Wie ktos moze, po jakim czasie deweloper moze robic odbiory, tak mniej wiecej?? W sensie po zakonczeniu budowy ile papierologia trwa i uprawomocnienie sie wszystkiego??
Pytam bo ekipa, architekt i reszta tez musi byc mniej wiecej dograna.
Terminy odbiorów nowych mieszkań od dewelopera Budimex - Orlińskiego 1
Re: Terminy odbiorów nowych mieszkań od dewelopera Budimex - Orlińskiego 1
Ja słyszałem że odbiory mają ruszyć pod koniec sierpnia
A ja ze nawet wrzesien Pazdziernik ....
Dzwoniłem do Budimexu i powiedzieli, że odbiory koniec sierpnia początek września zgodnie z datami w aktach notarialnych.
Mi wczoraj Pani z Budimexu powiedziała że odbiory zaczną się w drugiej połowie sierpnia.
najlepiej to od końcowej daty w akcie odliczcie sobie ok 2-3 tygodnie- wtedy zaczną się odbiory- na ostatnią chwilę 
Takie pisemko dostałem jakiś czas temu

Charlie30 pisze:Takie pisemko dostałem jakiś czas temu
Tak jak pisałem wrzesień październik . . .
Pamiętajcie jednak, że podane w piśmie daty są graniczne i do tych terminów muszą oddać i przekazać klucze ponad 270 mieszkań. Nie zrobią tego w tydzień czy dwa.
_damian pisze:Pamiętajcie jednak, że podane w piśmie daty są graniczne i do tych terminów muszą oddać i przekazać klucze ponad 270 mieszkań. Nie zrobią tego w tydzień czy dwa.
Damian do tych terminow muszą ci zaproponować odbiór mieszkania a jeśli nie będzie pasować data lub okaże się ze mieszkanie jest w stanie złym i z wadami to jak go nie odbierzesz to mają czas chyba nawet do 60dni przedłużyć naprawdę
Wróć do „Orlińskiego 1 (etap III) – forum mieszkańców budynku”