Miejsce postojowe w garażu podziemnym na Orlińskiego 4
Re: Miejsce postojowe w garażu podziemnym na Orlińskiego 4
A tak a propo to nie ma co porównywać sytuacji przed blokiem i pod blokiem, bo przed blokiem jest chodnik, a pod blokiem są normalne miesjca postojowe.
Tutaj sprawa jest jasna - garaż to oddzielny loka a nie cześć wspólna - to jest własność Budimexu oraz tych, którzy kupili tam miejsca - więc tutaj wjeżdżanie na dziko to jakby ktoś wchodził do cudzego domu (bo jest pusty w części). Nie ma co porównywać sytuacji przed blokiem (gdzie jest część wspólna) do sytuacji w garażu podziemnym (osobny lokal użytkowy, nie będący częścią wspólna).
-
Ale po co robić zdjęcie samochodu (w dodatku tak charakterystycznego) i wrzucać na forum, i tu poruszać tę sprawę? Powinnaś pójść do Budimeksu i z nim wyjaśnić sprawę. Nawet gdyby ktoś stał na tym miejscu nielegalnie, to i tak winien to załatwić sam Budimex - właściciel miejsca.
Zrobiłam to dlatego, bo to miejsce zostało mi również zaproponowane jako wolne do kupienia,
po czym w garażu widzę ze stoi właśnie to charakterystyczne auto, którego właściciel tego miejsca raczej nie kupił.
Byłam w BX i Pani nie zaproponowała mi formy najmu, chociaż pytałam o wszystko.
Tak, masz rację, jeszcze zapytam.
po czym w garażu widzę ze stoi właśnie to charakterystyczne auto, którego właściciel tego miejsca raczej nie kupił.
Byłam w BX i Pani nie zaproponowała mi formy najmu, chociaż pytałam o wszystko.
Tak, masz rację, jeszcze zapytam.
a tak z ciekawości. To jest Twoje pierwsze miejsce w garażu czy już drugie? Czytałem na forum, że można było kupić dwa miejsca w pakiecie za 70 tys (o ile nie nie pomyliłem). Jak ja kupowałem miejsce razem z mieszkaniem, jak była kopana dopiero dziura pod Avia 3, to nie było takiej możliwości. Czy teraz jak ktoś dokupuje drugie miejsce to jest ono za 20 tys? Nie wiesz może?
cześć,
to jest moje pierwsze, powiem szczerze że nie wiedziałam że jest taka opcja, ale dopytam i dam znać.
Ale wątpię żeby 2gie miejsce było sprzedawane tylko za 20 tys.
to jest moje pierwsze, powiem szczerze że nie wiedziałam że jest taka opcja, ale dopytam i dam znać.
Ale wątpię żeby 2gie miejsce było sprzedawane tylko za 20 tys.
… ale od pierwszego spotkania wspólnoty wiadomo że mieszkańcy i BX płacą za każde miejsce więc 100% miejsc wnosi pełna opłatę do Zarządcy więc o co chodzi? Jeżeli do kogos ktoś przyjedzie i zaparkuje na 2-3 godziny to chcecie żeby jeszcze zapłacił ponad ustalony stan ponad 100% do zarządcy? A jak zaparkuje w miejscu nie wyznaczonym w garażu to też ma zapłacić, pomyślcie trochę! Bo to paranoja jest co tu się dziej!
Psps - było miejsce zaznaczone jako wolne to trzeba było je kupic od BX jak Pani je chciała, to Pani i BX jesteście strona w waszej sprawie a nie załatwia się na forum czy takimi akcjami. Pani kupuje moja umowa wygasa i to ja z BX załatwiam moja sprawę a Pani z BX załatwia swoją. Kazda taka sytuacja załatwiana w ten sposób i tyle a nie takie cyki i nadmuchiwanie problemów których nie ma.
Psps - Zrobiłam to dlatego, bo to miejsce zostało mi również zaproponowane jako wolne do kupienia,
po czym w garażu widzę ze stoi właśnie to charakterystyczne auto, którego właściciel tego miejsca raczej nie kupił – bo ono jest na sprzedaż to zaproponowali, w biurze innej formy nie prowadzą to po pierwsze, po drugie skoro było zaparkowane auto to wystarczyło zapytać sprzedawcę/właściciela dlaczego a nie robic cyrki na forum, forum nie jest właścicielem tylko BX
Powtarzam w biurze BX są oferty standardowe/podstawowe wynajem jest formą grzecznościową i indywidualną BX!
Psps - było miejsce zaznaczone jako wolne to trzeba było je kupic od BX jak Pani je chciała, to Pani i BX jesteście strona w waszej sprawie a nie załatwia się na forum czy takimi akcjami. Pani kupuje moja umowa wygasa i to ja z BX załatwiam moja sprawę a Pani z BX załatwia swoją. Kazda taka sytuacja załatwiana w ten sposób i tyle a nie takie cyki i nadmuchiwanie problemów których nie ma.
Psps - Zrobiłam to dlatego, bo to miejsce zostało mi również zaproponowane jako wolne do kupienia,
po czym w garażu widzę ze stoi właśnie to charakterystyczne auto, którego właściciel tego miejsca raczej nie kupił – bo ono jest na sprzedaż to zaproponowali, w biurze innej formy nie prowadzą to po pierwsze, po drugie skoro było zaparkowane auto to wystarczyło zapytać sprzedawcę/właściciela dlaczego a nie robic cyrki na forum, forum nie jest właścicielem tylko BX
Powtarzam w biurze BX są oferty standardowe/podstawowe wynajem jest formą grzecznościową i indywidualną BX!
maniekmal pisze:a tak z ciekawości. To jest Twoje pierwsze miejsce w garażu czy już drugie? Czytałem na forum, że można było kupić dwa miejsca w pakiecie za 70 tys (o ile nie nie pomyliłem). Jak ja kupowałem miejsce razem z mieszkaniem, jak była kopana dopiero dziura pod Avia 3, to nie było takiej możliwości. Czy teraz jak ktoś dokupuje drugie miejsce to jest ono za 20 tys? Nie wiesz może?
Miejsca za 70 tys to miejsca zależne - takie były podobno tylko w Avii5, i takie sprzedawali za 70 tys. Nie ma możliwości dokupić 2 za 20 tys

antonina pisze:… ale od pierwszego spotkania wspólnoty wiadomo że mieszkańcy i BX płacą za każde miejsce więc 100% miejsc wnosi pełna opłatę do Zarządcy więc o co chodzi? Jeżeli do kogos ktoś przyjedzie i zaparkuje na 2-3 godziny to chcecie żeby jeszcze zapłacił ponad ustalony stan ponad 100% do zarządcy? A jak zaparkuje w miejscu nie wyznaczonym w garażu to też ma zapłacić, pomyślcie trochę! Bo to paranoja jest co tu się dziej!
Tu nie chodzi o płacenie jak za parking w centrum miasta ale o pewne zasady. Ja nie proponuję swoim gościom miejsc parkingowych w hali garażowej, jeśli coś nie należy do mnie to z tego nie korzystam - chyba proste i logiczne! co z tego, że stoi puste, ale jak sama tu piszesz należy do kogoś (w tym wypadku do Bx). Różnicą jest wjechać na chwilę do hali zapakować, wypakować itd ale zostawianie tam samochodu i jeszcze przyzwyczajanie innych do stawania tam nie jest w porządku w stosunku do innych mieszkańców, którzy radzą sobie w inny sposób.
Czytając całe forum Nowych Czyżyn można odnieść czasem wrażenie, że duża liczba obecnych i przyszłych mieszkańców dba o własny interes i mało go obchodzi otoczenie. Nie wiem czy to wynika z wartości wyniesionych z domu czy tego, że niektórym z czasem sodówka uderza do głowy

-
Jasiek, a ja, czytająć forum, mam wrażenie, że ciągle ktoś tu czuje się pokrzywdzony...
Ja kupiłam mieszkanie w Avii 7, więc jeszcze na nie czekam, teraz wchodzę na forum niemal codziennie, bo ogólnie dużo myślę o moim pierwszym mieszkaniu, planuję życie w nim itd. Jednak postanowiłam, że z chwilą wprowadzenia się na Avię przestanę tu zaglądać, by nie wiedzieć, w czym komu przeszkadzam. Jak ktoś będzie miał do mnie jakieś "ale", to niech dzieli się nimi bezpośrednio ze mną.
Ja kupiłam mieszkanie w Avii 7, więc jeszcze na nie czekam, teraz wchodzę na forum niemal codziennie, bo ogólnie dużo myślę o moim pierwszym mieszkaniu, planuję życie w nim itd. Jednak postanowiłam, że z chwilą wprowadzenia się na Avię przestanę tu zaglądać, by nie wiedzieć, w czym komu przeszkadzam. Jak ktoś będzie miał do mnie jakieś "ale", to niech dzieli się nimi bezpośrednio ze mną.
Wróć do „Orlińskiego 4 (etap I) – forum mieszkańców budynku”