Odbiory mieszkań od dewelopera - uwagi i zgłoszenia - Avia 3

Forum dla osób, które zamieszkają w budynku Avia 3 budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach.
Victorie

Re: Odbiory mieszkań od dewelopera - uwagi i zgłoszenia - Avia 3

Postautor: Victorie » 04 sie 2017, 22:50

Evadnro pisze:Mieszkanie odebrane :)

na odbiorze standardowo były 3 osoby - mieszkanie odbierałem bez ekipy.
Wszystkie kąty proste, spady na balkonie są, okna bez zastrzeżeń, w jednym pokoju ściana nierówna o 3 mm, więc zupełnie przyzwoicie.

Z minusów -
podłoga w dwóch miejscach była szpachlowana, poziom mniej więcej trzyma, ale trzeba ją dotrzeć, plus przy gniazdku w jednym pokoju trzeba troszkę doszpachlować :)

mieszkanie odebrałem bez żadnych usterek wpisanych w protokół, atmosfera miła i ogólne zadowolenie.

A i jeszcze jedno, mam krzywo osadzony dzwonek do drzwi, ale w tej sprawie mam się kontaktować z zarządcą ponieważ to już jest część wspólna.

Części wspólne też trzeba było zgłosić do protokołu. Czemu zostaje to teraz zrzucone na Bogu ducha winnego zarządcę, za którego wszyscy będziemy płacić zamiast na wykonawcę?

Evadnro

Postautor: Evadnro » 05 sie 2017, 7:26

Victorie pisze:

Wszystkie kąty proste, spady na balkonie są, okna bez zastrzeżeń, w jednym pokoju ściana nierówna o 3 mm, więc zupełnie przyzwoicie.

Z minusów -
podłoga w dwóch miejscach była szpachlowana, poziom mniej więcej trzyma, ale trzeba ją dotrzeć, plus przy gniazdku w jednym pokoju trzeba troszkę doszpachlować :)

mieszkanie odebrałem bez żadnych usterek wpisanych w protokół, atmosfera miła i ogólne zadowolenie.

A i jeszcze jedno, mam krzywo osadzony dzwonek do drzwi, ale w tej sprawie mam się kontaktować z zarządcą ponieważ to już jest część wspólna.

Części wspólne też trzeba było zgłosić do protokołu. Czemu zostaje to teraz zrzucone na Bogu ducha winnego zarządcę, za którego wszyscy będziemy płacić zamiast na wykonawcę?

To nie tak, części wspólnej nie mogę zgłosić przy odbiorze (w przeciwieństwie do balkonu który jest na moje użytkowanie). Natomiast teraz mogę to zgłosić do zarządcy, który to zgłosi do budimexu i będą musieli poprawić.

DarthMoon

Postautor: DarthMoon » 05 sie 2017, 8:42

Proszę, podajcie kontakt do zarządcy najlepiej mail, żebym mógł wysłać zdjęcia z opisem usterki i miejsca.

Milkaczoko

Postautor: Milkaczoko » 05 sie 2017, 21:17

Evadnro pisze:
Victorie pisze:

Z minusów -

To nie tak, części wspólnej nie mogę zgłosić przy odbiorze (w przeciwieństwie do balkonu który jest na moje użytkowanie). Natomiast teraz mogę to zgłosić do zarządcy, który to zgłosi do budimexu i będą musieli poprawić.

Ktos juz o tym pisal ze nie chca wpisywac w protokoly wad czesci wspolnych i ta osoba powiedziala, ze czesci wspolne sa oddawane przez budimex a nie przez zarzadce i wtedy wpisali usterke w protokol juz bez slowa

Evadnro

Postautor: Evadnro » 05 sie 2017, 21:54

mnie to rybka, a i tak będzie to naprawiał budimex.

duda88

Postautor: duda88 » 06 sie 2017, 7:10

A jaka firma jest zarządcą w naszym bloku?

wopi

Postautor: wopi » 06 sie 2017, 22:07

Mieszkanie odebrane klatka B
drobne niedociągnięcia na balkonie

conder

Postautor: conder » 06 sie 2017, 22:22

Zarządcą w naszym bloku jest Pani Ewa Gawalska. Nr tel: 607 910 730. Niestety nie posiadam maila, ale ponoć jest wywieszony gdzieś u nas na klatce schodowej w naszym bloku.

