Ochrona w bloku Avia 3 zostawiamy czy rezygnujemy?
Re: Ochrona w bloku avia 3 zostawiamy czy rezygnujemy?
Popieram sasiadow odnosnie rezygnacji z ochrony. Mieszkam obecnie na monitorowanym osiedlu i bardzo dobrze to funkcjonuje a koszty sa mniejsze. Odnosnie zarzadcy to firma nazucona przez budimex jest chyba AS Nieruchomosci ale moze sie myle
w kwestii ochrony i ogólnie osiedla:
Podczas odbiorów dowiedziałem się od osoby (przedstawiciel generalnego wykonawcy, który sam ma tu zakupione mieszkanie), że osiedle (brama) ma być otwarta przez cały dzień (zamykana tylko od 22 do 6 rano). Czy ktoś może zweryfikować taką informację? Jaki sens byłby wówczas grodzić osiedle jeśli przez cały dzień można by się tu swobodnie poruszać?(a co za tym idzie dopłacać za metraż w stosunku do ceny bloków na Orlińskiego - p.s wiem że ta różnica to nie tylko grodzenie osiedla i teren rekreacyjny, ale na pewno duża jej część)
Czy wówczas jeden/dwóch ochroniarzy na całą Avię ma sens (dadzą rade cokolwiek upilnować jakby osiedle było otwarte?)? Zwłaszcza, że akty wandalizmu i kradzieże to dzieją się również za dnia (widziałem kartkę że został skradziony rower z klatki na O4 w godzinach popołudniowych)
Podczas odbiorów dowiedziałem się od osoby (przedstawiciel generalnego wykonawcy, który sam ma tu zakupione mieszkanie), że osiedle (brama) ma być otwarta przez cały dzień (zamykana tylko od 22 do 6 rano). Czy ktoś może zweryfikować taką informację? Jaki sens byłby wówczas grodzić osiedle jeśli przez cały dzień można by się tu swobodnie poruszać?(a co za tym idzie dopłacać za metraż w stosunku do ceny bloków na Orlińskiego - p.s wiem że ta różnica to nie tylko grodzenie osiedla i teren rekreacyjny, ale na pewno duża jej część)
Czy wówczas jeden/dwóch ochroniarzy na całą Avię ma sens (dadzą rade cokolwiek upilnować jakby osiedle było otwarte?)? Zwłaszcza, że akty wandalizmu i kradzieże to dzieją się również za dnia (widziałem kartkę że został skradziony rower z klatki na O4 w godzinach popołudniowych)
Tak rowniez slyszalam ze brama bedzie zamykana od 22 do 6 rano jak beda oddane wszystkie bloki avi .W blokach atal obok cerfura jest zamykana brama monitoring i nie ma zadnego ochroniarza . Funkcjonuje to bardzo dobrze . Odnosnie kradziezy mysle ze nie ma reguly
a kto decyduje o tym czy i kiedy brama ma być otwarta/zamknięta? i czy od jakiegoś momentu (zakończenie budowy, oddanie mieszkań, cokolwiek) nie mogą decydować mieszkańcy?
Myślę, że brama ma być zamykana tylko na noc ze względu na ilość mieszkańców, która będzie mieszkać w Avii - nie oszukujmy się ruch tam będzie ogromny.. Gdyby brama miała cały czas się zamykać, nie nadążyłaby żeby po każdym wyjeździe i wjeździe się zamykać/otwierać.
Zdecydoanie popieram rezygnację z ochrony. Pieniądze można lepiej spożytkować. Jestem za monitoringiem.
Dla mnie brak ochrony okej, ale tylko jeśli będziemy mieli monitoring z jakimś ochroniarzem który będzie patrzył na podgląd
-
Też jestem za rezygnacją. Koszty mniejsze, a taki ochroniarz-rencista to tylko złudne poczucie bezpieczeństwa. Sam monitoring może być.
Wróć do „Avia 3 (etap V) - forum mieszkańców budynku”