Odbiory mieszkań, usterki w mieszkaniach i sprawy organizacyjne - Orlińskiego 10
Re: Odbiory mieszkań, usterki w mieszkaniach i sprawy organizacyjne - Orlińskiego 10
Czy ktoś z osób, które nie odebrały mieszkania w pierwszym terminie (a miały pierwszy odbiór ponad 2 tygodnie temu) otrzymał już jakąś wiadomość od Budimexu w sprawie drugiego odbioru?
Re: Odbiory mieszkań, usterki w mieszkaniach i sprawy organizacyjne - Orlińskiego 10
ikaaa pisze:Czy ktoś z osób, które nie odebrały mieszkania w pierwszym terminie (a miały pierwszy odbiór ponad 2 tygodnie temu) otrzymał już jakąś wiadomość od Budimexu w sprawie drugiego odbioru?
ja mysle ze w takim przypadku miesiac czekania to minimum
ikaaa pisze:Czy ktoś z osób, które nie odebrały mieszkania w pierwszym terminie (a miały pierwszy odbiór ponad 2 tygodnie temu) otrzymał już jakąś wiadomość od Budimexu w sprawie drugiego odbioru?
Słyszałam że zazwyczaj po upływie 2 tyg się odzywają zależy ile i jak poważne te usterki
Ja jeszcze czekam 2 tyg jeszcze mi nie minęły
Selassie pisze:ikaaa pisze:Czy ktoś z osób, które nie odebrały mieszkania w pierwszym terminie (a miały pierwszy odbiór ponad 2 tygodnie temu) otrzymał już jakąś wiadomość od Budimexu w sprawie drugiego odbioru?
ja mysle ze w takim przypadku miesiac czekania to minimum
Na poinformowanie nas o decyzji mają 14 dni od podpisania protokołu. Tak jest zapisane w umowie, więc myślę, że tego terminu powinni się trzymać...
Różnie chyba z tym bywa, mieszkanie odebrałem 1,5 tyg temu, pisma odnośnie zasadności zgłoszonych usterek nie otrzymałem a dziś zrobili mi poprawki.
pchelcok pisze:Różnie chyba z tym bywa, mieszkanie odebrałem 1,5 tyg temu, pisma odnośnie zasadności zgłoszonych usterek nie otrzymałem a dziś zrobili mi poprawki.
A skąd wiesz, że zrobili Ci poprawki? Rozumiem, że w takim razie odebrałeś mieszkanie za pierwszym razem i masz klucze, tak?
ikaaa pisze:pchelcok pisze:Różnie chyba z tym bywa, mieszkanie odebrałem 1,5 tyg temu, pisma odnośnie zasadności zgłoszonych usterek nie otrzymałem a dziś zrobili mi poprawki.
A skąd wiesz, że zrobili Ci poprawki? Rozumiem, że w takim razie odebrałeś mieszkanie za pierwszym razem i masz klucze, tak?
Tak jak napisałem odebrałem mieszkanie 1,5 tyg temu, klucze również - w pierwszym terminie.
Poprawki robili przy mnie. Wszystkie które zgłosiłem.
-
U mnie tez poprawki zrobione tydzien temu, odbieralem mieszkanie 21 lipca. Zostawilem klucze w biurze, nastepnego dnia odebralem - wszystko poprawione.
My nie odebralismy mieszkania w pierwszym terminie a wiemy że usterki ( wszystkie okna porysowane itp.) zostały już naprawion. Przez pomyłkę gość od wymiany okien do nas zadzwonił zamiast do budimexu. Jutro idziemy zapytać kiedy będzie drugi odbior.
duda88 pisze:ryba13 pisze:Klatka E 3 piętro, mieszkania nie odebralismy. Nie działał włącznik światła, domofon, uszczelki przy szybach do poprawy, wykończenia silikonowe przy płytkach loggi masakra!!!!! Sufit w kuchni i salonie krzywe odchyły 1,5 cm, pan inspektor, który jest tam rzekomo tylko by wytłumaczyć jeśli czegoś się nie wie ( jest tam zupełnie bez potrzeby) oczywiście się upierał że to wina zelbetow co nie jest moim problemem, mogli wstawić proste, otwór na drzwi do przecięcia. Mimo to pozytywnie zaskoczeni, ściany, winylu, wylewki dobrze zrobione, miejsce parkingowe w garażu podziemnym dość obszerne, schowek mógłby być wyższy ale to można załatwić. Pozdrawiam lokatorów
Masz świadomość że z tymi sufitami nic nie zrobią? Przetrzymają Cię 3 miesiące i zaproponują parę stówek na poczet wykonania sufitów podwieszanych. Jeśli czekanie masz wkalkulowane w koszty to spoko, jeśli nie to mało opłacalny interes.
A niby skąd taka wiedza? czyżby budimexowa?!!
Wróć do „Orlińskiego 10 (etap V) – forum mieszkańców budynku”