Jaka firma zarządza budynkiem Orlińskiego 8 i jakie ma ceny?

Forum dla osób, które kupują mieszkanie w budynku Orlińskiego 8 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
michalxg

Re: Jaka firma zarządza budynkiem Orlińskiego 8 i jakie ma ceny?

Postautor: michalxg » 21 cze 2017, 14:35

Czy ktoś ma podobny problem jak ja z zalogowaniem się do w-kartoteki?

Czy w ogóle komuś się udało dowiedzieć skąd cena 3PLN za metr za części wspólne? Przy takiej ilości mieszkań to chyba dosyć wysoka cena w mojej opinii... zwłaszcza, że co przyjeżdżam na mieszkanie to wiecznie wszędzie syf i te same śmieci leżą po pare dni na klatce...

michalxg

Postautor: michalxg » 22 cze 2017, 21:23

Udało mi się doprosić o rozbicie kosztów czynszu...

Prawie 12 tyś miesięcznie za tą pseudoochronę, mam nadzieję, że idąc w ślad za poprzednimi blokami my również szybko z niej zrezygnujemy bo to bez sensu.

Krzysiek

Postautor: Krzysiek » 23 cze 2017, 13:45

Witam, właśnie odebrałem takie pismo, i jedno mnie zaciekawiło, przy odbiorze miałem inne ceny za czynsz, i już była by podwyżka??? to prawda, co do ochrony, bez sensu żeby jakiś dziadek tam siedział, ja też tam zadzwoniłem i zapytałem co ze spotkaniem, (zebraniem) już się odbyło tzn. tych osób co odebrali za pierwszym razem mieszkanie, a następne zebranie dopiero za rok... :P

morth

Postautor: morth » 23 cze 2017, 13:54

Przy odbiorze masz ceny wyższe bo płacisz deweloperowi, dopóki nie podpiszesz aktu.

Co nie zmienia faktu że odebrałem za 1 razem i pierwsze słyszę o spotkaniu. Chyba że mieli na myśli to, które się odbywa po odbiorze pierwszego mieszkania ?

michalxg

Postautor: michalxg » 23 cze 2017, 14:30

Krzysiek pisze:Witam, właśnie odebrałem takie pismo, i jedno mnie zaciekawiło, przy odbiorze miałem inne ceny za czynsz, i już była by podwyżka??? to prawda, co do ochrony, bez sensu żeby jakiś dziadek tam siedział, ja też tam zadzwoniłem i zapytałem co ze spotkaniem, (zebraniem) już się odbyło tzn. tych osób co odebrali za pierwszym razem mieszkanie, a następne zebranie dopiero za rok... :P

Jak za rok? Zebrania wspólnoty organizuje się raczej częściej niż raz do roku, zwłaszcza gdy większość osób jeszcze nie odebrała mieszkań.

usia

Postautor: usia » 25 cze 2017, 14:04

Jakie spotkanie ? Kiedy miało sie odbyć? Akurat ja odebrałam w pierwszym terminie mieszkanie i żadnego powiadomienia nie dostałam... :shock: :x

M&M

Postautor: M&M » 27 cze 2017, 9:39

Właśnie problem że nikt nie miał informacji i nikt nie był na nim ;D

Myślę, że powoli moglibyśmy sami zorganizować spotkanie żeby omówić co chcemy zmienić i poinformować zarządce

Krzysiek

Postautor: Krzysiek » 28 cze 2017, 14:00

jak wejdziecie na tą stronę e-kartoteki tam macie różne ustawy i proszę sobie wejść na jedna z nich i tam macie podpis kto był obecny, jest jedna osoba, teraz nie pamiętam bo pisze z pracy. pozdrawwiam

usia

Postautor: usia » 28 cze 2017, 14:39

Krzysiek pisze:jak wejdziecie na tą stronę e-kartoteki tam macie różne ustawy i proszę sobie wejść na jedna z nich i tam macie podpis kto był obecny, jest jedna osoba, teraz nie pamiętam bo pisze z pracy. pozdrawwiam

a to, to widziałam :) myslałam, że odbyło się jeszcze jakieś inne, o którego pojęciu nie miałam 8-) w sumie spoko, ta jedna osoba mogła wraz z BDX i Zarządcą ustalić sobie co chcieli ;)

Wróć do „Orlińskiego 8 (etap IV) – forum mieszkańców budynku”