Budowa kolejnych pięter w bloku Orlińskiego 6
Re: Budowa kolejnych pięter w bloku Orlińskiego 6
Ale to przecież Orlińskiego, a nie Avia
No ale widać nie chciało im się zmieniać projektów, żeby na Orlińskiego było mniej "prestiżowo"
A tak poważniej, to niezłe zdjęcia @Staś. Widać, że na tej budowie też całkiem sprawnie robota idzie do przodu, choć co chwilę ktoś tu marudzi, że mają jakieś opóźnienia. A może ktoś wrzuci tu informację, to miało być na tej budowie zrobione do tego czasu 
Owszem, niektórzy marudzą i powód jest realny, a nie wyimaginowany - postęp na budowie Orlińskiego 6, w ostatnim miesiącu wyniósł 1%. Są to oficjalne dane, od budimexu, znaleźć możesz je na portalu klienta. Polecam!
P.S. Mam nadzieję, że z czasem budowa O6 nabierze takiego tempa jak to miało/ma miejsce w przypadku O4. Tak, tak, wiem, że to trochę inna skala budowy, ale mimo wszystko.
P.S. Mam nadzieję, że z czasem budowa O6 nabierze takiego tempa jak to miało/ma miejsce w przypadku O4. Tak, tak, wiem, że to trochę inna skala budowy, ale mimo wszystko.
Na Orlińskiego 4 prace przy wykopie rozpoczęły się w czerwcu, a nadziemną kondygnację zaczęli budować mniej więcej pod koniec września lub na początku października. Wynikałoby z tego, że do tej pory był to najdłuższy etap budowy. Nie jest to pewne, ale wydaje się dosyć prawdopodobne, że Orlińskiego 6 również przyspieszy teraz. Ewentualnie zmieni się (albo zwiększy) ekipa na budowie 
Przejeżdżałem dzisiaj koło Orlińskiego 6 i Panowie Budowlańcy już zaczęli budowę pierwsze piętra (drugą kondygnację).
Drucha pisze:Przejeżdżałem dzisiaj koło Orlińskiego 6 i Panowie Budowlańcy już zaczęli budowę pierwsze piętra (drugą kondygnację).
Ale stropu nad garażem chyba dalej nie zrobili? (tam gdzie bedzie dziedziniec)
Dlaczego mieliby nie zrobić? W załączeniu zdjęcie z połowy stycznia - szalowanie stropu pod podwórkiem. Jedynie dziura na żuraw musi zostać do końca wznoszenia konstrukcji.

Ostatnio zmieniony 20 lut 2015, 20:59 przez Staś, łącznie zmieniany 1 raz.
Ktoś ma już zaparkowany żuraw na swoim miejscu parkingowym. 
Nasze podwórko.

kolejny "zdziś"

Jeśli strop nad garażem jest zrobiony, a wygląda że jest, to aż tak wielkiej tragedii z opóźnieniem nie ma 
Wróć do „Orlińskiego 6 (etap II) – forum mieszkańców budynku”