Dzień dobry,
Czy ktoś z sąsiadów z budynku D podchodził do tematu montażu klimatyzacji?
Będę miał jedno z mieszkań w budynku E z oknami tylko na południe i poważnie zastanawiam się nad czymś takim.
Przypuszczam że montaż jednostki zewn. tylko wewnątrz balkonu a nie na elewacji?
Klimatyzacja w mieszkaniu na naszym osiedlu - Centralna Park Kraków
Re: Klimatyzacja w mieszkaniu na naszym osiedlu - Centralna Park Kraków
tomekc pisze:Dzień dobry,
Czy ktoś z sąsiadów z budynku D podchodził do tematu montażu klimatyzacji?
Będę miał jedno z mieszkań w budynku E z oknami tylko na południe i poważnie zastanawiam się nad czymś takim.
Przypuszczam że montaż jednostki zewn. tylko wewnątrz balkonu a nie na elewacji?
Tez się nad tym zastanawiałem, trzeba by było gdzieś na balkonie postawić. Ale... w sumie to nie chciałbym żeby mi ktoś obok okna postawił szumiacy wiatrak :/
Chyba jednak pójdę w coś typu klimatyzator "przenośny".
Czy orientował się ktoś ile w miarę wydajna jednostka może zająć miejsca na balkonie - chodzi mi o wymiary?
Niestety na naszych balkonach nie można szastać miejscem

Niestety na naszych balkonach nie można szastać miejscem

Problemem może tez być odprowadzanie wody - w okresie letnim będzie kilka litrów dziennie
kustosz pisze:Czy orientował się ktoś ile w miarę wydajna jednostka może zająć miejsca na balkonie - chodzi mi o wymiary?![]()
Niestety na naszych balkonach nie można szastać miejscem![]()
Ale raczej musiałbyś uzyskać zgodę lokatorów, jakoś nie wyjade mi się żebyś postawił sobie szumiacy wentylator który może innym przeszkadzać od tak.
Porozmawiam z deweloperem w przyszłym tygodniu.
Może będzie możliwość montażu jednostki zewnętrznej na dachu- jestem na 4 piętrze, więc będzie blisko.
Jednostka zewnętrzna inwerterowa pracuje dosyć cicho- na poziomie szumu w biurze lub na ulicy.
Aczkolwiek zobaczymy co powie deweloper i wspólnota, jakie przewidują warunki zabudowy klimatyzacji.
Może będzie możliwość montażu jednostki zewnętrznej na dachu- jestem na 4 piętrze, więc będzie blisko.
Jednostka zewnętrzna inwerterowa pracuje dosyć cicho- na poziomie szumu w biurze lub na ulicy.
Aczkolwiek zobaczymy co powie deweloper i wspólnota, jakie przewidują warunki zabudowy klimatyzacji.
Nie wiem jak będzie u nas, ale np. w Inter-Budzie, nie chcieli się zgodzić na montaż klimatyzatorów. Przekuwanie się przez ściany jest niedozwolone, tak samo jak i montowanie skrzyni na elewacji.
Hm, o ile mnie wzrok nie myli, to jeden sąsiadów już posiada taką jednostkę na balkonie.
Wróć do „Osiedle Centralna Park Kraków - dyskusje na tematy ogólne”