Terminy odbiorów mieszkań od dewelopera na Orlińskiego 10 w Krakowie
Re: Terminy odbiorów mieszkań od dewelopera na Orlińskiego 10 w Krakowie
No i się doczekałam:) klatka F odbiór 26lipca 13.30
Mam takie pytanie - może ktoś się orientuje:) Przypuśćmy, że podczas odbioru nie będzie większych usterek (co mało prawdopodobne) i zdecyduję się podpisać protokół odbioru, to wtedy jest to jednoznaczne z przekazaniem kluczy? Oddanie kluczy wg aktu notarialnego musi być do 19.09, więc myślę że to będzie kolejny krok, na który będziemy czekać, ale chciałam się upewnić.
No i życzę bezusterkowych odbiorów
No i życzę bezusterkowych odbiorów

-
Jak nie zglaszasz usterek to odbierasz klucze tego samego dnia.
Dzięki za informację. Zastanawiałam się jak to jest, choć zdaję sobie sprawę że odbiór w pierwszym terminie bez usterek to raczej marzenie ściętej głowy.
Bez przesady - statystycznie 2/3 odbiera w pierwszym terminie więc nie jest tak źle
to zależy czy chcesz odebrać jak najszybciej i machniesz ręką na niedoróbki które przy wykańczaniu i tak się zrobi,czy nie - co się komu bardziej opłaca. Życzę powodzenia przy pierwszym podejściu 
A na podpisanie aktu przeniesienia własności możesz się umówić zaraz po odebraniu kluczy, nie trzeba czekać na termin od Budimexu.

A na podpisanie aktu przeniesienia własności możesz się umówić zaraz po odebraniu kluczy, nie trzeba czekać na termin od Budimexu.
Hej,
27.07 czeka mnie proba odbioru mieszkania. Z tego co mi telefonicznie powiedziano to jest przewidziane 1,5 godziny a to troche malo jezeli chodzi o pomiar powierzchni mieszkania (przez firme). Czy Wy planujecie mierzyc mieszkanie, ile czasu macie na odbior?
27.07 czeka mnie proba odbioru mieszkania. Z tego co mi telefonicznie powiedziano to jest przewidziane 1,5 godziny a to troche malo jezeli chodzi o pomiar powierzchni mieszkania (przez firme). Czy Wy planujecie mierzyc mieszkanie, ile czasu macie na odbior?
Spokojnie, tutaj masa ludzi odbierała mieszkania z firmą i zdążyli że wszystkim. Jeśli są drobne usterki można je wpisać w protokół i odebrać klucze, a potem Bx umawia się na poprawki. Choć to umawianie i poprawki ciągną sirę w nieskończoność. Znajomi tak mieli i po próbach i telefonach przyszli domalować balkon, przyszli popatrzyli, stwierdzili że nie mają takiego odcienia farby o że zorientują się i umówią na poprawki. Także nie wiem co gorsze
ja osobiście odebrałam za pierwszym razem, miałam rysy na szybie ale wtedy nie zgadzali się na odbiór kluczy i poprawki. Ani raz nie zwróciłam już na nie uwagi
polecam zrobić gładzie - koszt większy ale nie życzę nikomu tego co ja przechodziłam z Bx i jak wyglądają teraz moje tynki w mieszkaniu (gładzi nie zrobiłam bo uważalośmy, że ściany są super gładkie).

A my nadal bez ustalonego terminu- klatka E, 5 piętro 

-
Klatka F, 5. piętro - 26.07 

darekodz pisze:Hej,
1,5h to mało na pomiar? Nawet metrem by się dało wyrobić w takim czasie, a co dopiero dalmierzem

Wróć do „Orlińskiego 10 (etap V) – forum mieszkańców budynku”