Kosze na śmieci w pomieszczeniach śmietnikowych i segregacja śmieci - Orlińskiego 8
Kosze na śmieci w pomieszczeniach śmietnikowych i segregacja śmieci - Orlińskiego 8
A czy ktoś z Was otrzymał informację, że w altanach śmietnikowych zostały już podstawione kosze na śmieci? Wczoraj wieczorem (niedziela) wyrzucałam śmieci (normalne domowe wrzucałam do kontenera na gruz tak jak było napisane w mailach od zarządcy) i oczywiście ochroniarz wyskoczył na mnie z pyskiem, że gdzie to wrzucam, że mam je wyjąć i że "macie podstawione kosze w altanie" (nie wiem czemu mówił do mnie na Ty...). W altanie faktycznie jest jeden niebieski pojemnik ale nigdzie nie ma informacji, że teraz tam mamy wyrzucać odpady.
Re: Kosze na śmieci w pomieszczeniach śmietnikowych i segregacja śmieci - Orlińskiego 8
nika pisze:A czy ktoś z Was otrzymał informację, że w altanach śmietnikowych zostały już podstawione kosze na śmieci? Wczoraj wieczorem (niedziela) wyrzucałam śmieci (normalne domowe wrzucałam do kontenera na gruz tak jak było napisane w mailach od zarządcy) i oczywiście ochroniarz wyskoczył na mnie z pyskiem, że gdzie to wrzucam, że mam je wyjąć i że "macie podstawione kosze w altanie" (nie wiem czemu mówił do mnie na Ty...). W altanie faktycznie jest jeden niebieski pojemnik ale nigdzie nie ma informacji, że teraz tam mamy wyrzucać odpady.
Widziałem ostatnio, że jest jeden. Ja zgłaszałem koniec remontu i usłyszałem, że każdy płaci przez 6 miesięcy za kontener.. Więc skoro za niego się płaci to można z niego korzystać.
Re: Kosze na śmieci w pomieszczeniach śmietnikowych i segregacja śmieci - Orlińskiego 8
Nie było kartki, ani info nie przyszło e-mailem. Po drugie 1 niebieski kosz na cały blok ?
co do sprzątania...w klatce C - syf. Widać że nie jest sprzątane, bo te same plamy i zabrudzenia są w tych samych miejscach od dłuższego czasu
Raz widziałam Pana z miotłą na parterze, ale wiadro z mopem jeździło sobie w windzie
Oczywiście nie omieszkałam zgłosić również do zarządcy faktu brudu, to dostałam informację, że trwają remonty i na moim piętrze jeszcze mieszkania też są remontowane i to naturalne, że będzie brudno. Na dokładkę dostałam info, że przekażą uwagi firmie sprzątającej i rozpiskę ze szczegółowym terminarzem sprzątania...
Także tego.....
PS. Ja wyrzucam wszystkie śmieci do kontenera, niejednokrotnie przy ochroniarzach i nigdy nie zwrócił mi żaden uwagi

Oczywiście nie omieszkałam zgłosić również do zarządcy faktu brudu, to dostałam informację, że trwają remonty i na moim piętrze jeszcze mieszkania też są remontowane i to naturalne, że będzie brudno. Na dokładkę dostałam info, że przekażą uwagi firmie sprzątającej i rozpiskę ze szczegółowym terminarzem sprzątania...

Także tego.....
PS. Ja wyrzucam wszystkie śmieci do kontenera, niejednokrotnie przy ochroniarzach i nigdy nie zwrócił mi żaden uwagi

Ja też zawsze wyrzucałam śmieci do kontenera i do wczoraj nie było z tym problemu. Ochroniarz powiedział mi, że zarządca chce mieć już tylko jeden kontener na odpady budowalne i dlatego podstawili kosze w altanach.
Mnie zastanawia jeszcze jedna kwestia - jak teraz będą naliczane opłaty za wywóz śmieci. W końcu wywóz odpadów budowlanych jest droższy niż "normalnych śmieci" więc teoretycznie powinniśmy mniej zapłacić.
Mnie zastanawia jeszcze jedna kwestia - jak teraz będą naliczane opłaty za wywóz śmieci. W końcu wywóz odpadów budowlanych jest droższy niż "normalnych śmieci" więc teoretycznie powinniśmy mniej zapłacić.
Re: Części wspólne oraz kwestie sprzątania/prządku w bloku i okolicach
nika pisze:Ja też zawsze wyrzucałam śmieci do kontenera i do wczoraj nie było z tym problemu. Ochroniarz powiedział mi, że zarządca chce mieć już tylko jeden kontener na odpady budowalne i dlatego podstawili kosze w altanach.
Tak jak pisałem. Zostałem poinformowany, że za wywóz odpadów budowlanych będziemy płacić pół roku od przejęcia kluczy a teraz dodatkowo za odpady komunalne... Jak dla mnie śmieszna sytuacja w stosunku do innych bloków bo wystarczyło napisać pismo i już nie płaciło się za kontener... Wiadomo że zarządca chce mieć jeden kontener bo wtedy więcej kasy do kieszeni ma

PS. Myślę że powoli trzeba zrobić zebranie jakieś i zacząć 'porządkować' i punktować zarządce...
Z informacji, które posiadam, to nawet jeśli będziemy płacić pół roku za kontener, a będzie on z czasem wywożony rzadziej, lub zostanie jeden- będzie to rozliczone. W takim wypadku powinny być zwroty, więc nie panikowałabym na zapas, że Zarządca napcha sobie kieszenie
Może być sytuacja do dopłaty, jeśli kontenery były wywożone częściej niż przewidywała umowa i naliczone koszty- a takie sytuacje były, że na wniosek Zarządcy firma przyjeżdżała na Extra wywóz, ponieważ wszystko było przepełnione.
Co do opłat za śmieci komunalne to jaki będzie przelicznik? Od osoby czy od mkw mieszkania? Wie ktoś?
Byle nie od zużytej wody, jak w innych blokach sobie pochopnie ustalili

Co do opłat za śmieci komunalne to jaki będzie przelicznik? Od osoby czy od mkw mieszkania? Wie ktoś?
Byle nie od zużytej wody, jak w innych blokach sobie pochopnie ustalili

Będzie od powierzchni mieszkania.
Ja już mieszkam 2,5 miesiąca wyrzucam komunalne śmieci żadnych budowlanych rzeczy dzwoniłem do zarządcy to powiedziała mi pani że do września ma być kontener także czy używasz czy nie trzeba płacić niestety. Co do ochroniarza irytują mnie ci panowie czemu ta sama sytuacja wyrzucać śmieci a on do mnie z mord... i na Ty więc musiałem parę rzeczy mu wytłumaczyć powiedzcie mi co oni będą robić jak zabiorą te kontenery nie dosyć że się zasłaniają w tej swojej dyzurce nawet nie widać że tam jest ochrona to jeszcze krzyczą na ludzi B-) Wczoraj wyrzuciłem śmieci nic się nie odezwał ale na moją żonę znowu krzyczał chyba coś tu jest nie tak :@
Dla mnie nie może być od powierzchni mieszkania bez sensu my mieszkamy we dwójkę a ktoś ma mniejszy metraż a mieszka w czwórkę i generuje więcej śmieci to czemu ja mam płacić więcej?? Zawsze się płaci od ilości osób zgłoszonych w mieszkaniu
Wróć do „Orlińskiego 8 (etap IV) – forum mieszkańców budynku”