Rozmawiałem już z tą Panią odnośnie montażu klimatyzacji więc od razu podzielę się z wami jak to u nas wygląda, może ktoś będzie zainteresowany. Nie można montować jednostki zewnętrznej na elewacji, ze względu na to że jest na nią gwarancja. Jeśli ktoś chce mieć klimę, to trzeba ją postawić na nóżkach na balkonie. Ja też zastanawiałem się, żeby ją postawić na jakimś regale (co by nie tracić przestrzeni na balkonie, ale nie wiem czy z technicznego punktu widzenia jest to możliwe). Procedura wygląda tak, że trzeba wysłać pismo do zarządcy o zgodę na montaż klimy, podać kilka informacji odnośnie montażu, hałasu itp (wzór podeśle Pani Ewa, trzeba do niej zadzwonić), ale powiedziała że z montażem problemu nie będzie.

Wrażenia po rozmowie z Panią zarządcą bardzo pozytywne, jest bardzo miła i rzeczowa więc myślę, że współpraca z nią będzie owocna :)

evilkaa

Postautor: evilkaa » 07 sie 2017, 11:47

W dniu dzisiejszym nie odebrałam mieszkania.

Ogólnie dużo drobnicy, a najważniejsze było:
- brak pionów na kominie w kuchni oraz na ścianie od klatki schodowej, również w sypialni na jednej ścianie (było też dość dużo innych odchyleń, ale część została pominięta z uwagi, że ściany będą robione i meble je zakryją, a na część zapewne wykonawca machnie ręką :/ ),
- odparzony tynk w kilku miejscach (przy sufitach szczególnie w korytarzu, sic!),
- bardzo nieestetyczne wykończenie ścian dookoła okiem i drzwi balkonowych.

Okna były ok, podłogi równe, tynki dość dobrze zrobione.
Pani od dewelopera była w porządku, wszystko zapisywała.
Za to inżynier od wykonawcy, wyglądał na spoko, ale jednak trochę się kłócił.
I oczywiście usłyszałam, że mają do 60 dni na ustosunkowanie się do usterek......

P.S.
Zauważyłam, że brzydko/bardzo nierówno zakładają włączniki świateł. Wszystkie były zamontowane na różnych wysokościach.

pchi

Postautor: pchi » 07 sie 2017, 12:45

evilkaa pisze:W dniu dzisiejszym nie odebrałam mieszkania.

Ogólnie dużo drobnicy, a najważniejsze było:
- brak pionów na kominie w kuchni oraz na ścianie od klatki schodowej, również w sypialni na jednej ścianie (było też dość dużo innych odchyleń, ale część została pominięta z uwagi, że ściany będą robione i meble je zakryją, a na część zapewne wykonawca machnie ręką :/ ),
- odparzony tynk w kilku miejscach (przy sufitach szczególnie w korytarzu, sic!),
- bardzo nieestetyczne wykończenie ścian dookoła okiem i drzwi balkonowych.

Okna były ok, podłogi równe, tynki dość dobrze zrobione.
Pani od dewelopera była w porządku, wszystko zapisywała.
Za to inżynier od wykonawcy, wyglądał na spoko, ale jednak trochę się kłócił.
I oczywiście usłyszałam, że mają do 60 dni na ustosunkowanie się do usterek......

P.S.
Zauważyłam, że brzydko/bardzo nierówno zakładają włączniki świateł. Wszystkie były zamontowane na różnych wysokościach.

Która klatka?

Wróć do „Avia 3 (etap V) - forum mieszkańców budynku”