Założenie siatki na balkonie (osiatkowanie balkonu) - Centralna Park

Forum osiedla Centralna Park w Krakowie przeznaczone do prowadzenia dyskusji na tematy ogólne związane z zakupem, budową, wykończeniem itp.
eInka

Re: Założenie siatki na balkonie (osiatkowanie balkonu) - Centralna Park

Postautor: eInka » 16 cze 2017, 23:52

jafarek pisze:Jak pisałem wcześniej (IMHO) te siatki, wszelakiego rodzaju to jakieś totalne nieporozumienie.
Ludzie mają zwierzęta od lat w blokach i jakoś żadne nie popełniają samobójstw. Prędzej wam ten kot, pies czy co kto chce mieć wyskoczy przez okno niż spadnie z balkonu...

Dlatego w oknach też będą siatki. Ale spoko, to będą po prostu metalowe moskitiery ;)

misstrout pisze:
Pegaso pisze:Na koniec powiem - niech każdy robi to na co ma ochotę POD WARUNKIEM , ŻE NIE PRZESZKADZA TO INNYM!!!.

Może się po prostu tego trzymajmy i nie oceniajmy innych wg swoich przekonań ;)

Ci państwo robią to profesjonalnie i z tego co czytałam bezinwazyjnie również. Myślę, że zainteresowani mogą śmiało rzucać im wyzwanie, ja zamierzam: facebook.com/GrupaB2

U mnie właśnie oni będą siatkować, bo i oni siatkowali mi taras w domu rodzinnym :-)

sojus

Postautor: sojus » 17 cze 2017, 22:43

Te siatki to jakiś żart ale Ok...

Każda jest i będzie widoczna i każdy kto myśli inaczej grubo się myli...

Najpierw zapitajcie dewelopera czy macie prawo zakładać cos w części wspólnej i zmieniać wizerunek elewacji bo z tego co wiem nie - ale co ja tam wiem...

Awatar użytkownika
Greg

Postautor: Greg » 18 cze 2017, 15:17

sojus pisze:Te siatki to jakiś żart ale Ok...

Każda jest i będzie widoczna i każdy kto myśli inaczej grubo się myli...

Najpierw zapitajcie dewelopera czy macie prawo zakładać cos w części wspólnej i zmieniać wizerunek elewacji bo z tego co wiem nie - ale co ja tam wiem...

Wydaje mi się ze akurat tutaj masz rację ;)

sidney

Postautor: sidney » 19 cze 2017, 9:53

Nie wyobrażam sobie wykonania takiej siatki tak aby było to "bezinwazyjnie" i "niewidocznie".
Poniżej przykładowe wykonanie.
I jeszcze tak się zastanawiam, jakie trzeba mieć poczucie estetyki żeby oponować za montażem takiego kiczu.

Obrazek

Obrazek

sojus

Postautor: sojus » 20 cze 2017, 16:40

"Dodatkowo Nabywca mieszkania przyjmuje do wiadomości, że (par. 5 podpunkt "c" umowy deweloperskiej):

Montaż siatek na balkonach jest zmianą wyglądu elewacji i nie wolno ich montować bez zgody LCC i autora projektu"

No więc każdy kto ma ochotę na montowanie siatki musi uzyskać zgodę i mam nadzieję, że nikt takiej zgody nie otrzyma :) skoro tak niektórzy tak "rzucali" się o odcień szarego na ewaluacji to taka siatka tym bardziej psuje wygląd :)

Awatar użytkownika
Greg

Postautor: Greg » 20 cze 2017, 18:02

sojus pisze:"Dodatkowo Nabywca mieszkania przyjmuje do wiadomości, że (par. 5 podpunkt "c" umowy deweloperskiej):

Montaż siatek na balkonach jest zmianą wyglądu elewacji i nie wolno ich montować bez zgody LCC i autora projektu"

No więc każdy kto ma ochotę na montowanie siatki musi uzyskać zgodę i mam nadzieję, że nikt takiej zgody nie otrzyma :) skoro tak niektórzy tak "rzucali" się o odcień szarego na ewaluacji to taka siatka tym bardziej psuje wygląd :)

Hmm popieram :)

misstrout

Postautor: misstrout » 04 lip 2017, 15:36

Rozmawiałam z przedstawicielką lc corp podczas wczorajszego odbioru streszczając jej chorą dyskusję w tym wątku i spytałam czy powinnam napisać do administracji o zgodę na bezinwazyjny montaż siatki i zdziwiona odpowiedziała "nie, no przecież bezinwazyjnie może pani montować bez zgody".

Poza tym drodzy oburzeni sąsiedzi mojej siatki i tak nie dostrzeżecie (z poziomu chodnika nie widać nawet mojego piętra) więc pozwólcie, że będę miała gdzieś te niewyszukane uwagi i wyssane z palca teorie i sama zajmę się kwestiami utrzymania bezpieczeństwa, odpierania ataków srających gołębi (już jeden mi wczoraj wleciał w trakcie 1,5 godz odbioru) itp przy jednoczesnym zachowaniu estetyki.

A i jeszcze - pojawił się argument o siatce niszczącej elewację. Szkoda ze deweloper się tak nie przejmuje bo na moim tarasie jest uszkodzenie blacharki, które nieporównywalnie bardziej może wpływać na stan elewacji. Nie ma za co - zgłosiłam, uparłam się żeby wpisać do protokołu mimo protestów i twierdzenia, że to "tylko część wspólna".

Pegaso

Postautor: Pegaso » 04 lip 2017, 16:27

Rozumiem ,ze chodzi o 7 piętro?

misstrout

Postautor: misstrout » 04 lip 2017, 16:30

Z ciekawości sprawdziłam jak na ten temat wypowiadają się mieszkańcy osiedla Avia. Jak widać można podejść po ludzku:
Siatka na kota / gołębie na balkonie bloku - Avia / Orlińskiego

abcd

Postautor: abcd » 04 lip 2017, 20:11

misstrout pisze:Rozmawiałam z przedstawicielką lc corp podczas wczorajszego odbioru streszczając jej chorą dyskusję w tym wątku i spytałam czy powinnam napisać do administracji o zgodę na bezinwazyjny montaż siatki i zdziwiona odpowiedziała "nie, no przecież bezinwazyjnie może pani montować bez zgody".

Poza tym drodzy oburzeni sąsiedzi mojej siatki i tak nie dostrzeżecie (z poziomu chodnika nie widać nawet mojego piętra) więc pozwólcie, że będę miała gdzieś te niewyszukane uwagi i wyssane z palca teorie i sama zajmę się kwestiami utrzymania bezpieczeństwa, odpierania ataków srających gołębi (już jeden mi wczoraj wleciał w trakcie 1,5 godz odbioru) itp przy jednoczesnym zachowaniu estetyki.

A i jeszcze - pojawił się argument o siatce niszczącej elewację. Szkoda ze deweloper się tak nie przejmuje bo na moim tarasie jest uszkodzenie blacharki, które nieporównywalnie bardziej może wpływać na stan elewacji. Nie ma za co - zgłosiłam, uparłam się żeby wpisać do protokołu mimo protestów i twierdzenia, że to "tylko część wspólna".

Jakoś nie mam ochoty oglądać zwłok Twojego kota rozpłaszczonego na chodniku :roll:. Mnie siatka nie przeszkadza, szczególnie, że faktycznie umieszczone na wysokich piętrach nie przyciągają ciekawskich spojrzeń.

Wróć do „Osiedle Centralna Park Kraków - dyskusje na tematy ogólne”