Odbiory mieszkań, usterki w mieszkaniach i sprawy organizacyjne - Orlińskiego 10

Forum dla osób, które kupują mieszkanie w budynku Orlińskiego 10 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
The Kostrzewas

Re: Odbiory mieszkań, usterki w mieszkaniach i sprawy organizacyjne - Orlińskiego 10

Postautor: The Kostrzewas » 31 lip 2017, 18:24

Chyba jestem jednym z ostatnich... piętro 4, klatka E
Niestety mieszkanie nieodebrane - usterek 15. W większości drobnica ( parę rys na szybach , odbarwienia na oknach, zarysowanie okna, fugi di poprawy na balkonie) ale z takich wymagających trochę nakładu pracy to szlifowanie wylewki w salonie oraz wyrównanie wylewki w przedpokoju bo różnica 1,6 wynosiła 9-10 mm. Ano i najlepsze czyli brak prądu we WSZYSTKICH gniazdkach w 3 sąsiadujących pokojach... Wiele mogę zrozumieć ale k...a żeby nie sprawdzić czy jest prąd w gniazdkach to już cyrk...
Tym którzy odebrali życzę owocnego urządzania swoich nowych M.
PZDR :)

Raf

Re: Odbiory mieszkań, usterki w mieszkaniach i sprawy organizacyjne - Orlińskiego 10

Postautor: Raf » 01 sie 2017, 7:55

Garść informacji o tym jak Bx usuwa usterki. Z większych miałem regulację okna i wymianę szyby (największa w salonie).
Odbiór 19 lipca, telefon z Bx 27 lipca, umówiliśmy się na 31.07 rano. Wyregulowano okna (zrobił to pracownik Ekoplastu, producenta okien), zmierzono okno do wymiany, podobno ma być w przyszłym tygodniu. Jak na razie ciężko mi narzekać.

jasiek

Postautor: jasiek » 01 sie 2017, 11:09

Macie takie porysowane szyby bo wymieniane okna z wcześniejszych inwestycji montowali u Was :roll: w Bx nic się nie marnuje ;)

Selassie

Postautor: Selassie » 01 sie 2017, 11:13

jasiek pisze:Macie takie porysowane szyby bo wymieniane okna z wcześniejszych inwestycji montowali u Was :roll: w Bx nic się nie marnuje ;)

Ale jaki w tym byl by sens? Zaraz ktos zglosi i beda musieli zamontowac nowe i tak w kolko. Watpie zeby sie znalazl taki co wezmie porysowane okno nawet na wynajem

jasiek

Postautor: jasiek » 01 sie 2017, 13:04

Ja nie mówię, że ludzie wezmą porysowane, wiele osób mówiło że jak zgłaszało rysy czy wady okna to mu inne wstawiali (niekoniecznie bez wady lub z większą niż była) :lol:

Selassie

Postautor: Selassie » 01 sie 2017, 14:12

jasiek pisze:Ja nie mówię, że ludzie wezmą porysowane, wiele osób mówiło że jak zgłaszało rysy czy wady okna to mu inne wstawiali (niekoniecznie bez wady lub z większą niż była) :lol:

W wiekszosci przypadkow rysy sie zeszlifowuje a nie wstawia nowe okna :P - ja tam do tej pory z Budimexu jestem zadowolony

Wiewiór

Postautor: Wiewiór » 01 sie 2017, 15:17

U nas w tydzień po odbiorze poprawili wszystkie usterki w jeden dzień ( hydraulika, okna i elektryka ).

Xpe

Postautor: Xpe » 01 sie 2017, 16:30

U nas tez będą szlifowane. Te ryski są na prawdę drobne trzeba się nieźle natrudzić żeby je znaleźć ponownie. Ja żałowałam że nie wzięłam takich karteczek przyklejanych. Bo jak wpisywaliśmy do protokołu to ciężko mi było drugi raz znaleźć:p
Z wymianą okna to chyba tylko w przypadku jak są bardzo duże rysy i ciężko by było zeszlifować

ryba13

Postautor: ryba13 » 01 sie 2017, 21:57

Klatka E 3 piętro, mieszkania nie odebralismy. Nie działał włącznik światła, domofon, uszczelki przy szybach do poprawy, wykończenia silikonowe przy płytkach loggi masakra!!!!! Sufit w kuchni i salonie krzywe odchyły 1,5 cm, pan inspektor, który jest tam rzekomo tylko by wytłumaczyć jeśli czegoś się nie wie ( jest tam zupełnie bez potrzeby) oczywiście się upierał że to wina zelbetow co nie jest moim problemem, mogli wstawić proste 8-), otwór na drzwi do przecięcia. Mimo to pozytywnie zaskoczeni, ściany, winylu, wylewki dobrze zrobione, miejsce parkingowe w garażu podziemnym dość obszerne, schowek mógłby być wyższy ale to można załatwić. Pozdrawiam lokatorów

duda88

Postautor: duda88 » 02 sie 2017, 6:06

ryba13 pisze:Klatka E 3 piętro, mieszkania nie odebralismy. Nie działał włącznik światła, domofon, uszczelki przy szybach do poprawy, wykończenia silikonowe przy płytkach loggi masakra!!!!! Sufit w kuchni i salonie krzywe odchyły 1,5 cm, pan inspektor, który jest tam rzekomo tylko by wytłumaczyć jeśli czegoś się nie wie ( jest tam zupełnie bez potrzeby) oczywiście się upierał że to wina zelbetow co nie jest moim problemem, mogli wstawić proste 8-), otwór na drzwi do przecięcia. Mimo to pozytywnie zaskoczeni, ściany, winylu, wylewki dobrze zrobione, miejsce parkingowe w garażu podziemnym dość obszerne, schowek mógłby być wyższy ale to można załatwić. Pozdrawiam lokatorów

Masz świadomość że z tymi sufitami nic nie zrobią? Przetrzymają Cię 3 miesiące i zaproponują parę stówek na poczet wykonania sufitów podwieszanych. Jeśli czekanie masz wkalkulowane w koszty to spoko, jeśli nie to mało opłacalny interes.

Wróć do „Orlińskiego 10 (etap V) – forum mieszkańców budynku”