Terminy odbiorów mieszkań od dewelopera na Orlińskiego 10 w Krakowie
Re: Terminy odbiorów mieszkań od dewelopera na Orlińskiego 10 w Krakowie
My pisaliśmy do babki u której dokonywalismy rezerwacji mieszkania i która pomagała nam dopełniac wszelkich formalności.
Czy projekty instalacji sanitarnych i elektrycznych zawierają tylko punkty czy też to co znajduje się pod wylewką?
Elektryczna tylko punkty, a c.o. i woda jest z całym przebiegiem rur.
dzieki za info , tez napisze maila.
ja pisze na tego z tej strony :
budimex-nieruchomosci.pl/obsluga-klienta-krakow,bok,nowe-czyzyny---orlinskiego-10.html
czyli:
recepcja.krakow@budimex.pl
ja pisze na tego z tej strony :
budimex-nieruchomosci.pl/obsluga-klienta-krakow,bok,nowe-czyzyny---orlinskiego-10.html
czyli:
recepcja.krakow@budimex.pl
Jeżeli braliście już wcześniej rzuty, to niestety niczego nowego nie dadzą
Pytałam ich o nowe,powykonawcze i otrzymałam odpowiedź :
"Uprzejmie informuję, że architektura realizowana jest z dokładnością budowlaną stąd w realizacji mogą wystąpić odchyłki od wymiarów z Projektu Wykonawczego i należy je pomierzyć powykonawczo. Rozmieszczenie instalacji może ulec zmianie jej przebieg zostanie ujęty w dokumentacji powykonawczej."

"Uprzejmie informuję, że architektura realizowana jest z dokładnością budowlaną stąd w realizacji mogą wystąpić odchyłki od wymiarów z Projektu Wykonawczego i należy je pomierzyć powykonawczo. Rozmieszczenie instalacji może ulec zmianie jej przebieg zostanie ujęty w dokumentacji powykonawczej."
Orientuje się ktoś czy Budimex odebrał blok od generalnego wykonawcy? Bo jak czytam wątki na forum Avii 3 to tam jakieś problemy... A za każdym razem jak dzwonię do Budimexu to nikt nie odbiera...
Taką odpowiedź otrzymałam na maila w dniu 06.07.2017 odnośnie terminu odbioru:
"obecnie budynek przy ul. Orlińskiego 10 nie został przekazany przez Generalnego Wykonawcę, czekamy również na dostarczenie dokumentacji oraz kluczy. Po przekazaniu budynku wraz z częściami wspólnymi będzie możliwe ustalenie harmonogramu spotkań odbiorowych, a następnie rozpoczęcie spotkań z klientami. Harmonogram zostanie ustalony z uwzględnieniem kolejności przekazywanych przez Generalnego Wykonawcę klatek schodowych."
"obecnie budynek przy ul. Orlińskiego 10 nie został przekazany przez Generalnego Wykonawcę, czekamy również na dostarczenie dokumentacji oraz kluczy. Po przekazaniu budynku wraz z częściami wspólnymi będzie możliwe ustalenie harmonogramu spotkań odbiorowych, a następnie rozpoczęcie spotkań z klientami. Harmonogram zostanie ustalony z uwzględnieniem kolejności przekazywanych przez Generalnego Wykonawcę klatek schodowych."
Cześć! Dostałem termin odbioru. Zaczynam za tydzień we wtorek 18.07. Klatka A. Dam znać po jak poszło 

Cześć 
Ja również mam we wtorek 18.07 o godz 11.30

Ja również mam we wtorek 18.07 o godz 11.30

Także miałem telefon, odbiory w klatce C będą w środę 

Wróć do „Orlińskiego 10 (etap V) – forum mieszkańców budynku”