Grillowanie w ogródkach na parterze i na balkonach bloku Orlińskiego 4

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku Orlińskiego 4 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
sand

Re: Grillowanie w ogródkach na parterze i na balkonach bloku Orlińskiego 4

Postautor: sand » 02 lip 2017, 16:58

ania84 pisze:Ja nie wiem z czego wy robicie problemy, co jest złego w paleniu na loggi? Żyjmy i dajmy żyć innym. Wraz z mężem i naszym dzieckiem od jakiegoś czasu zaczęliśm robić na balkonie kiełaski na grillu i w sumie co w tym złego? Tutaj pozdrawiam sąsiada z mieszkania nad nami, który darł się jak szalony, że mu dymimy w mieszkaniu, a przecież dym czy to z papierosa czy to z grilla nie jest codziennie i cały czas... W sumie wprowadziliśmy się 3 tygodnie temu, całe życie oboje mieszkaliśmy w domu i jednak chcemy pozostawić sobie jakiś substytut chociażby zrobieniem grilla...

Szczerze wspólczuję Państwa sąsiadom. Szkoda słów...

airs

Postautor: airs » 02 lip 2017, 17:45

ania84 pisze:od jakiegoś czasu zaczęliśm robić na balkonie kiełaski na grillu

Współczuję Waszym sąsiadom...
Papierosa wypala się w 5 minut, ale grill to już poważna sprawa. W regulaminach wspólnot mieszkaniowych są zwykle punkty zabraniające grillowania na balkonie. Taka długa emisja spalin jak również zagrożenie pożarowe stwarza dużą uciążliwość dla sąsiadów.
Ogarnijcie się i bierzcie grilla na spacer ze sobą, a nie na balkonie.

ania84

Postautor: ania84 » 02 lip 2017, 18:11

A czy w naszym regulaminie coś takiego jest? Bo nie widzę więc proszę nie pisać do mnie w ten sposób! A mój balkon "to jest mój kawałek podłogi, nie mówcie mi więc co mam robić". Tyle w tym temacie.

sand

Postautor: sand » 02 lip 2017, 19:06

ania84 pisze:A czy w naszym regulaminie coś takiego jest? Bo nie widzę więc proszę nie pisać do mnie w ten sposób! A mój balkon "to jest mój kawałek podłogi, nie mówcie mi więc co mam robić". Tyle w tym temacie.

Rozumiem, ze skoro w regulaminie nie ma punktu o zakazie wylewania nieczystosci przez okno czy balkon to takie zachowanie uznajecie Panstwo za normalne? Pozostaje wspolczuć Panstwa sąsiadom.

Luker10

Postautor: Luker10 » 02 lip 2017, 20:30

Zacytuje słowa Alexisa de Tocqueville'a , które idealnie określają jak powinny wyglądać nasze relacje przy użytkowaniu prywatnej własności (dla przypomnienia, balkon niestety nią nie jest)

Wolność człowieka kończy się tam, gdzie zaczyna się wolność drugiego człowieka.

ania84

Postautor: ania84 » 02 lip 2017, 21:02

Luker10 pisze:Zacytuje słowa Alexisa de Tocqueville'a , które idealnie określają jak powinny wyglądać nasze relacje przy użytkowaniu prywatnej własności (dla przypomnienia, balkon niestety nią nie jest)

Wiec bardzo prosze nie ograniczac mojej wolnosci.

Luker10

Postautor: Luker10 » 02 lip 2017, 21:14

ania84 pisze:
Luker10 pisze:Zacytuje słowa Alexisa de Tocqueville'a , które idealnie określają jak powinny wyglądać nasze relacje przy użytkowaniu prywatnej własności (dla przypomnienia, balkon niestety nią nie jest)

Wiec bardzo prosze nie ograniczac mojej wolnosci.

Kopcąc komuś do mieszkania i zmuszając do wdychania trującego dymu to w pierwszej kolejności, szanowna pani, ogranicza wolność sąsiadowi albo nawet i sąsiadom.

Skoro to nie problem, to czemu nie można zapalić sobie w swoim mieszkaniu albo zrobić tam grilla? No dlaczego ludzie tego nie robią? :)

ania84

Postautor: ania84 » 02 lip 2017, 21:16

U nas w Proszowicach jak mieszkaliśmy to paliliśmy grilla i jakoś nikomu nie przeszkadzało, a tu wielcy Panowie miastowi... ja Pana kompletnie nie rozumiem.

Luker10

Postautor: Luker10 » 02 lip 2017, 21:33

ania84 pisze:U nas w Proszowicach jak mieszkaliśmy to paliliśmy grilla i jakoś nikomu nie przeszkadzało, a tu wielcy Panowie miastowi... ja Pana kompletnie nie rozumiem.

Ale czego tutaj można nie zrozumieć? Tego, że nie należy swoim zachowaniem uprzykrzać życia/mieszkania drugiej osobie? To, że w Proszowicach ktoś nie zwrócił uwagi, to nie oznacza, że mu to nie przeszkadzało.

Jeżeli Pani nie rozumie takich podstawowych zasad koegzystencji, to z przykrością stwierdzam, że nie ma tutaj dalszego pola do dyskusji.

Wróć do „Orlińskiego 4 (etap I) – forum mieszkańców budynku”