aska_fr pisze:Rozmawiałam z kierownikiem budowy i jakimś hydraulikiem z budowy i mówili, że można się wkuwać, ale oczywiście tracimy gwarancję.
Pozostaje kwestia nowej wylewki ze spadem no i zmiana instalacji.
5cm wylewka + 5cm styropian, czyli jest +/- 10 cm na odpływ.
My tez mieliśmy robić odpływ liniowy, ale w rezultacie zostawiamy tak jak jest w projekcie (z wanną), chociaż gwarancję i tak tracimy, bo musimy wkuć rury które biedną po ścianach, a nie w bruzdach. Takie sprytne oszczędności dewelopera i "dogodności" dla mieszkańców: "instalacja jest na zewnątrz, żeby mogli sobie państwo łatwiej zmienić"... aha
Jak już zaczęliśmy rozkuwać łazienkę to wyszło, że szachty w łazienkach są niepozabezpieczane/nieoddzielone (pomiędzy piętrami) jednym słowem dziura od ostatniego piętra do parteru... Jeśli ktoś będzie coś przekuwał i niefortunnie kawał gruzu spadnie z górnych pięter na sam dół, może narobić to sporo szkody, uszkodzić rury sąsiadom poniżej, nie mówiąc już o jakimś pożarze i tego konsekwencjach.
Z instalacją wod-kan też jakieś dziwne rzeczy, ale dokładnie nie wiem o co chodzi, jakieś PRLowskie metody podobno stosują i "już się tak nie buduje", no ale jak widać można
Noobek__ pisze:Witam,
szybkie pytanie - robi ktoś prysznic z odpływem liniowym? Dacie rade wyrobić się ze spadkiem w tych 10 cm (5cm wylewka i 5cm styropian)??
A z innej beczki - jak wygląda odpowietrzenie ubikacji? idzie razem z odpływem z ubikacji? (z tego co widziałem to w pionie kominowym.
Z góry dzięki za odpowiedź
Noobek__ pisze:Witam,
szybkie pytanie - robi ktoś prysznic z odpływem liniowym? Dacie rade wyrobić się ze spadkiem w tych 10 cm (5cm wylewka i 5cm styropian)??
A z innej beczki - jak wygląda odpowietrzenie ubikacji? idzie razem z odpływem z ubikacji? (z tego co widziałem to w pionie kominowym.
Z góry dzięki za odpowiedź
Wróć do „[Bud. D] (etap I) Osiedle Centralna Park – forum mieszkańców budynku”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości