jak wyglądają przyłącza wyprowadzone w łazience do wody?
zakończone gwintem?
Ma ktoś możne zdjęcie?
Instalacja CO + woda w nowych blokach na osiedlu Orlińskiego w Krakowie
-
-
Re: Instalacja CO + woda w nowych blokach na osiedlu Orlińskiego w Krakowie
Wygladaja tak, ze trzeba je robic od nowa. Wszystko na wierzchu, niczym w Alternatywach.
mieszkaniecO1 pisze:jak wyglądają przyłącza wyprowadzone w łazience do wody?
zakończone gwintem?
Ma ktoś możne zdjęcie?
jak, co i z czego znajdziesz w umowie deweloperskiej.
A tak to wygladalo na O4
http://www.budimex-nieruchomosci.pl/krakow-orlinskiego-4/zobacz-swoje-osiedle.html
Ostatnio zmieniony 03 sie 2017, 14:57 przez Trohgal, łącznie zmieniany 1 raz.
A orientuje sie ktos czy kazde mieszkanie ma swoje wlasne zawory gdzies na klatce czy idzie to bardziej pionami?
Bede odbieral swoje mieszkanie w srodku zimy I planuje przesuwac jeden kaloryfer.... wolalbym nie odcinac calego pionu od ogrzewania
Bede odbieral swoje mieszkanie w srodku zimy I planuje przesuwac jeden kaloryfer.... wolalbym nie odcinac calego pionu od ogrzewania

Każdy ma zawory w skrzynce na klatce. Dostajesz komplet kluczy do skrzynek przy odbiorze. W skrzynce są zawory wody i zawór centralnego ogrzewania i liczniki (centralne + wodomierze).
W linku powyżej jest zdjęcie przedstawiające otwartą skrzynkę i widoczne zawory + wodomierze.
W linku powyżej jest zdjęcie przedstawiające otwartą skrzynkę i widoczne zawory + wodomierze.
-
Czy moze ktoś powiedziec czy ponizsze info jest poprawne:
Instalacja wodna - RURY PP o srednicy zewnetrznej 20mm
isntalacja grzewcza - Rury PEX o srdnicy zewnetrznej 16mm
Instalacja wodna - RURY PP o srednicy zewnetrznej 20mm
isntalacja grzewcza - Rury PEX o srdnicy zewnetrznej 16mm
Gregor pisze:A czy ktoś wymieniał grzejniki? Jaka musi być ich wytrzymałość? 10bar?
Witam,
nigdzie nie widzę odpowiedzi na Pana pytanie, a sami będziemy wymieniać grzejnik łazienkowy. Nie mogę się dodzwonić do Budimexowego działu technicznego, Pan może kojarzy jakie jest ciśnienie robocze na Orlińskiego? Nas interesuje grzejnik z ciśnieniem roboczym 8 bar.
Witam
Mam pytanie dotyczące filtru na główny zawór wody do mieszkania ( na klatce ). Przeszukuje forum ale nic na ten temat nie mogę znaleźć.. . Czy ktoś z Państwa zakładał u siebie czy jest potrzebna na to jakaś zgoda?
Mam pytanie dotyczące filtru na główny zawór wody do mieszkania ( na klatce ). Przeszukuje forum ale nic na ten temat nie mogę znaleźć.. . Czy ktoś z Państwa zakładał u siebie czy jest potrzebna na to jakaś zgoda?
A czy ktoś może mi powiedzieć na jakiej głębokości prowadzone są rury i instalacje w wylewce? Bo jak ekipa będzie montować mi drzwi wewnętrzne i przy okazji wiercić kołki pod listwy progowe, to boję się, żeby czegoś nie uszkodzili... Lepiej dmuchać na zimne, bo z fachowością i wiedzą dzisiejszych ekip różnie bywa.
-
Jaka jest grubość stropu? czy montował ktoś odpływ liniowy?
Wróć do „Osiedle Orlińskiego – dyskusje na tematy ogólne”