postautor: Boston » 18 cze 2017, 17:34

harych pisze:
Greg pisze:Jak to wygląda technicznie? Dostajemy klucze idziemy do Taurona i czekamy aż podłączą licznik? (ile mniej więcej się czeka)
Do tej pory skąd brać "prąda" ? ;) Słyszałem że w innych inwestycjach z klatek można było się podłączyć bo były jakieś ogólnodostępne przyłącza na czas podłączenia się do sieci.
Ktoś coś wie jak tutaj to będzie wyglądać?

Podbijam to pytanie :) Czy ktoś może orientuje się czy będzie możliwość podłączenia się gdzieś do prądu przed założeniem licznika? Chciałbym na początku sierpnia ruszyć z wykończeniem mieszkania, a biorąc pod uwagę że odbiory będą w lipcu, Tauron może się nie wyrobić.

Yyyy a wiesz ze za energie pobrana z czesci wspolnej zaplaca wszyscy mieszkancy?

Awatar użytkownika
jafarek
Kontaktowanie:

Postautor: jafarek » 19 cze 2017, 18:16

Greg pisze:Wydaje mi się że z tymi 2 tygodniami w Tauronie ktoś lekko przesadził.

Takie info usłyszałem na infolinii Tauronu. Ale z tego co wiem, to powinno to potrwać max 4.

MarcinJ

Postautor: MarcinJ » 20 cze 2017, 9:58

Może warto by się było wystarać o to, żeby LC Corp zakładał liczniki tak, jak na przykład robi to Budimex. Tam odbiera się mieszkanie, w którym już jest prąd, w protokole odbioru wpisuje się stan licznika i z tym idzie się do Tauronu tylko przepisać umowę (choć teraz podobno nawet to można zrobić na miejscu). To jednak całkiem niezły system.

Pegaso

Postautor: Pegaso » 20 cze 2017, 10:23

MarcinJ pisze:Może warto by się było wystarać o to, żeby LC Corp zakładał liczniki tak, jak na przykład robi to Budimex. Tam odbiera się mieszkanie, w którym już jest prąd, w protokole odbioru wpisuje się stan licznika i z tym idzie się do Tauronu tylko przepisać umowę (choć teraz podobno nawet to można zrobić na miejscu). To jednak całkiem niezły system.

Nie wyobrażam sobie innego rozwiązania - jak już pisałem wcześniej zawsze przy odbiorze mieszkania/domu od developera miał wszystkie media.
Szkoda ,żeby tym "problemem" developer psuł w sumie bardzo dobry obraz jakości budowy i obsługi Klienta.

Awatar użytkownika
Greg

Postautor: Greg » 20 cze 2017, 11:33

Pegaso pisze:
MarcinJ pisze:Może warto by się było wystarać o to, żeby LC Corp zakładał liczniki tak, jak na przykład robi to Budimex. Tam odbiera się mieszkanie, w którym już jest prąd, w protokole odbioru wpisuje się stan licznika i z tym idzie się do Tauronu tylko przepisać umowę (choć teraz podobno nawet to można zrobić na miejscu). To jednak całkiem niezły system.

Nie wyobrażam sobie innego rozwiązania - jak już pisałem wcześniej zawsze przy odbiorze mieszkania/domu od developera miał wszystkie media.
Szkoda ,żeby tym "problemem" developer psuł w sumie bardzo dobry obraz jakości budowy i obsługi Klienta.

A od kogo jest to "potwierdzone" info ze liczników nie będzie?
Ktoś więcej się dowiadywał czy jest to tylko info od jednego mieszkańca?

*Aktualizacja*

Po przeczytaniu Informatora Posprzedazowago faktycznie wychodzi na to ze liczników raczej nie będzie.

Awatar użytkownika
jafarek
Kontaktowanie:

Postautor: jafarek » 20 cze 2017, 11:56

Greg pisze:

A od kogo jest to "potwierdzone" info ze liczników nie będzie?
Ktoś więcej się dowiadywał czy jest to tylko info od jednego mieszkańca?

*Aktualizacja*

Po przeczytaniu Informatora Posprzedazowago faktycznie wychodzi na to ze liczników raczej nie będzie.

Pytałem bezpośrednio w LCC jak zadali mi pytanie w Tauronie czy licznik już jest czy nie.

sidney

Postautor: sidney » 20 cze 2017, 12:17

Trochę dziwna sprawa z tymi licznikami en. elektrycznej.
Wg informatora stanowiącego załącznik do aktu notarialnego w części dotyczącej standardu wykończenia widnieje poniższy zapis.
Wg mnie wynika z niego, że liczniki powinny być zamontowane przez dewelopera.

Obrazek

misstrout

Postautor: misstrout » 20 cze 2017, 15:24

sidney pisze:Trochę dziwna sprawa z tymi licznikami en. elektrycznej.
Wg informatora stanowiącego załącznik do aktu notarialnego w części dotyczącej standardu wykończenia widnieje poniższy zapis.

Dzwoniliśmy tam dzisiaj i mają być na pewno.

Awatar użytkownika
Greg

Postautor: Greg » 20 cze 2017, 18:01

misstrout pisze:
sidney pisze:Trochę dziwna sprawa z tymi licznikami en. elektrycznej.

Dzwoniliśmy tam dzisiaj i mają być na pewno.

No i prawidłowo :D

abcd

Postautor: abcd » 22 cze 2017, 17:51

Podsumowując - wystarczy podpisać umowę z dostawcą prądu na dzień odbioru mieszkania?

Wróć do „[Bud. D] (etap I) Osiedle Centralna Park – forum mieszkańców budynku”