Specjalna strefa ekonomiczna Kraków - Czyżyny i jej dalszy rozwój
Re: Specjalna strefa ekonomiczna Kraków - Czyżyny i jej dalszy rozwój
Śmiech to zdrowie.

Zastanawiam się kiedy ktoś przy projektowaniu kolejnego budynku biurowego w SSE, pomyśli o tym, żeby pod nim zbudować parkingi wielokondygnacyjne.
Ostatnio zmieniony 12 lut 2022, 0:50 przez lrc1912, łącznie zmieniany 2 razy.
Parkingi pewnie są tam budowane, ale chętnych do parkowania jest pewnie więcej, niż dostępnych miejsc postojowych. No niestety parkowanie w okolicach ulicy Życzkowskiego w Krakowie nie jest łatwe i często wygląda to nawet gorzej, niż na pokazanym powyżej zdjęciu
Szkoda, że nie ma więcej chętnych, to dojeżdżania tam komunikacją publiczną, a przecież nie jest daleko do tych biurowców z przystanku tramwajowego.

Ostatnio zmieniony 12 lut 2022, 0:51 przez lrc1912, łącznie zmieniany 1 raz.
Kolejna zabudowa biurowa w SSE Czyżyny. Czyżby biurokracja się rozrasta
Nowy biurowiec przy Życzkowskiego w Czyżynach

Nowy biurowiec przy Życzkowskiego w Czyżynach
Ostatnio zmieniony 12 lut 2022, 0:52 przez lrc1912, łącznie zmieniany 1 raz.
To nie urzędnicy tylko firmy, które wytwarzają nowe wartości, m.in systemy które ograniczają biurokrację w urzędach albo gierki jak CD Projekt. Pracują tam zupełnie zwykli ludzie, urzędników tam już nie uświadczysz. Co do autobusu można polemizować, bo z tramwaju do biurowców z końca Życzkowskiego jest 15 minut spaceru, co daje codziennie 30 minut w dwie strony, czyli ponad 10h miesięcznie, które można spożytkować lepiej.
Ci zwykli ludzie postulowali kompromis aby zamiast przystanków Muzeum i AWF zrobić jeden przystanek na skrzyżowaniu Jana Pawła/Życzkowskiego, dokładnie pośrodku. Byłby najbardziej optymalny, nie zatrzymywał co 300m tramwaju i najkorzystniejszy z punktu widzenia mieszkańców miasta.
Mnie tam cieszą kolejne biurowce i liczę że powstanie jeszcze jedna linia zabudowy bliżej Stella-Sawickiego
Ci zwykli ludzie postulowali kompromis aby zamiast przystanków Muzeum i AWF zrobić jeden przystanek na skrzyżowaniu Jana Pawła/Życzkowskiego, dokładnie pośrodku. Byłby najbardziej optymalny, nie zatrzymywał co 300m tramwaju i najkorzystniejszy z punktu widzenia mieszkańców miasta.
Mnie tam cieszą kolejne biurowce i liczę że powstanie jeszcze jedna linia zabudowy bliżej Stella-Sawickiego

- Wiecej parkingow wedlug mnie postulat smieszny
- Air Show - jak najbardziej na plus, ale przeniesienie go z Czyzyn bym przezyl - gdyby dali mi w tym miejscu ladny park z miejscem na grilla, spacer itp
- Strefa ekonomiczna jak najbardziej na plus - jak mozna narzekac na wieksza ilosc miejsc pracy
- Air Show - jak najbardziej na plus, ale przeniesienie go z Czyzyn bym przezyl - gdyby dali mi w tym miejscu ladny park z miejscem na grilla, spacer itp
- Strefa ekonomiczna jak najbardziej na plus - jak mozna narzekac na wieksza ilosc miejsc pracy
Wróć do „Dzielnica Czyżyny w Krakowie - sprawy ważne dla mieszkańców”